Hej. Mam ten sam problem w Civicu z 2002 roku sedanie... Fotel kierowcy się lekko buja i w dodatku skrzypi przy obciążeniu bocznym (przy zakrętach). Niestety nie mam warsztaty ani miejsca i odwagi zeby fotel rozkręcać, a z tego co widzę to jak pójdę z problemem do aso to słono policzą :/ i jak tu rozwiazac ten problem :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
bujany fotel... kierowcy
Collapse
X
-
-
-
Zamieszczone przez Ygrekowski Zobacz postaCzy mógłbyś podać wymiary tych tulejek ? Czy masz hondę 5d czy 3d ?
mam 3d, nie znam wymairow tulejek bo tez mam ten sam problem.
skontaktuj sie z wasylem - on przerabial problem wiec bedzie mial wymiary.
Comment
-
Pewnie w 4d i 3d/5D nie ma tych samych tulejek. Hmm do bujania mozna powiedziec ze sie przyzwyczaiłem... Ale jesli nieduzym kosztem moznaby to naprawić to jestem za...
Comment
-
Ja też miałem ten problem i spokojnie sobie z nim poradziłem. Większość luzu jest na tych tulejkach, które wszyscy polecają wymienić. W poście nr 11 w tym wątku jest opisany numer części (90502s3n013). Ja chciałem wymienić wszystko, ale jak w ASO zobaczyłem podkładkę (o średnicy około 50mm, otwór około 12mm i grubość około 3mm) za którą chcieli mnie skasować 65 złotych to wymieniłem tylko tulejki. 6 sztuk po 6 zeta. Podobno też przepłaciłem, a kupowałem w ASO AutoWest. Reszta moim zdaniem jest zupełnie zbędna. wymiana zajęła mi jakieś 1,5 godziny, ale nie wyjmowałem fotela z auta bo nie miałem przy sobie klucza od alarmu. Jak bym wyjął fotel to myślę, że w godzinę spokojnie da się to załatwić.
Podstawa jest teraz nieruchoma i nie buja się wcale. Lekkie luzy są jeszcze na oparciu, ale to inna bajka.
Comment
-
kamilen duzym problemem bedzie dla ciebie jak bys zorbil zdjecie tych tuleji ,tzn w ktorym miejscu sie one znajduja. to znaczy ze nie trzeba sie brac za jakies nity itp jak to czytalem wczesniej ? tuleje da sie zdjąć / wymienic poprzez "okrecenie" srub ?
Comment
Comment