Masz to łopatologicznie kilka postów wyżej.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
podgrzewane lusterka
Collapse
X
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaMasz to łopatologicznie kilka postów wyżej.
nie wszystko ze schematu rozumiemLast edited by prelude3gen; 19-09-2018, 15:14.
Comment
-
Jakby ktoś potrzebował przełącznik który nie wymaga rzeźby to można trafić na aledrogo:
Niestety ceny spekulanckie bo rarytasek. Wtyczka podejdzie p&p, trzeba dla pewności poprosić o zdjęcie tyłu żeby mieć pewność. Potem pozostaje poprowadzenie przewodu do styków włączających grzanie. Identyczna sytuacja jest w Accordzie VIgen. U siebie też taki montowałem i pasuje.
Pasujący włącznik można poznać po grubszej czcionce. Chudsze litery są w przełącznikach z VIIgen.Auto kierownika: Honda Civic VIII gen (FD7) Comfort, R18A2, 2011r. Był Civic VI 1.4 MB2 1995r., Accord VI 1.8 CH6 2001r.
Auto kierowniczki: Honda Civic VII gen (EU8) LS, Hatchback 5d, D16V1 2004r.
Comment
-
Zamieszczone przez prelude3gen Zobacz postaa mógłbyś mi to rozpisać?
Zamieszczone przez prelude3gen Zobacz postanie wszystko ze schematu rozumiem
Comment
-
Zamieszczone przez pablo_see Zobacz postaJakby ktoś potrzebował przełącznik który nie wymaga rzeźby to można trafić na aledrogo:
Niestety ceny spekulanckie bo rarytasek. Wtyczka podejdzie p&p, trzeba dla pewności poprosić o zdjęcie tyłu żeby mieć pewność. Potem pozostaje poprowadzenie przewodu do styków włączających grzanie. Identyczna sytuacja jest w Accordzie VIgen. U siebie też taki montowałem i pasuje.
Pasujący włącznik można poznać po grubszej czcionce. Chudsze litery są w przełącznikach z VIIgen.
niestety te oryginalne z VIgen kosmicznie drogie
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaAle jak mam rozpisać rozpisane,bo teraz ja nie rozumiem.
Czego konkretnie?
mam przedlifta z 98r gołego
przełożyłem wiązkę podłogi i drzwi z polifta (elektryczne szyby, centralny i elektryczne lusterka)
pociągnąłem dwa kable od mat grzewczych 80x140 do kabiny (jeden zasilający i masa)
teraz chciałem podłączyć włącznik z VIIgen
Comment
-
włącznik VIIgen ----kostka VIgen
1.BLK ---- co z tym
2.ORN --- masa
3.RED/BLK --- masa
4.BLU/BLK --- YEL/RED
5.RED/YEL --- YEL/RED
6.BLU/WHT --- BLU/BLK
7.GRN/WHT --- połączyć z BLU/WHT i GRN/WHT
8.WHT/RED --- YEL/BLK
9.RED --- BLK/YEL
10.2 przewody są BLK/YEL tylko jeden z nich cieńszy ---- rozumiem że to zasilanie z aku tak?Last edited by prelude3gen; 19-09-2018, 23:55.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaOpcja raczej dla posiadaczy Japońskiej wersji,bo nie wiem czy do Angielki taki przełącznik pasuje.
Napisałem tylko dlatego że niektórzy wstawiaja tam jakieś dziwne przyicki i im to wystarcza,ale niektorzy przykładaja się do swoich aut i chcą mieć to profesjonalnie zrobione.
Tutaj instalka z 6g,na czerwono część dla wersji bez otwieranych lusterek.
To jest schemat od EP3
A tu schemat od 6g z naniesionymi kolorami od kostki klawisza 7g.
Niestety trzeba rozdzielić lusterka w jednym miejscu (cięcie na dole) nie wiem czy to jest przy starym klawiszu czy gdzieś pod konsolą,ale pewnie to pierwsze.
Masę i zasilanie trzeba dać nowe bo stare jest za cienkie.
Schemat połączeń zrobiony dla kolegi z Wałbrzyskiego klubu.Został wdrożony i działa.
[ATTACH=CONFIG]31861[/ATTACH]
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaTo nie jest przystosowanie do grzania,zrób jak należy albo nie rób wcale bo coś podpalisz.
to więc jak to zrobić żeby było dobrze?Last edited by prelude3gen; 21-09-2018, 21:57.
Comment
-
Masz na schemacie wszystko jak na dłoni.Pciągnij do przełącznika nową masę ,np obojętnie z jakiego miejsca budy, a do tego zasilanie z odpowiednim bezpiecznikiem.To z czego sobe weźmiesz nie ma w tym aucie większego znaczenia,ważne jedynie żebyś nie przypiął się do jakiegoś badziewia ,ani zasilania ECU czy podzespołów silnika.
Comment
-
włącznik VIIgen ----kostka VIgen
1.BLK ---- co z tym
2.ORN --- masa
3.RED/BLK --- masa
4.BLU/BLK --- YEL/RED
5.RED/YEL --- YEL/RED
6.BLU/WHT --- BLU/BLK
7.GRN/WHT --- połączyć z BLU/WHT i GRN/WHT
8.WHT/RED --- YEL/BLK
9.RED --- BLK/YEL
10.2 przewody są BLK/YEL tylko jeden z nich cieńszy ---- rozumiem że to zasilanie z aku tak?
to co napisałem wcześniej jest o.k
tak rozumie ten schemat
Comment
-
Sorki,ale jak nie widzisz co do czego podłączyć oczami,to ja nie potrafię wytłumaczyć.
Poknociłeś wszystko.
1a2ed7d9bb0f8171.jpg
0da91f32b8184015.jpgLast edited by m26; 23-09-2018, 17:03.
Comment
-
Zamieszczone przez m26 Zobacz postaMasz na schemacie wszystko jak na dłoni.Pciągnij do przełącznika nową masę ,np obojętnie z jakiego miejsca budy, a do tego zasilanie z odpowiednim bezpiecznikiem.To z czego sobe weźmiesz nie ma w tym aucie większego znaczenia,ważne jedynie żebyś nie przypiął się do jakiegoś badziewia ,ani zasilania ECU czy podzespołów silnika.
resztę powinienem zrozumieć, zobaczę w praktyce
jakby co wiem gdzie rozwiać wątpliwości
Comment
Comment