Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do świateł mijania

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Cool Blue osobiście polecam, zachęcająca cena i efekty.

Comment

Tak jak napisał Suruwa. Ja jeżdżę co prawda na Philipsach Blue Vision, ale jednak ta cena jest zdeczka wysoka. Na szybko dla porównania na allegro H4 Osram Cool Blue 44,90 zł., ta sama H4 Philips Blue Vision 74,99 zł. Tak jak pisałem jeżdżę sam na Philipsach i jestem z nich zadowolony, jednak przy najbliższej wymianie założę Osramy (ok. 30 zł. różnicy).

Comment

Zamieszczone przez Mefisto Zobacz posta
        No to w takim razie proszę teraz o porównanie: Philps Blue Vision vs. Osram Cool Blue Chodzi mi oczywiście o widoczność w nocy, we mgle, jak i o efekt wizualny

arek, czekam na opinię
        Żarówki założone. Pierwsze wrażenia, narazie w garażu, są pozytywne.
        Barwa światła - biała, lekko niebieski odblask na odbłyśniku, ale nie widoczny na strumieniu światła. Po wymianie jednej żarówki poprostu przepaść w porównaniu z drugą zwykłą żarówką. A żarówka postojowa nagle wydała się żółta. Dobrze, że w komplecie były też świecące na biało postojowe.
        Dodam więcej wieczorem po pierwszj jeździe.
        Niestety porównanie Blue Vision vs. Osram Cool Blue będzie ciężkie, trzeba by założyć jedną taką i jedną taką. Chyba ,że ktoś ma w jednym samochodzie philips, a w drugim osram.
        pzdr

Comment

Ok, czyli jak na razie wygrywa Osram Proszę również o wybór odpowiednich żarówek LED barwy białej, jako postojówki i oświetlenie tablicy. Na allegro jest cała masa różnych modeli w różnych cenach, ale nie wiem które będą odpowiednie.

//EDIT:
          arek, dzięki za info i napisz jak wrażenia z pierwszej jazdy
          Last edited by Mefisto; 13-10-2009, 16:53.

Comment

Zamieszczone przez Mefisto Zobacz posta
            Ok, czyli jak na razie wygrywa Osram Proszę również o wybór odpowiednich żarówek LED barwy białej, jako postojówki i oświetlenie tablicy. Na allegro jest cała masa różnych modeli w różnych cenach, ale nie wiem które będą odpowiednie.
            wygrywa bo jest tańsze?
            Last edited by arek; 14-10-2009, 15:55.

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
              wygrywa bo jest tańsze?
              Teoretycznie tak a jak jest w praktyce to tak jak pisałeś wcześniej, trzeba by założyć jedną Philipsa i jedną Osram

Comment

Dobra, jestem po wieczornej jeździe i powiem krótko: żarówki philips Blue Vision są rewelacyjne!!!. Swiatło jest białe, zaskakująco białe. Nie wpada w niebieskawy odcień , co jest dla mnie osobiście ważne, bo nie lubię festynu.
                pzdr

Comment

Ja teraz polecam Power2night Philipsa ... 2 miesiące na razie ale są super, pare osób już za moją namową kupiło i też są zadowoleni
                  Przy osramkach philipsy p2n wypadaja lepiej za to 10 zł różnicy od Cool Blue, definitywnie.

Comment

Czyli co, mam rozumieć, że z tych trzech (Blue Vision, Power2Night i Cool Blue) najlepsze są Power2Night?

Comment

chcesz miec efekt xenonu?kup xenony!

Comment

Zamieszczone przez dax Zobacz posta
                        chcesz miec efekt xenonu?kup xenony!
                        Tak to prawda. Ale myslę ,że w imię bezpieczeństwa warto kupić dobre żarówki, które napewno lepiej niż standardowe oświetlają drogę.

Comment

miales kiedys xenon?ja mialem philips blue cos tam..i do xenonu dokladanego nie maja wogle startu!

Comment

Zamieszczone przez dax Zobacz posta
                            miales kiedys xenon?ja mialem philips blue cos tam..i do xenonu dokladanego nie maja wogle startu!
                            Przecież napisałem Ci ,że masz rację! Tylko montaż lamp ksenonowych i całej instalacji z nimi związanej w naszych civicach jest dla wiekszości zbyt drogie. Pozostaje montaż zwykłych żarówek lub odrobinę droższych dających jaśniejszą barwę. Ja osobiście nie kierowałem się przy wyborze tym czy ta konkretna żarówka będzie imitować ksenony, ale tym że będzie świecić jaśniej niż ta którą miałem poprzednio.

Comment

Zamieszczone przez arek Zobacz posta
                              Przecież napisałem Ci ,że masz rację! Tylko montaż lamp ksenonowych i całej instalacji z nimi związanej w naszych civicach jest dla wiekszości zbyt drogie. Pozostaje montaż zwykłych żarówek lub odrobinę droższych dających jaśniejszą barwę. Ja osobiście nie kierowałem się przy wyborze tym czy ta konkretna żarówka będzie imitować ksenony, ale tym że będzie świecić jaśniej niż ta którą miałem poprzednio.
                              Masz rację !
                              Te żarówki nie mają dawać efektu xenonu, to alternatywa pomiędzy zwykłą żarówką halogenową a xenonem :-)

Comment

To panowie które będą najlepsze? Blue Vision, Power2Night czy Cool Blue? Słyszałem, że teraz najlepsze są X-Treme Power, ale podobno szybko padają Moje wymagania: ładne oświetlanie drogi w nocy, podczas mgły oraz deszczu czy śniegu, BIAŁY kolor (nie chcę żadnych żółtawych), miło gdyby była niebieska poświata (lecz niekoniecznie)

Comment

Working...
                                X