Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do świateł mijania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Suruwa Zobacz posta
    Uaa.. nie za mocno ? to mi przypomina już ksenona prawdziwego

PS.

Tak świeci ksenon :

Zdjęcie spycha :

moje tak swiecily dlatego min wyje....em

Comment

Wrzucam zdjęcia porównawcze , ale niestety robienie świateł aparatem to lipa , za każdym razem wychodzi inaczej także więcej nie będę się męczył , zrobiłem fotki porównawcze jedno na żarówkach kolegi stojącego obok jedno na moich , niestety otoczenie miejskie wiec w blasku latarni wszystko robione ale nie mieliśmy innej możliwości , oba to światła mijania :

To są kolegi na zwykłych żarówkach :

To są moje :

Mniej więcej oko widziało podobnie ,zdjęcia oba robione przy tych samych nastawach lepiej już się aparatem posłużyć nie potrafię
      Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Zamieszczone przez wielik Zobacz posta
        moje tak swiecily dlatego min wyje....em
        Czyli twierdzisz, ze moje swieca zle ? Albo, ze linie swiatla / cienia odbiegają od lini z seryjnych xenonów ?

Bo za bardzo nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

Chcesz porównywać soczewki bi-xenon Helli z nowego BMW 5 wpasowane tak, że jest całkowicie zachowana regulacja lewo prawo oraz góra dół z chińskimi soczewkami halogenowymi w endżelach praktycznie bez żadnej regulacji ?

Coś Ci się chyba pomyliło Rozwiń swoją wypowiedź proszę bo nie rozumiem.
        Last edited by spychu; 15-12-2009, 00:16.
        Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

A więc tak świecą moje Philipsy Blue Vision
          Krótkie:

Długie:

Comment

A teraz zestawienie:
            Krótkie Suruwy- Litech Xenon Bulb:

Krótkie Kamila608- OSRAM NIGHT BREAKER:

Krótkie moje- Philips Blue Vision:

Jeżeli ktoś jeszcze będzie miał zdjęcia swoich świateł mijania niech poprostu cytuje moją wypowiedź, będzie porównanie.
            Last edited by Sebulerbin; 16-12-2009, 22:24.

Comment

ZEstawienie o kant dupy można powiedzieć

Aby było wiarygodne, wszystkie foty musiały by być robione aparatem z takimi samymi nastawami, ustawionym w kazdym aucie w tym samym miejscu pod takim samym kątem, w tym samym miejscu na drodze o tej samej porze.

Tak to można wywalić ten post Drugie zdjęcie jest mega prześwietlone i śmiem twierdzić, że z rzeczywistością nie ma nic wspólnego.
              Last edited by spychu; 16-12-2009, 23:55.
              Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

No masz rację Spychu Była jednak propozycja zeby powrzucać zdjecia. A zestawienie... poprostu, żeby potem nie było postów typu ... wklej zdjęcie jak swiecą takie i takie żarówki to sobie zobaczę... Zreszta zestawienie zrobiłem po to żeby ktoś w jednym miejscu zobaczył różne żarówki, a nie latał po stronach szukając zdjęć i tak wklejanych przez różne osoby.
                Last edited by Sebulerbin; 17-12-2009, 00:09.

Comment

Spychu , nie musisz śmieć twierdzić Bo to co twierdzisz o prześwietlonym zdjęciu zostało już napisane kilka postów wcześniej przezemnie , potem wstawiałem inne foty i nie przesadzajmy z tymi porównaniami , to jest nasze wewnetrze porównanie a rajcujecie się jakby to miało być do jakiegoś prestiżowego czasopisma , kto chce widzieć jak wyglądają i tak sobie kupi a my mu może troszkę to ułatwimy

Wiadomo że aby test był wiarygodny musiałoby się go przeprowadzić rzetelniej ale po co , nie mamy na to warunków i nikt tutaj od nas tego nie wymaga ? kto powiedział że ma być super dokładnie , więcej luzu jak to mówią coco jambo i do przodu
                  Last edited by kamil608; 17-12-2009, 00:09.
                  Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Zrobiłem zrzuty z gazet, można poczytać ciekawe porównania:

Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

• ja mam u siebie w aucie przetwornice i jest ok. Pobieraja mniej pradu niz normalna zarowka bo tylko 35W. a normalna zarowka od 60W w gore. a efekt jest ciekawy i lepsza widocznosc.

Comment

• Tylko mówisz o xenonach prawdziwych, zgadza się? Tyle że lampa nieprzerabiana, bez autopoziomowania. Dwie przetwornice oraz żarnik?

Ile ciepła wydziela taki żarnik?
                        Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                        Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

• ja tez odradzam te pseudo ksenony. Natomiast polecam Philips X-TREME POWER +80%. Kupiłem jej juz ponad rok temu za okolo 100 zeta (teraz juz pewnie staniały) ale warto było bo faktycznie swiecą o niebo lepiej o zwykłych.

Comment

• Zamieszczone przez spychu Zobacz posta
                            Czyli twierdzisz, ze moje swieca zle ? Albo, ze linie swiatla / cienia odbiegają od lini z seryjnych xenonów ?

Bo za bardzo nie rozumiem Twojej wypowiedzi.

Chcesz porównywać soczewki bi-xenon Helli z nowego BMW 5 wpasowane tak, że jest całkowicie zachowana regulacja lewo prawo oraz góra dół z chińskimi soczewkami halogenowymi w endżelach praktycznie bez żadnej regulacji ?

