witam wszystkich. niedawno zauwarzylem pewiem problem, ktory tkwi w tym ze gdy slucham dosc glosno muzyki, i gdy podkrece troche basu, to przygasa mi oswietlenie radia oraz swiatla na zewnatrz-w rytm basu, moze to wina akumulatora, moze czegos innego, wiem ze kiedys tak nie bylo. mam tube jbl ktora wytwarza poterzny bas ale nawet gdy jest odlaczona i gdy gra sam przod oraz glosniki z tylu to i tak swiatla przygasaja,.... wiec pytam o co w tym chodzi..... dzieki za odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Zegary przygasają w rytm muzyki.
Collapse
X
-
Jeśli kiedyś było dobrze, to odpada kwestia zbyt małej średnicy przewodów zasilających, mam nadzieję poprowadzonych osobno, z konkretną masą? Weź pod uwagę, że na jałowych obrotach alternator nie ma pełnej sprawności. Tak czy inaczej proponowałbym założyć kondensator, pomógłby na problemy z chwilowym niedostatkiem energii.
Comment
-
również polecam kondensator , to taki jakby mały akumulatorek który wyrówna niedostatki energii dla twojego car audio , które zapewne ma sporo mocy jak podejrzewam a na dodatek w zimę akku się sam wyładowuje na mrozie także kondensatorek i będzie git przy okazji uchronisz resztę instalacji bo mogą ci zacząć obroty falować a żarówki się szybciej będą palić przez takie spadki napięciaProfesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
podaj dokładne parametry car audio , jakiej mocy masz alternator jaki akumulator i coś dobierzemyProfesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam
Comment
-
witam. moj sprzet: tuba basowa jbl cs1204t (1000w max/250rms) wzmacniacz magnat hot rod 2000 500w max dwu kanalowy, radio kenwood kdc-w4034y, głosniki tyl kenwood 6x9 120w max/ 50rms, przod zestaw jbl cs2165c 135w max 45rms, akumulator to 12v/45ah banner. wiec jaki kondensator polecacie
Comment
Comment