Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Żarówki do świateł mijania
Collapse
X
-
Tak jak napisał Suruwa. Ja jeżdżę co prawda na Philipsach Blue Vision, ale jednak ta cena jest zdeczka wysoka. Na szybko dla porównania na allegro H4 Osram Cool Blue 44,90 zł., ta sama H4 Philips Blue Vision 74,99 zł. Tak jak pisałem jeżdżę sam na Philipsach i jestem z nich zadowolony, jednak przy najbliższej wymianie założę Osramy (ok. 30 zł. różnicy).
Comment
-
Zamieszczone przez Mefisto Zobacz postaNo to w takim razie proszę teraz o porównanie: Philps Blue Vision vs. Osram Cool BlueChodzi mi oczywiście o widoczność w nocy, we mgle, jak i o efekt wizualny
arek, czekam na opinię. Pierwsze wrażenia, narazie w garażu, są pozytywne.
Barwa światła - biała, lekko niebieski odblask na odbłyśniku, ale nie widoczny na strumieniu światła. Po wymianie jednej żarówki poprostu przepaść w porównaniu z drugą zwykłą żarówką. A żarówka postojowa nagle wydała się żółta. Dobrze, że w komplecie były też świecące na biało postojowe.
Dodam więcej wieczorem po pierwszj jeździe.
Niestety porównanie Blue Vision vs. Osram Cool Blue będzie ciężkie, trzeba by założyć jedną taką i jedną taką. Chyba ,że ktoś ma w jednym samochodzie philips, a w drugim osram.
pzdr
Comment
-
Ok, czyli jak na razie wygrywa OsramProszę również o wybór odpowiednich żarówek LED barwy białej, jako postojówki i oświetlenie tablicy. Na allegro jest cała masa różnych modeli w różnych cenach, ale nie wiem które będą odpowiednie.
//EDIT:
arek, dzięki za infoi napisz jak wrażenia z pierwszej jazdy
Last edited by Mefisto; 13-10-2009, 16:53.
Comment
-
Zamieszczone przez Mefisto Zobacz postaOk, czyli jak na razie wygrywa OsramProszę również o wybór odpowiednich żarówek LED barwy białej, jako postojówki i oświetlenie tablicy. Na allegro jest cała masa różnych modeli w różnych cenach, ale nie wiem które będą odpowiednie.
Last edited by arek; 14-10-2009, 15:55.
Comment
-
Zamieszczone przez arek Zobacz postawygrywa bo jest tańsze?a jak jest w praktyce to tak jak pisałeś wcześniej, trzeba by założyć jedną Philipsa i jedną Osram
Comment
-
Zamieszczone przez dax Zobacz postachcesz miec efekt xenonu?kup xenony!
Comment
-
Zamieszczone przez dax Zobacz postamiales kiedys xenon?ja mialem philips blue cos tam..i do xenonu dokladanego nie maja wogle startu!
Comment
-
Zamieszczone przez arek Zobacz postaPrzecież napisałem Ci ,że masz rację! Tylko montaż lamp ksenonowych i całej instalacji z nimi związanej w naszych civicach jest dla wiekszości zbyt drogie. Pozostaje montaż zwykłych żarówek lub odrobinę droższych dających jaśniejszą barwę. Ja osobiście nie kierowałem się przy wyborze tym czy ta konkretna żarówka będzie imitować ksenony, ale tym że będzie świecić jaśniej niż ta którą miałem poprzednio.
Te żarówki nie mają dawać efektu xenonu, to alternatywa pomiędzy zwykłą żarówką halogenową a xenonem :-)
Comment
-
To panowie które będą najlepsze? Blue Vision, Power2Night czy Cool Blue? Słyszałem, że teraz najlepsze są X-Treme Power, ale podobno szybko padająMoje wymagania: ładne oświetlanie drogi w nocy, podczas mgły oraz deszczu czy śniegu, BIAŁY kolor (nie chcę żadnych żółtawych), miło gdyby była niebieska poświata (lecz niekoniecznie)
Comment
Comment