musisz mieć warunki i nie mieć presji czasowej, gdyby coś będzie trzeba przełożyć na kolejne 2-3 dni, bo rozbierania jest sporo. Człowiek to wsadził, to i człowiek jest w stanie to wyjąć. Robota jest czasochłonna i metodyczna, tu trzeba krok po korku, spokojnie rozbierać, jak będziesz miał łatwiejszy dostęp to z wyjęciem sobie poradzisz.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nie moge zamknac/otworzyc auta z pilota, samochod nie odpala
Collapse
X
-
Wczoraj wieczorem wymontowalem ustrojstwo. Dostalem sie do plytki multiexu i wszystko na pierwszy rzut oka wyglada dobrze. Boje sie troche wkladac to do piekarnika w celu wygrzania lutow, bo nigdy tak nie robilem. Obawiam sie, ze elementy na spodniej czesci moga sie odlutowac i spasc.
Jeszcze mam pytanie. Znalazlem centralke alarmu i z wtyczki o oznaczeniu l jest przerwany przez przekaznik w alarmie jeden obwod i zastanawiam sie co to moze byc. Mozliwe, ze alarm odcina obwod immo, ale nie moge nigdzie znalezc schematu, gdzie byloby opisane do czego ida poszczegolne wtyczki.
20180726_204521.jpg
Comment
-
szczypta informacji, w opisach foto: Uniwersalny moduł komfortowych kierunkowskazówKierownik Działu Diesla
Comment
-
Akurat wtyczka, o ktorej mowie jest z tylu skrzynki. Miejsce na wtyczke oznaczone litera L. Moze byc to przerwanie obwodu immo, ale nie musi, dlatego potrzenuje chociaz opis do czego sa poszczegolne wtyczki.
Comment
-
Jakbym mogl odpalic to bym odpalil
Pobawie sie dzisiaj tym multiplexem i zamontuje z powrotem. Moze bedzie dzialac poprawnie i wszystko wroci do normy. Zewre te kabelki, ktorych stykiem steruje alarm i zobaczymy.
Comment
-
A więc tak. Moduł multiplexu został przeze mnie profilaktycznie przelutowany (żeby pozbyć się zimnych lutów), następnie unieszkodliwiłem alarm, a potem podłączyłem wszystko do kupy. Po zamontowaniu wszystko zadziałało jak należy. Ożył centralny zamek, światło podsufitki, immobilizer i czujnik zapięcia pasów (wcześniej nie zwróciłem uwagi, że nie działa również to). Auto normalnie odpaliło. Gasiłem, zapalałem, zamykałem otwierałem i za każdym razem odpalał na strzała.
Dzisiaj postanowiłem sprawdzić po raz kolejny, czy Hance już nic nie dolega i... i kicha. Centralny nie działa, światło podsufitki przy otwieraniu drzwi i te wszystkie pierdoły, które nie działały. Immobilizer radośnie mruga, rozrusznik kręci, auto nie odpala.
Chyba można już wydać wyrok. Do wymiany komputer, stacyjka, pętla immobilizera, skrzynka bezpieczników, bębenek zamka kierowcy i bagażnika, kluczyki, moduł pilota C-Z.
Powoli mam dosyć...
Comment
-
Immobilajzer jest jakos sparowany z modulem multiplexu i komputerem. Wymiana samego multiplexu nic nie da. Trzeba wymienic komplet tego z czym polaczony jest immo. Pewnie jakis fachowiec, by sie znalazl, co potrafi ominac immobilizer, ale nie wiem, czy to legalne...
Comment
-
Pytanie do was za milion punktów. Czy skrzynka bezpieczników z diesla jest taka sama jak w benzynie? Szukam właśnie skrzynki bezpieczników (wraz z modułem multiplexu) o tych samych numerach co moja (S6A-G01 000) i znalazłem jedną - z diesla. Chodzi o to, że w innych tematach z różnych for objawy jakie posiada mój samochód spowodowane były uszkodzonym multiplexem. Autorzy oddawali te płytki do naprawy serwisom elektronicznym. Zastanawiam się, czy montując część o tym samym numerze auto odpali, a immobilizer nie będzie robił problemow. Niby super drogo nie jest, bo to ok 50zł + kw, więc może warto zaryzykować.
Skrzynki bezpieczników mają różne numery np. S6A-G200, S6A-E100, S6A-E000 jest tego oczywiście więcej.
Jeżeli ktoś zna odpowiedź to proszę o podzielenie się nią.
Comment
-
Zamieszczone przez vip1993 Zobacz postaCzy skrzynka bezpieczników z diesla jest taka sama jak w benzynie?. banalne.
Zamieszczone przez vip1993 Zobacz postaZastanawiam się, czy montując część o tym samym numerze auto odpali, a immobilizer nie będzie robił problemow.Kierownik Działu Diesla
Comment
-
To ciekawe, bo kabinowa skrzynka wyglada identycznie jak ta z wersji benzynowych. No nic chyba zaryzykuje i zobaczymy jaki bedzie efekt.
Comment
-
nie ma co ryzykować że spasuje weź sobie porównaj:
Przekaźniki i bezpieczniki. Kontrolka świec żarowych 1.7 ctdi
Skrzynka bezpieczników - bezpieczniki Civic VII 2001-2005
Kierownik Działu Diesla
Comment
-
Z tego co wyczytałem w temacie przez Ciebie podanym to różnica jest, ale w skrzynce pod maską. O kabinowej nikt nie wspomina. Nawet jakby zdarzyło się, że któraś wtyczka nie pasuje to można przecież przełożyć sam moduł multiplexu, a część bezpiecznikową zostawić starą.
Comment
-
Zamieszczone przez vip1993 Zobacz postaCzy skrzynka bezpieczników z diesla jest taka sama jak w benzynie? Szukam właśnie skrzynki bezpieczników
Zamieszczone przez vip1993 Zobacz postaNawet jakby zdarzyło się, że któraś wtyczka nie pasuje to można przecież przełożyć sam moduł multiplexu, a część bezpiecznikową zostawić starą.Kierownik Działu Diesla
Comment
Comment