Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zegary przygasają w rytm muzyki.

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Zegary przygasają w rytm muzyki.

witam wszystkich. niedawno zauwarzylem pewiem problem, ktory tkwi w tym ze gdy slucham dosc glosno muzyki, i gdy podkrece troche basu, to przygasa mi oswietlenie radia oraz swiatla na zewnatrz-w rytm basu, moze to wina akumulatora, moze czegos innego, wiem ze kiedys tak nie bylo. mam tube jbl ktora wytwarza poterzny bas ale nawet gdy jest odlaczona i gdy gra sam przod oraz glosniki z tylu to i tak swiatla przygasaja,.... wiec pytam o co w tym chodzi..... dzieki za odpowiedzi

Za duże obciążenie instalacji a co się z tym wiąże większy pobór prądu.Ratuje Cię albo wzmak albo "grzeczne" słuchanie muzyki
    ビートル ジョン

Comment

chodzi o to ze wzmak jest.....czy potrzebny jest mi nowy aku??

Comment

Sprawdż ładowanie alternatora
        ビートル ジョン

Comment

hmmmm, no pasek mam do wymiany bo troche piszczy....

Comment

jeśli radio przygasa w rytm basu to jest za cienki kabel masowy podłączony. Ze światłami to sie pierwszy raz spotkałem, że przygasają ale możliwe jest jak pisze BJ wyżej szczególnie na wolnych obrotach.

Comment

aha...oki, zmienie niedlugo kabelek.... pasek no a akumulator sobie jeszcze zostawie, nie zawiodl mnie w te mrozy:} dzieki wam za pomoc

Comment

Jeśli kiedyś było dobrze, to odpada kwestia zbyt małej średnicy przewodów zasilających, mam nadzieję poprowadzonych osobno, z konkretną masą? Weź pod uwagę, że na jałowych obrotach alternator nie ma pełnej sprawności. Tak czy inaczej proponowałbym założyć kondensator, pomógłby na problemy z chwilowym niedostatkiem energii.

Comment

również polecam kondensator , to taki jakby mały akumulatorek który wyrówna niedostatki energii dla twojego car audio , które zapewne ma sporo mocy jak podejrzewam a na dodatek w zimę akku się sam wyładowuje na mrozie także kondensatorek i będzie git przy okazji uchronisz resztę instalacji bo mogą ci zacząć obroty falować a żarówki się szybciej będą palić przez takie spadki napięcia
                  Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

jaki kondensator polecacie??

Comment

podaj dokładne parametry car audio , jakiej mocy masz alternator jaki akumulator i coś dobierzemy
                      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

dzis nie mam mozliwosci sprawdzic ale jutro juz wam napisze

Comment

witam. moj sprzet: tuba basowa jbl cs1204t (1000w max/250rms) wzmacniacz magnat hot rod 2000 500w max dwu kanalowy, radio kenwood kdc-w4034y, głosniki tyl kenwood 6x9 120w max/ 50rms, przod zestaw jbl cs2165c 135w max 45rms, akumulator to 12v/45ah banner. wiec jaki kondensator polecacie

Comment

alternator ...?

Comment

hmm, nie sprawdzalem.......

Comment

Working...
                              X