Panowie w mojej starej hondzie zaczęły stukać panewki, zwłaszcza przy schodzeniu z obrotów na biegu jałowym. Jaka jest szansa, że wał jeszcze będzie dobry i nowe panewki jeszcze da się założyć?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
d14z6 panewki korbowodowe
Collapse
X
-
Silnik głównie klepie podczas schodzenia z obrotów, podczas przyśpieszania trzeba okno otworzyć i się dokładnie wsłuchać. Na zimnym jak i na gorącym silniku na jałowych nic nie puka. Czy wytarte krzywki na wałku rozrządu mogą dać podobny objaw?
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaNa filmiku ciężko stwierdzić czy to panewki. Bardziej luzy zaworowe. Ale dobrze, że rozrbrałeś silnik. Części szukaj na japan cars ru. Wpisz vin i tam wszystko jest po angielsku.
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaI można przez tę stronę kupować części, jak w normalnym sklepie internetowym?
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaTa stronka jest od szukania części, by spisać nr części i takie kupić. Tam są obrazkowe schematy, podział auta.
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaNo tyle to wiem ale jednak miałem nadzieję.
Comment
-
Zamieszczone przez gkill Zobacz postaDa się w tej naszej d serii wymienić panewki główne bez demontażu wału?
Ja nawet głównych nie wymieniałem.
Comment
Comment