Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Lewe koło hamuje słabiej
Collapse
X
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaNie w jedną i drugą strone,tylko rozkręcasz rozpierak ile się da,tak zeby jeszcze bęben wszedł
Wygląda na to że po wymianie kalamitki jest układ szczelny tu odpowietrzanie nic nie da, jest odpowietrzone.
Trzeba tak długo rozkręcać rozpierak aż bęben nie wejdzie. Wtedy tak długo się bawić w zakręcanie (regulację) aż ......bęben wskoczy, wtedy będzie hamował z siłą jak trzeba.
ale ...
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaBęben przed założeniem ma mieć zeszlifowany rant a nawet lekką fazę,bo zakładanie starego myla z progiem nie pozwala na początkową poprawną regulacjęKierownik Działu Diesla
Comment
-
Standardowo, ATE, TRW.. tych firm trochę jest, mniej więcej wszystko to samo.
Comment
-
Bierzesz zwyczajna slifierkę kątową i jedziesz aż rant bedzie niższy niż powierzcnia czynna.To prosta czynność i każdy poradzi z nią sobie na przysłowiowym krawężniku.
Muszisz poszukać na pudełku symboli dotyczących specyfikacji,a jesli nie ma to wracaj do sprzedawcy bo to zdjęcie niczego nie zawiera..
Oglądanie samego cylinderka też niczego nie da ,bo może być ten sam jednak z innym otworem i tłokiem,ale wtedy na pewno nie jest do Hondy 6 gen.
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaMówicie o rozpieraku, czyli samoregulatorze
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaA nie powinien się sam podkręcić?
Comment
-
To miałeś szczęście. Kiedyś robiłem tył jeszcze w swojej Corsie, to za cholerę nie chciał mi się sam dobrze ustawić... ostatnio robiłem tył w drugim oplu którego mam, to chyba sam się jakoś trochę wyregulował, ale nie wiem, bo nie sprawdzałem na stacji, ale po ręcznym czuję, że się coś tam ustawiło chyba samo.. ale generalnie najlepiej od razu nasadzić bębny na styk z okładzinami wtedy ma się pewność, że będzie hamować jak trzeba.. bo z tą samoregulacją to można się 2x potem narobić.. a najgorzej jak jest ten rant na bębnie..
Comment
-
To teraz wiem dlaczego u mnie ktoś rant szlifierką przejechał. Chyba będę musiał go sprawdzić czy jest ok, bo nie zwracałem na to uwagi. Rok temu miałem za ciasno szczęki, to mi po rozgrzaniu się zaczęły palić, bo ścisnęło mocniej, ale hamulce jak żyleta. Lekko dotykam i hamowało jak w bolidach formuły 1. [emoji3]Last edited by marcin19883; 04-12-2018, 15:22.
Comment
-
Ok sprawdziłem bębny. Rantu nie ma, ale dla pewności przejechałem jeszcze raz tą rdze. Czyli jednak samoregulator działa. Trzeba go dobrze oczyścićLast edited by marcin19883; 04-12-2018, 17:30.
Comment
-
Zamieszczone przez marcin19883 Zobacz postaMówicie o rozpieraku, czyli samoregulatorze w bębnach? A nie powinien się sam podkręcić?
Czasem nie działa jak należy i trzeba poimprowizować,podgiąć ,podciągnąć sprężynkę itd. jednak nawet jak działa to i tak trzeba poskładać podkręcone ,ale to już odrębny temat.
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaa najgorzej jak jest ten rant na bębnie..
Comment
Comment