Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kodowanie pilota Honda - centralny zamek VII gen 2001-5. Zgubiomy pilot.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

ja jednak sie wybieram do Opola ... dzieki za cynka

Comment

To ja dorzucę model mojego pilota G8D-350H-A ETS 300 220 Ferq:433,9 MHz. Pilot tylko do centralnego, bo alarm mam audiovoxa (montowany w ASO przy zakupie) i do niego jest inny pilot, który steruje alarmem i centralnym.
      sigpic

Comment

hmm i to by gralo.... z aukcji powyzej dostalem od goscia dane i/d:

freq: 433,9MHz
        G 8 D- 345H-A
        battery 3v
        066582 (to numer seryjny)
        CE 0891 O
        ETS 300 220
        OMRON ELECTRONIC COMPONENTS LTD.U.K.

na kapslu od baterii: BATTERY CR 2025

Comment

czy ktoś oprócz mnie wybiera sie do Opola. Z tego co wiem w soboty nie ma szans na wykonanie takiego 'zabiegu', gdyż elektryka nie ma ... także pytanie, czy ktoś sie wybiera i jaki termin pasuje ...

co do tylko 'zakupu' pilotów, to jak mówiłem mogę odebrac, ale dogadajcie się z serwisem czy po nr VIN sprzedadzą ..

pz,

Comment

ja odpadam tak jak pisalem, nadto jakis mily pan wjechal mi dzis w dooope tez civica VII gen... hehe... wiec jakby jestem srednio uziemiony.
            aso wola za czesci prawie 6k

Comment

Ja zamówiłem pilota u tego gościa z linka,zobaczymy,co z tego wyjdzie,twierdzi,że będzie pasować,dowiedziałem się też,że planuje w przyszłości zakupić eRkę .
              mystuc,współczuję,ale żeby ta sama generacja tego samego modelu,to już naprawdę trzeba mieć "farta" :/.
              sigpic
              Mój błękitek
              http://www.youtube.com/watch?v=VQiD2kngEAg
              Pozdrówka dla wszystkich

Comment

CM Punk: no bywa....ale to byl jednak fart idelanie zderzak w zderzak, klapa i boki nieruszone!
                tylko podloga bagaznika pofalowala haha.... szlag :/

Comment

Przyszedł pilot zamówiony od gościa z allegro:

Nie jest to pilot made in Japan,jak u kolegi Rambo,ciekawe,czy to będzie mieć znaczenie .
                  sigpic
                  Mój błękitek
                  Pozdrówka dla wszystkich

Comment

no ale wkodowales czy nie?

Comment

Jeszcze nie,jak to zrobię,to dam znać .
                      sigpic
                      Mój błękitek
                      Pozdrówka dla wszystkich

Comment

Dziś udało mi się zajrzeć do Opola do ASO. Czas spędzony tam - 16 min - 10 min oczekiwania, aż poprzedni klient skończy, 1 min kodowania pilota, 4 min - zapłata, koszt dokładnie taki jaki pisał Rambo. Wszystko działa prawidłowo. Pilot OMRON, nr katalogowy dokładnie taki jak na zdjęciu CM Punk G8D-348H-A , ETS 300 220 , 433,9MHz
                        pz .. wielkie dzięki dla Rambo

Comment

Ja kupiłem pilota za 120zł bez problemu z instrukcją jak go wkodować. Wszystko gra pilot działa elegancko. Znalazłem go szukając Prestige. Oni życzą sobie aby podać im numer scalaka no ja miałem drugiego więc podałem. na centralce alarmu jest napisane jaki to numer AP....

Comment

Jestem po pomyślnym zakodowaniu pilota do auta .
                            Aczkolwiek w sumie robiłem to trochę na chybił-trafił i na początku kilka razy nie wyszło.Korzystałem z instrukcji mystuca,niestety bez powodzenia,natomiast instrukcja,którą dosłał mi ziom mailem sprawdziła się,także wklejam:

Zachowywanie kodowych sygnałów pilota

W pamięci odbiornika zdalnego sterowania zamkami mogą być zapamiętane kody

maksymalnie trzech pilotów. (W przypadku zapisania czwartego kodu pierwszy ulega

skasowaniu.)

UWAGA: Ważne jest przestrzeganie ograniczeń czasowych pomiędzy kolejnymi krokami.

1. Włączyć zapłon (II).

2. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania

zamków drzwi, kierując pilota w stronę odbiornika zdalnego sterowania zamkami.

3. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.

4. W ciągu 1 do 4 sekund włączyć zapłon (II).

5. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania

6. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.

7. W ciągu 4 sekund włączyć zapłon (II).

8. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania

9. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.

10. W ciągu 4 sekund włączyć zapłon (II).

11. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania

12. Sprawdzić, czy słychać odgłos pracy siłowników blokad zamków. W ciągu 1 do 4

sekund nacisnąć ponownie przycisk blokowania lub odblokowania zamków.

13. W czasie 10 sekund skierować piloty (maksymalnie trzy), których kody mają być

zapamiętane, w stronę odbiornika zdalnego sterowania zamkami, następnie nacisnąć

przycisk blokowania lub odblokowania na pilotach.

Upewnić się, że słychać odgłos pracy siłowników drzwi po zapamiętaniu każdego

kodu pilota.

14. Wyłączyć zapłon i wyciągnąć kluczyk.

15. Sprawdzić, czy nowe kody są właściwie rozpoznawane.
                            sigpic
                            Mój błękitek
                            Pozdrówka dla wszystkich

Comment

A mam jeszcze takie pytanie-czy po wyjęciu baterii z pilota trzeba go później programować ponownie?
                              sigpic
                              Mój błękitek
                              Pozdrówka dla wszystkich

Comment

nie, nic nie trzeba.
                                to nie pilot pamieta centralke tylko centralka pilota

mozesz smialo wyjmowac i wkladac baterie.

Comment

Working...
                                X