Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przegrzewanie się silnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

jest gorąca rura, obie są gorące
    Mój szarak

Comment

Jak masz obie gorące to termostat i pompa wody działa ponieważ jest obieg. a nie masz chłodnicy przytkanej?

Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka

Comment

Już nie chcę ładować kasy w ten samochód, ostatnio np. mimo że było gorąco, nie podniosła się temperatura, nie mam co to może być, chłodnica u Tygryska z wentylatorem i silniczkiem 100zł niby tylko, ale..100zł wolę wydać na swój nowy ;P albo na piwo...

zauwazylem ze po godzinnej jezdzie jak jade juz wolniej, nizsze obroty wtedy wskazowka sie podnosi..czyli jade godzine i nic, a jak zaczynam jechac wolniej to sie podnosi
        Last edited by Barti82; 04-08-2016, 22:38.
        Mój szarak

Comment

Zauważyłem jeszcze że ostatnim razem temperatura się nie podniosła, a czasem jest tak że normalnie jadąc szybciej, nawet jak się na chwilę zatrzymam to się nie podniesie, a potrafi się podnieść jak wjeżdzam w teren zamieszkany, i jadę wolniej ok 50 na godzinę, czy to ważna informacja?
          Mój szarak

Comment

Zamieszczone przez Barti82 Zobacz posta
            a potrafi się podnieść jak wjeżdzam w teren zamieszkany, i jadę wolniej ok 50 na godzinę, czy to ważna informacja?
            Sprawdź Ty czy aby wentylator chłodnicy Ci działa? Bo z opisu wygląda, że pęd powietrza chłodzi, a kiedy go braknie wzrasta temperatura.

Comment

wentylator się załącza(temperatura się podnosi ale nie do czerwonego, podnosi się mocno, ale wentylator kiedy się włączy to powoli temp. spada), dziś zauważyłem jak stałem pod przejazdem kolejowym że jak wyłącze światła to wskazówka temperatury delikatnie się opuszcza a jak włączę delikatnie się podnosi dziwnie co nie?
              A może to być obudowa termostatu? gdzieś ma nieszczelność?
              Mój szarak

Comment

A sprawdzałeś może czy wentylator jest dobrze założony? Tzn czy dmucha we właściwą stronę?
                Mój ojciec - mechanik samochodowy, miał całkiem niedawno taki przypadek w Peugeot. Inny mechanik założył odwrotnie wiatrak ( sam rotor) i auto się grzało :P

Comment

na pewno jest ok...od kilku lat go mam i nie było problemów, teraz się pojawiły...termostat jest wymieniony jest troszkę, trzeba długo jechać w upale zeby temp. skoczyła.
                  Mój szarak

Comment

Working...
                  X