ja jednak sie wybieram do Opola ... dzieki za cynka
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Kodowanie pilota Honda - centralny zamek VII gen 2001-5. Zgubiomy pilot.
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
To ja dorzucę model mojego pilota G8D-350H-A ETS 300 220 Ferq:433,9 MHz. Pilot tylko do centralnego, bo alarm mam audiovoxa (montowany w ASO przy zakupie) i do niego jest inny pilot, który steruje alarmem i centralnym.
Comment
-
czy ktoś oprócz mnie wybiera sie do Opola. Z tego co wiem w soboty nie ma szans na wykonanie takiego 'zabiegu', gdyż elektryka nie ma ... także pytanie, czy ktoś sie wybiera i jaki termin pasuje ...
co do tylko 'zakupu' pilotów, to jak mówiłem mogę odebrac, ale dogadajcie się z serwisem czy po nr VIN sprzedadzą ..
pz,
Comment
-
Ja zamówiłem pilota u tego gościa z linka,zobaczymy,co z tego wyjdzie,twierdzi,że będzie pasować,dowiedziałem się też,że planuje w przyszłości zakupić eRkę.
mystuc,współczuję,ale żeby ta sama generacja tego samego modelu,to już naprawdę trzeba mieć "farta" :/.
Comment
-
Comment
-
Jeszcze nie,jak to zrobię,to dam znać.
Comment
-
Dziś udało mi się zajrzeć do Opola do ASO. Czas spędzony tam - 16 min - 10 min oczekiwania, aż poprzedni klient skończy, 1 min kodowania pilota, 4 min - zapłata, koszt dokładnie taki jaki pisał Rambo. Wszystko działa prawidłowo. Pilot OMRON, nr katalogowy dokładnie taki jak na zdjęciu CM Punk G8D-348H-A , ETS 300 220 , 433,9MHz
pz .. wielkie dzięki dla Rambo
Comment
-
Jestem po pomyślnym zakodowaniu pilota do auta.
Aczkolwiek w sumie robiłem to trochę na chybił-trafił i na początku kilka razy nie wyszło.Korzystałem z instrukcji mystuca,niestety bez powodzenia,natomiast instrukcja,którą dosłał mi ziom mailem sprawdziła się,także wklejam:
Zachowywanie kodowych sygnałów pilota
W pamięci odbiornika zdalnego sterowania zamkami mogą być zapamiętane kody
maksymalnie trzech pilotów. (W przypadku zapisania czwartego kodu pierwszy ulega
skasowaniu.)
UWAGA: Ważne jest przestrzeganie ograniczeń czasowych pomiędzy kolejnymi krokami.
1. Włączyć zapłon (II).
2. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania
zamków drzwi, kierując pilota w stronę odbiornika zdalnego sterowania zamkami.
3. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.
4. W ciągu 1 do 4 sekund włączyć zapłon (II).
5. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania
6. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.
7. W ciągu 4 sekund włączyć zapłon (II).
8. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania
9. W czasie od 1 do 4 sekund wyłączyć zapłon.
10. W ciągu 4 sekund włączyć zapłon (II).
11. W ciągu 1 do 4 sekund nacisnąć na pilocie przycisk blokowania lub odblokowania
12. Sprawdzić, czy słychać odgłos pracy siłowników blokad zamków. W ciągu 1 do 4
sekund nacisnąć ponownie przycisk blokowania lub odblokowania zamków.
13. W czasie 10 sekund skierować piloty (maksymalnie trzy), których kody mają być
zapamiętane, w stronę odbiornika zdalnego sterowania zamkami, następnie nacisnąć
przycisk blokowania lub odblokowania na pilotach.
Upewnić się, że słychać odgłos pracy siłowników drzwi po zapamiętaniu każdego
kodu pilota.
14. Wyłączyć zapłon i wyciągnąć kluczyk.
15. Sprawdzić, czy nowe kody są właściwie rozpoznawane.
Comment
-
A mam jeszcze takie pytanie-czy po wyjęciu baterii z pilota trzeba go później programować ponownie?
Comment
Comment