I jak diagnoza ustaliles cos?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Wysokie spalanie benzyny D16V1 Sport
Collapse
X
-
-
Auto wróciło od mechanika, poza wymianą rozrządu został wykonany dokładny przegląd. Mechanik zostawił listę części, które wymagają wymiany w krótkim okresie czasu.
końcowy tłumik (przegnity)
Końcówki drążków kierowniczych
Tarcze hamulcowe tylna oś
Klocki hamulcowe tylna oś
Osłony amortyzatorów na przód
Amortyzatory na tył
Przegub wewnętrzny prawy
Sworzeń wahacza lewy przód i prawy przód
Czy któraś z tych części może powodować tak wysokie spalanie?
Comment
-
Cześć.
Jedynie przycierające hamulce, ale to by dość szybko się skończyło ich totalnym zjechaniem. Piszesz, że mechanik daje im jeszcze jakiś czas? Więc raczej nie one są winne.
Natomiast z wymianą wymienionych elementów nie masz co zwlekać. Amortyzatory, hamulce. sworznie to wprost bezpieczeństwo Twoje i innych. Przegub, jeśli padnie totalnie, to jeśli nawet nie unieruchomi bolidu może roznieść skrzynie. Tak więc zostaje tłumik, tanie końcówki drążków i osłony amorów na przód. Reasumując, przed zimą czeka Cię kilka wydatków, jeśli nie chcesz ryzykować jakimś niemiłym incydentem.
Czy przy okazji rozrządu sprawdzał ustawienie zaworów?
Comment
-
"Obliczylem, na pewno jest to poprawny wynik." Ja bym wrócił do obliczeń spalania, czy aby na pewno poprawne? Załóżmy że przejechałeś 500km na 38 litrach benzyny jak podzielisz 500/38 = 13.15 litra/100km nieprawidłowe obliczenie. Prawidłowo dzieli się 38/500 = 7.6 litra /100 km. Te same dane różny wynik. Tak tylko sugeruje bo jak samochód OK. błędów brak, nie ma się do czego przyczepić to może po prostu czeski błąd w obliczeniach.
Comment
-
Cześć, odświeżę nieco temat bo mam podobny problem. Z tymże moje auto zaczęło palić nagle o ok. 2,5l/100km więcej tzn teraz jest 10,5l a było 8l.
Sprawdziłem:
- sondy lambda
- emisję spalania
- błędy silnika
wszystko jest OK.
W ostatnim czasie wymieniałem świece, od regulacji zaworów minęło 20tys km (przy okazji wymiany rozrządu - 220tys km)
Auto ma co roku wymieniany olej plus filtry jest regularnie serwisowane w dobrym warsztacie.
Przebieg to 243tys km.
Nie wiem gdzie dalej szukać - koła się kręcą normalnie więc nie wygląda jakby któreś było zblokowane przez hamulce.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to przepływomierz powietrza - tylko nie za bardzo wiem jak go sprawdzić.
Dodam że nie mam żadnych złych objawów w czasie jazdy - tzn auto normalnie przyspiesza. Jedyne co słuchać to tłumik końcowy - trzeba go wymienić, ale czy on ma wpływ na spalanie to raczej nie?
Comment
-
Zamieszczone przez perszing81 Zobacz postaCześć, odświeżę nieco temat bo mam podobny problem. Z tymże moje auto zaczęło palić nagle o ok. 2,5l/100km więcej tzn teraz jest 10,5l a było 8l.
Sprawdziłem:
- sondy lambda
- emisję spalania
- błędy silnika
wszystko jest OK.
W ostatnim czasie wymieniałem świece, od regulacji zaworów minęło 20tys km (przy okazji wymiany rozrządu - 220tys km)
Auto ma co roku wymieniany olej plus filtry jest regularnie serwisowane w dobrym warsztacie.
Przebieg to 243tys km.
Nie wiem gdzie dalej szukać - koła się kręcą normalnie więc nie wygląda jakby któreś było zblokowane przez hamulce.
Jedyne co mi przychodzi na myśl to przepływomierz powietrza - tylko nie za bardzo wiem jak go sprawdzić.
Dodam że nie mam żadnych złych objawów w czasie jazdy - tzn auto normalnie przyspiesza. Jedyne co słuchać to tłumik końcowy - trzeba go wymienić, ale czy on ma wpływ na spalanie to raczej nie?
Comment
-
Zamieszczone przez robert r Zobacz postaA może po prostu zrobiło się zimno i silnik więcej pali. U mnie spalanie ostatnio wzrosło o około litra na 100 km.
Także fakt, że sprawność silnika w zimie jest mniejsza, ale teraz spalanie wychodzi poza zakres, który był do tej pory...
Comment
-
Zamieszczone przez perszing81 Zobacz postaJedyne co mi przychodzi na myśl to przepływomierz powietrza - tylko nie za bardzo wiem jak go sprawdzić.
Jak sprawdzałeś sondę ? Widziałeś wykres ?
Comment
-
Zamieszczone przez robert r Zobacz postaTen silnik z tego co wiem nie ma przepływomierza tylko MAP sensor.
Jak sprawdzałeś sondę ? Widziałeś wykres ?
- sondę sprawdzałem sam przy użyciu interfejsu ELM327 - niestety bez wykresu jedynie odczytywałem wartości które były w zakresie 0,3-0,8V (dla sondy regulacyjnej) i ok. 0,8V dla sondy diagnostycznej. Dodatkowo mierzyłem emisję spalin i wynik był bdb tzn HC ok. 45 (limit 110ppm) pozostałe substancje też ok. Wysunąłem stąd wniosek że sondy są sprawne skoro emisja spalin jest dobra no i wartości napięć też OK - nie jestem tylko pewien sondy diagnostycznej - wiem że powinna mieć w miarę stałe napięcie ale nie wiem czy 0,8V to nie za wysoko?
Comment
-
Zamieszczone przez perszing81 Zobacz postanie jestem tylko pewien sondy diagnostycznej
Zamieszczone przez perszing81 Zobacz postaJedyne co mi przychodzi na myśl to przepływomierz
Comment
-
Temperatura wydaje się prawidłowa. W miarę przejechanych kilometrów rośnie i zatrzymuje się poniżej połowy skali. Po rozgrzaniu już się nie zmienia, stoi w miejscu niezależnie czy jadę na autostradzie czy po mieście. Z tego co pamiętam miałem tak od zawsze. Nie wiem jak u innych czy też jest cały czas poniżej połowy?
Comment
Comment