Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do świateł mijania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zgodnie z obietnicą wrzucam fotki jak świecą żarówki Litech Xenon Bulb. Efekt ? sami widzicie - Od siebie dodam też, iż wcześniej (być może to wina lamp) nie widziałem nic na drodze, nie mówiąc już o deszczu/mgle.

Krótkie :

PS. Moc to 60/55 czyli standardowa
    PS.2 szczerze nie wiem dlaczego AutoŚwiat dał taką opinię..
    PS.3 Żarówki nie oślepiają przeszedłem się specjalnie kawałek do przodu sprawdzić z perspektywy kierowcy
    Last edited by Suruwa; 13-12-2009, 22:34.

Comment

No i ładne światełko Jak moje Philipsy siądą to też się wokół proponowanych przez Ciebie zakręcę

Comment

Kurdę chłopaki zmotywowaliście mnie jutro wrzucę fotki mojej EJ9 jak świecą OSRAM NIGHT BREAKER obcenicie mój efekt , niech każdy widzi co kupuje

PS. Ponoć te moje żarówki szybko padają taka krąży o nich opinia na forach , wypowiem się jak się spalą, narazie 2mc odpukać fukają

Może zawołam kolegę on ma również EJ9 ze zwykłymi żarówkami to zapodamy test porównawczy
        Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Zamieszczone przez kamil608 Zobacz posta
          Kurdę chłopaki zmotywowaliście mnie jutro wrzucę fotki mojej EJ9 jak świecą OSRAM NIGHT BREAKER obcenicie mój efekt , niech każdy widzi co kupuje

PS. Ponoć te moje żarówki szybko padają taka krąży o nich opinia na forach , wypowiem się jak się spalą, narazie 2mc odpukać fukają

Może zawołam kolegę on ma również EJ9 ze zwykłymi żarówkami to zapodamy test porównawczy
          No i gitara W takim razie ja też postaram się jutro wrzucić fotki jak świecą moje Philips Blue Vision. Jeżdżę na drugim komplecie, w poprzednim przepaliła mi się żarówka od strony pasażera (ponad rok czasu).

Comment

Zgodnie z obietnicą , a nawet wcześniej niż zgodnie bo miało być jutro wstawiam zdjęcia moich OSRAM NIGHT BREAKER oczywiście H4 55/60W ,świateł polecanych do jazdy nocnej , dodać tylko muszę że mam jeszcze niedokładnie wyregulowane reflektory ale razić nie rażę a wkrótce zestawie je porządnie :

Oto światełka mijania , czy jak kto woli krótkie :

A poniżej drogowe czyli jak kto woli długie

Porównawczego testu nie zrobiłem ale postaram się dopełnić jak tylko będę miał chwilkę

Pozdrawiam
            Profesjonalna wymiana podświetlenia zegarów EJ9 na diodowe SMD idealnie równomierne światło na każdej cyfrze - dział sprzedam zapraszam

Comment

Uaa.. nie za mocno ? to mi przypomina już ksenona prawdziwego

PS.

Tak świeci ksenon :

Zdjęcie spycha :

Last edited by Suruwa; 13-12-2009, 22:29.

Comment

Zgodnie z obietnicą , a nawet wcześniej niż zgodnie bo miało być jutro wstawiam zdjęcia moich OSRAM NIGHT BREAKER oczywiście H4 55/60W ,świateł polecanych do jazdy nocnej , dodać tylko muszę że mam jeszcze niedokładnie wyregulowane reflektory ale razić nie rażę a wkrótce zestawie je porządnie :

Oto światełka mijania , czy jak kto woli krótkie :

kurcze moje dlugie tak dobrze nie swieca jak te mijania;/

Comment

Zdjęcie jest trochę prześwietlone więc trochę wydaje się być jaśniej bo robiłem aparatem manualnym i długo naświetlałem zdjęcie, dobre na allegro hehe no ale co widać to widać moim zdaniem są dobre choć w rzeczywistości nieco słabsze niż na tej pięknej fotce , nieświadomie mi taka wyszła

Comment

Uważam że masz za wysoko podniesione, na dziurach z pewnością razisz...
                    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
                    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Spokojnie jutro jadę z rana na stację będą jak talala Nie martw się o ustawienie moich świateł bo nie o tym temat , tylko obceniaj żarówki Bo zaraz zaczniemy dyskutować co to za drzewa w oddali a potem gdzie robiłem to zdjęcie kiedy i jakim aparatem

A i jeszcze jedno bardzo duże znaczenie ma nawierzchnia , jeśli jest mokro to moich prawie wogóle nie widać , bo te ksenony ze zdjęcia to chyba na mokrym robione , jak wiadomo z fizyki mokra nawiechnia odbija większość promieni dlatego jest lipa ,podejrzewam że w tych samych warunkach z ksesnonem mój nie ma polotu
                      Last edited by kamil608; 14-12-2009, 00:40.

Comment

Bo zaraz zaczniemy dyskutować co to za drzewa w oddali a potem gdzie robiłem to zdjęcie kiedy i jakim aparatem
                        Ja w oddali drzew żadnych nie widzę jedynie jakieś suche stoi po lewej ale nie znam tej "marki" drzewa A tak na poważnie to świecą się bardzo fajnie te żarówki. Ośmielę się przyznać, ze podobnie do xenonów, na których jeździłem swego czasu jesienią. Dzisiaj postaram się wrzucić fotki moich Philipsów, ale widzę, ze moje Philipsy wysiadają przy tych zdjęciach.

Comment

Dziś jeszcze postaram się po zastawieniu świateł podjechać jeszcze raz na ubocze i zrobić zdjęcia , brat ( dobrze się zna na zdjęciach ) powiedział mi jak ustawić aparat tak żeby jak najwierniej odtworzyć efekt widziany przez nasze oczy , poprostu zrobię edita posta ze zdjęciami i zmienię . W końcu to nie allegro żeby reklamować najlepszymi zdjęciami tylko mają być jak najbardziej realne

Comment

Dziś jeszcze postaram się po zastawieniu świateł podjechać jeszcze raz na ubocze i zrobić zdjęcia , brat ( dobrze się zna na zdjęciach ) powiedział mi jak ustawić aparat tak żeby jak najwierniej odtworzyć efekt widziany przez nasze oczy , poprostu zrobię edita posta ze zdjęciami i zmienię . W końcu to nie allegro żeby reklamować najlepszymi zdjęciami tylko mają być jak najbardziej realne
                            No tak, przecież tu nie o to chodzi
                            Myślę nad zrobieniem manuala, jakie żarowki polecamy

Więc zachęcam do wrzucania zdjęć

Comment

Zdjecia moich xenonow, ktore wrzucil Suruwa to zdjecia niestety robione podczas padajacego deszczu, wiec fota na suchym byla by zupelnie inna.

W wolnym czasie jak bedzie sucho postaram sie podjechac w dogodniejsze miejsce do robienia fotek i zrobie fote.

Moja fota byla robiona trybem automatycznym z wylaczonym fleszem dodatkowo jak napisalem wyzej podczas padajacego deszczu wiec ciezko powiedziec na ile oddaje to co widza oczy.

Jedno jest pewne, nie ma absolutnie zadnego porownania czy to z zarowkami Philipsa Blue Vision czy to GT150, czy tez Osramami Cool Blue czy tez xenonem H4 Jezdzilem na wszystkim co wymienilem
                              Mój Paździerz D14+

sigpic

Comment

To jasna sprawa ksenon to ksenon zwłaszcza oryginał nie ma polotu z żadnymi żarówkami

Comment

Working...
                                X