Coś Ci się chyba pomyliło Rozwiń swoją wypowiedź proszę bo nie rozumiem.
                            tak smiem twierdzic ze swieca slabo te "xenony" czy tez "bi" -samoróbki
                            maja nieprzyjemna moim zdaniem barwe swiatla i po deszczu po drodze bez narysowanych pasow to masakra a nie jazda...

moje podobnie swiecily dlatego je zdemontowalem wstawilem zwykle philipsy i jest o niebo lepiej

angele tez posiadaja jak juz cos regulacje w pionie i poziomie...lecz nie autoregulacje

a co do Twoich lamp to tak czy tak to ze masz soczewki z bmw i tak nie usprawiedliwia tego ze refrektor jest przystosowany do ksenona- hondowskie homologowane sa na zarowki halogenowe...

Comment

• Potwierdzam Philips X-treme power +80% najdrozsze i z najwyzszej pólki z philipsa
                              godne polecenia sa też power2night
                              swieca elegancko na biało lecz tansze od X-treme power.
                              jak popatrzysz na pódełko philipsa ma ono gwiazdki namalowane
                              X-treme power 5gwiazdek
                              Night guide 5 gwiazdek
                              power2night gt150 4 gwiazdki
                              bluevision z efectem xenon 4 i pół gwiazdki
                              ale ten xenon efect to tez bardziej na bialo swieci

innych niepolecam typu h4 xenon gdyz jak po samej nazwie widac
                              dwie rozne rzeczy
                              xenon to xenon a h4 jedynie z efektem xenonu moze byc

Comment

• Zamieszczone przez wielik Zobacz posta
                                tak smiem twierdzic ze swieca slabo te "xenony" czy tez "bi" -samoróbki
                                maja nieprzyjemna moim zdaniem barwe swiatla i po deszczu po drodze bez narysowanych pasow to masakra a nie jazda...

moje podobnie swiecily dlatego je zdemontowalem wstawilem zwykle philipsy i jest o niebo lepiej

angele tez posiadaja jak juz cos regulacje w pionie i poziomie...lecz nie autoregulacje

a co do Twoich lamp to tak czy tak to ze masz soczewki z bmw i tak nie usprawiedliwia tego ze refrektor jest przystosowany do ksenona- hondowskie homologowane sa na zarowki halogenowe...
                                Nie osłabiaj mnie prosze, jaką temperature palników miałeś w swoich endzelach ?

Pewnie zarąbiste 6000K made in china, ja natomiast mam włożone nie jakies chińskie palniki tylko Osramy (za 300zł) które są wkładane do wielu aut seryjnie i mają barwę 4300K a nie jakieś 6000 czy już nie daj boże 8000. I smiem twierdzić, że moje same palniki były droższe niż Twoj cały xenon który miałeś w endzelach.

Oceniasz barwe na podstawie zdjęć oczywiście to napewno doczytałeś, że te zdjęcia były robione właśnie podczas deszczu na mokrej nawierzchni !!!!!!! I jazda z tymi xenonami po mokrym, po śniegu jest milion razy bezpieczniejsza niż w przypadku zwykłych żarówek nie wspomnę już o suchej nawierzchni bo widoczność w każdych warunkach jest dużo dużo lepsza niż w przypadku H4.

Endzele posiadaja regulacje reczna, którą jak ustawisz raz to tak są już cały czas u mnie jest zachowana całkowicie regulacja za pomocą przełącznika do poziomowania ze środka auta !!!!

Co do ostatniej wypowiedzi o soczewce i nie przystosowanym odbłyśniku homologowanym na H4 to poprostu poprawiłeś mi humor na cały obecny rok Co za znaczenie ma odbłyśnik od żarówki halogenowej jak nie odgrywa on żadnej roli w obecnym setupie, żadne światło się od niego nie odbija itd. A nie przepraszam odgrywa role jest podstawą do której została przymocowana soczewka a za całość świecenia odpowiada bi-xenonowa soczewka Helli, która jest tak obudowana, że światło nie ucieka z żadnej strony. Rozwiń proszę bo nadal nie rozumiem o co Ci chodzi

Tak wiem lampy mam nielegalne w takiej konfiguracji i zabiorą mi za nie dowód I tu Cię zadziwie bo miałem ostatnio właśnie kontrole i policjanci dokładnie wypytali i ogladali co i jak z tymi lampami po czym skwitowali, że gdyby wszyscy tak wkładali xenon to by nie mieli pracy a jak widzą auta z podokładanymi xenonem w seryjne lampy czy diodowymi wynalazkami to aż ich krew zalewa i mimo tego, że moja przeróbka jest nielegalna w świetle prawa dowodu mi nie zabrali, zależy na kogo trafisz.

Nie wiem czy zauważyłeś również, że w moim aucie mam zamontowane spryskiwacze reflektorów na te beznadziejne xenony na soczewce przeznaczonej do tego od samego początku

Jak dla mnie lepiej jest włożyć soczewkę xenonową w lampy z zachowaniem pełnej regulacji ze środka w ktrórej linia światła / cienia wygląda tak
                                ___/---- ___/----
                                niż w endzele bez regulacji które mają soczewke halogenową (w której xenon wogóle nie powinien się znajdować) pakować chiński xenon i mieć linie światła
                                ___/ ___/
                                i pieknie oślepiać przez to, że swiatło idzie do góry a nie jest odcinane na prostą jak w xenonie.

I jak dla Ciebie nie ma różnicy między soczewką bixenon Helli z palnikami Osrama 4300K a chinskimi endzelami z soczewka halogenowa z dolożonym chinskim xenonen zazwyczaj 6000K to jesteś dla mnie magik po całości

Pozdrawiam
                                Last edited by spychu; 01-01-2010, 18:55.
                                Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

Working...
                                X