Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

D14Z6- Generalny remont silnika i problem z doborem panewek

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez JarkoCivic Zobacz posta
    A do kogo kierować jak nie do właściciela?
    Zapraszam do mnie, ale w godzinach pracy firmy i tylko w przypadku, kiedy nie pomoże Ci dział obsługi klienta

Comment

Zamieszczone przez TakTyk Zobacz posta
      Zapraszam do mnie, ale w godzinach pracy firmy i tylko w przypadku, kiedy nie pomoże Ci dział obsługi klienta
      Z kompletem łożysk, oleju, uszczelniaczy do skrzyni S9B też nie potrafili sobie poradzić. Podałem VIN, podałem nr skrzyni a i tak kazano mi rozkręcić skrzynię aby zobaczyć jakie łożyska są na różnicowym
      81894168_544992696095580_2871202770000543744_n.jpg

Comment

Z kompletem łożysk, oleju, uszczelniaczy do skrzyni S9B też nie potrafili sobie poradzić. Podałem VIN, podałem nr skrzyni a i tak kazano mi rozkręcić skrzynię aby zobaczyć jakie łożyska są na różnicowym
        Tak też bywa - niestety nie wszystkie informacje zakodowane są i możliwe do namierzenia nawet na podstawie podanego numeru nadwozia konkretnego auta

A co to ma wspólnego z przedmiotem wątku?

Comment

Tak też bywa - niestety nie wszystkie informacje zakodowane są i możliwe do namierzenia nawet na podstawie podanego numeru nadwozia konkretnego auta
          No i widzisz, sam zaczynasz przeczyć sobie. Już Ci wspomniałem że nawet i ASO nie wie a Ty nadal Gościu swoje klepiesz. Niestety ja te auta naprawiam, łapy po pachy nieraz mam uj....ne a Ty tylko dukasz te katalogi i próbujesz przekonać do tego Innych.
          Miłego weekendu Życzę

Comment

No i widzisz, sam zaczynasz przeczyć sobie.
            W którym miejscu?

Już Ci wspomniałem że nawet i ASO nie wie a Ty nadal Gościu swoje klepiesz.
            Ale to na temat czego? Bo wiedza ASO nie jest wyznacznikiem niczego...

Niestety ja te auta naprawiam, łapy po pachy nieraz mam uj....ne a Ty tylko dukasz te katalogi i próbujesz przekonać do tego Innych.
            Skąd wiesz, czym się zajmuję?

Comment

Cofnij się do 4 strony tego postu.
              Idę stąd bo szkoda czasu.

Comment

Cofnij się do 4 strony tego postu.
                A co jeżeli mam ustawioną inną ilość postów na stronę i u mnie jesteśmy dopiero na drugiej?

Comment

A co jeżeli mam ustawioną inną ilość postów na stronę i u mnie jesteśmy dopiero na drugiej?
                  To masz problem, bo ja nie zamierzam Ci udowadniać co Ty piszesz, bo chyba wiesz co piszesz?
                  Posty #33, #34, #35
                  Dopowiem że już Ci dałem szansę na sprawdzenie Ciebie.
                  Marnie wyszedłeś
                  Last edited by JarkoCivic; 11-01-2020, 14:48.

Comment

Żeby sprawdzić, czy to nie są przypadkiem podrabiane pierścienie, lub niewłaściwe do tego silnika i ostrzec wszystkich, którzy planują zrobić remont w przyszłości, żeby nie popełnili tego samego błędu, co kolega Czyż nie od tego, jest forum?
                    cz�ci,tuning,Evo,Subaru,Impreza,WRX, STI, tarcze hamulcowe,wyczynowe,klocki hamulcowe,hawk performance,sprz�g�a,Exedy,ACT,OEM,Honda,Nissan,CP pistons,t�oki,lekkie akumulatory,innovate,lc-1,wiseco,ARP,DBA Brakes

Wg Pana to podruby(przykład z innego silnika)?
                    Bo mnie się nie wydaje. Po prostu sprzedawca jest hurtownikiem i nie kupuje 1 czy tam kilka opakowań, lecz w znacznie większej ilości niż np Haparts ze swoją prawie 100% marżą.
                    Dawno na innym forum poświęconym hondzie widziałem Pana wpisy na temat podróbek, chyba jeszcze przed rokiem 2014.
                    Kiedyś kolega przez kilka lat pracował w niezależnym ASO Hondy i mówił, że zamienniki TP, czy RIK, NPR to koszt około 150 zł, bo sami też takie zakładali.
                    Last edited by gkill; 11-01-2020, 15:05.

Comment

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
                      Dawno na innym forum poświęconym hondzie widziałem Pana wpisy na temat podróbek, chyba jeszcze przed rokiem 2014.
                      http://www.civicklub.pl/forum/archiv.../t-148716.html

Comment

No i jak widać od tamtej pory de facto niewiele się zmieniło

Stałem się tylko mądrzejszy o dwie rzeczy:

1) Chińczycy zaczęli podrabiać hologramy, więc odróżnienie oryginalnych pierścieni od podrabianych stało się sporo trudniejsze
                        2) Dowiedziałem się od ludzi z TPR oraz RIKEN, że pierścienie oferowane na rynek części zamiennych są inne niż oryginalne pierścienie HONDA - obeszło się bez żmudnych badań

Nie będę pisał o tym, że jestem pierwszą osobą, która wprowadziła na Polski rynek oryginalne pierścienie ww. producentów...

Comment

1) Chińczycy zaczęli podrabiać hologramy, więc odróżnienie oryginalnych pierścieni od podrabianych stało się sporo trudniejsze
                          I tak nie ma na to żadnych dowodów że to są podróbki.
                          Last edited by gkill; 11-01-2020, 17:50.

Comment

Zamieszczone przez gkill Zobacz posta
                            I tak nie ma na to żadnych dowodów że to są podróbki.
                            To nie są podróbki.
                            W D16V1 i D14Z6 zakładałem RIK spakowane w kolorowych foliowych opakowaniach, z tego co pamiętam to żółty zielony i czerwony bądź niebieski tego już nie pamiętam bo nie zwracam na to uwagi. Widziałem też RIK w czerwonych kartonikach i białych foliach i tu mogę domniemam że jest to podróbka, ale nigdy ich nie montowałem.

Comment

Z ciekawości - możesz podać odnośnik do ogłoszenia lub ich numer katalogowy? A może masz zdjęcie opakowania?
                              proszę, to są olejowe które kupiłem https://allegro.pl/oferta/pierscieni...ZjIxM2NhYmE%3D

a tutaj panewki które miały "pasować", lecz szerokość się nie zgadzała i zdecydowałem je szlifować https://allegro.pl/oferta/pierscieni...ZjIxM2NhYmE%3D

Dam wam Panowie jeszcze VIN, może faktycznie znajdziecie jakieś panewki, które będą pasować: SHHEU77201U012192

Nie piszemy posta pod postem, używamy do tego celu funkcji "edytuj" dostępnej przez 12 godzin
                              Last edited by Paluch; 14-01-2020, 19:51.

Comment

Wrzuciłeś same pierścienie.

Comment

Working...
                                X