Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

bujany fotel... kierowcy

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Hej. Mam ten sam problem w Civicu z 2002 roku sedanie... Fotel kierowcy się lekko buja i w dodatku skrzypi przy obciążeniu bocznym (przy zakrętach). Niestety nie mam warsztaty ani miejsca i odwagi zeby fotel rozkręcać, a z tego co widzę to jak pójdę z problemem do aso to słono policzą :/ i jak tu rozwiazac ten problem :P
    Honda Civic 1.8 i-VTEC 4D

Comment

Mozesz mi podesłać sposób naprawy i wpecyfikacje tulei naprawczych do przedniego fotela ?

Comment

ktos sie kiedys wypowiadal ze mu tokarz dorabial bo te z aso znowu wytrzymaja troche...
        moze zrobic skladke i zamowic wiecej?

Comment

Ja na zestaw "od tokarza" z dobrej stali bym się pisał z wielką chęcią. Wczoraj rozbierałem ten fotel żeby się przyjrzeć i nie mam żadnego pomysłu jak to rozwiązać żeby się nie ruszało. Jedynie skręcić na stałe i będzie git.

Comment

osoba ktora pisala o doprabianiu przez tokarza tulejek to: wasyl781. nalezy uderzac do niego. ja tez sie pisze jakby co.

Comment

Tez bym wzial

Comment

No to szukamy... Ktoś wie jak ten fotel rozebrać ?

Comment

przeczytaj watek od poczatku. dalem tam link do manuala z US...
                  jesli chodzi o tuleje atakuj wasyla

Comment

Czy mógłbyś podać wymiary tych tulejek ? Czy masz hondę 5d czy 3d ?

Comment

Zamieszczone przez Ygrekowski Zobacz posta
                      Czy mógłbyś podać wymiary tych tulejek ? Czy masz hondę 5d czy 3d ?

mam 3d, nie znam wymairow tulejek bo tez mam ten sam problem.
                      skontaktuj sie z wasylem - on przerabial problem wiec bedzie mial wymiary.

Comment

Pewnie w 4d i 3d/5D nie ma tych samych tulejek. Hmm do bujania mozna powiedziec ze sie przyzwyczaiłem... Ale jesli nieduzym kosztem moznaby to naprawić to jestem za...

Comment

Są pewnie te same nie wiem jak w sedanie ale w 3D napewno to samo.

Comment

witam! widze ze temat zamarl na jakis czas, a ja posiadam rowniez ten problem, jak z tymi tulejami ? czy wszyscy juz rozwiazali problem z ta kolyska ?

Comment

Ja też miałem ten problem i spokojnie sobie z nim poradziłem. Większość luzu jest na tych tulejkach, które wszyscy polecają wymienić. W poście nr 11 w tym wątku jest opisany numer części (90502s3n013). Ja chciałem wymienić wszystko, ale jak w ASO zobaczyłem podkładkę (o średnicy około 50mm, otwór około 12mm i grubość około 3mm) za którą chcieli mnie skasować 65 złotych to wymieniłem tylko tulejki. 6 sztuk po 6 zeta. Podobno też przepłaciłem, a kupowałem w ASO AutoWest. Reszta moim zdaniem jest zupełnie zbędna. wymiana zajęła mi jakieś 1,5 godziny, ale nie wyjmowałem fotela z auta bo nie miałem przy sobie klucza od alarmu. Jak bym wyjął fotel to myślę, że w godzinę spokojnie da się to załatwić.
                              Podstawa jest teraz nieruchoma i nie buja się wcale. Lekkie luzy są jeszcze na oparciu, ale to inna bajka.

Comment

kamilen duzym problemem bedzie dla ciebie jak bys zorbil zdjecie tych tuleji ,tzn w ktorym miejscu sie one znajduja. to znaczy ze nie trzeba sie brac za jakies nity itp jak to czytalem wczesniej ? tuleje da sie zdjąć / wymienic poprzez "okrecenie" srub ?

Comment

Working...
                                X