zle napisałem jest różnica na wejściu i wyjściu z nagrzewnicy ale jakoś słabo dmucha a temp w silniku na wskazówce się nie podniosła mimo tego że węże gorące że na kilka sekund nie idzie ich dotknąć (te bezpośrednio chłodnica silnik). nagrzewnice jedynie wypłukałem pod ciśnieniem wody z kranu za dużo syfu nie leciało. chce jutro nalać litr octu i jeszcze trochę chemii zrobić 60 km spuścić wszystko i wtedy jeszcze raz zalać świeżym płynem. tylko nie wiem jak spuścić dokładnie płyn z chłodnicy nigdzie nie mogę namacać tego plastykowego korka spustowego oraz nie wiem jak dokładnie spuścić z bloku silnika tak by wszystko zleciało?
edit : zostawiłem płynu pod sam korek w zbiorniczku wyrównawczym. miałeś rację wchłoneło płyn teraz jest troszkę ponad max. przejechałem się do sklepu i łapał szybciej temperaturę ale może dlatego że olej był troszkę rozgrzany ( wolniej się chłodzi niż płyn) ale co mnie zaskoczyło pozytywnie moja Hanka po przejechaniu 8km zgaszeniu silnika krótkich zakupach i w powrocie do domu zaczyna grzać jak kiedyś czyli po 2 km j\dmuchawa na 2 stopniu obrotów i musiałem zmniejszyć na 1 bo grzała bardzo mocno
jutro przejadę się na zimnym silniku i zobaczę jak to będzie. jeśli będzie lepiej grzać odpuszczę temat do lata jeśli nie powtórzę procedurę z chemią ale dodam do układu jeszcze ocet.
także ostateczny test będzie jutro
jutro także zadzwonie do checkera z Kubalina On wie gdzie jest ten spust z bloku silnika ten korek mam nadzieję że pomoże mi go zlokalizować i powie gdzie jest
edit : zostawiłem płynu pod sam korek w zbiorniczku wyrównawczym. miałeś rację wchłoneło płyn teraz jest troszkę ponad max. przejechałem się do sklepu i łapał szybciej temperaturę ale może dlatego że olej był troszkę rozgrzany ( wolniej się chłodzi niż płyn) ale co mnie zaskoczyło pozytywnie moja Hanka po przejechaniu 8km zgaszeniu silnika krótkich zakupach i w powrocie do domu zaczyna grzać jak kiedyś czyli po 2 km j\dmuchawa na 2 stopniu obrotów i musiałem zmniejszyć na 1 bo grzała bardzo mocno

także ostateczny test będzie jutro

jutro także zadzwonie do checkera z Kubalina On wie gdzie jest ten spust z bloku silnika ten korek mam nadzieję że pomoże mi go zlokalizować i powie gdzie jest
Comment