Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do zegarów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Pięknie to wygląda Gratulacje !
    Pozdrawiam wszystkich cieplutko!
    Jakby jakiś link przeze mnie zamieszczony nie działał (z moich wstawek) proszę o prywatną wiadomość. Wrzucę ponownie.

Comment

Toi ja się pochwalę co uczyniłem ze swoimi wczoraj. Więc...kiedyś zakupiłem na Allegro Ledy co świecą 360 st (zdjęcie zaraz dodam jakie)niebieskie,zamontowałem Je w licznik i tu zdziwko,totalna tragedia. Powróciłem do zwykłych żarówek. Parę dni temu spaliła mi się jedna żaróweczka więc postanowiłem ją wymienić. Po wyciągnięciu licznika przypomniałem sobie że kiedyś czytałem post o tym wyskrobaniu farby z tyłu tarcz licznika. Myślę,spróbuje najwyżej będą mocniej świecić,ale przecież mam ściemniacz to sobie jasność wyreguluje. Zdrapałem i jeszcze raz spróbowałem zapodać te diody nieszczęsne...poskręcałem i co?? totalny szok-świetnie to wygląda i jestem zaje**** zadowolony. Żałuję tylko że wcześniej tego nie zrobiłem.
      Dołączę pare zdjęć jak to wygląda i z góry przepraszam za ich jakość ponieważ foty były robione śrubokrętem z 3.2 mega pix aparatem
      Zdjęcie0096.jpgZdjęcie0099.jpgZdjęcie0100.jpgZdjęcie0102.jpgZdjęcie0103.jpg
      Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Powiem Ci Felix że bardzo ładnie to wygląda. Trochę razi ale jak masz ściemniacz to jest to do wyregulowania. U mnie nie było więc musiałem tak ogarnąć, żeby było dobrze .

Zaskoczony jestem, że tak równomiernie to świeci... Może to przez to że to nie są zwykłe diody tylko jakieś magiczne

Gratki roboty tylko jeszcze przydałoby się podświetlić wskazówki od góry bo się gubią w tej poświacie.

PS. Nie masz podświetlanej skali na wskaźnikach od paliwa i temperatury? Dziwne trochę, tylko wartości graniczne świecą. Może nie wydrapałeś do końca bo np ikonka dystrybutora paliwa świeci a ikonka płynu chłodniczego już nie... Może tak ma być nie wiem
        The 1st. - EJ9
        The 2nd. - ES7
        The 3rd. - FD7
        The 4th. - CU2
        ------------------------------------------------------------------

Comment

Zamieszczone przez Crisownik Zobacz posta

PS. Nie masz podświetlanej skali na wskaźnikach od paliwa i temperatury? Dziwne trochę, tylko wartości graniczne świecą. Może nie wydrapałeś do końca bo np ikonka dystrybutora paliwa świeci a ikonka płynu chłodniczego już nie... Może tak ma być nie wiem
          Wszystko wydrapane jest na cacy. Chyba raczej się to nie świeci i też nie to dziwi. Do góry też muszę kupić takie diodki,tylko ni pamiętam jakie jest ich oznaczenie,bo są mniejsze. Może mi powiesz?
          Aaa jednak i Tu mnie masz Rzeczywiście umknęło mi wydrapanie tej ikony płynu chłodzącego Zaraz to ogarnę Dzięki za spostrzegawczość
          Ale podziałka co właśnie dziwne nie świeci się
          Last edited by felix; 21-03-2013, 18:16.

Comment

Nie wiem jak jest w angielkach ale u mnie weszły normalne 2 diodki T5 takie same jak do podświetlenia tarczek. Trzeba było troszeczkę popieścić żeby dobrze weszły ale wszystko działa.

Dziwne trochę, może lepiej będzie te skale widać jak podświetlisz od góry jeszcze
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2

Comment

No u mnie są też te T5 a do Tarczek W5W. Te akurat T5 co świecą mi od góry mam spalone,a nie mam zapasu. Muszę kupić.

Comment

Naprawdę bardzo dobrze Wam to wyszło Co do jasności to moje i w dzień widać więc po zmroku trochę razi. Felix te diody wchodzą w oryginalne oprawki? Podrzuć link bo na allegro widzę takie ale sporo rozmiarów jest. Pzdr
                http://www.psgarage.pl/

Comment

Masz tu link. https://allegro.pl/postojowki-led-t1...053763268.html Konkretnie od tego gościa kupowałem. Pasują w oryginalne oprawki,pasują w postojowe i w kierunki boczne,oczywiście białe bo kupiłem dwa kolory. Wypowiadam się na temat anglika czy do innych będzie pasić to już nie wiem

Comment

U mnie niestety takie wejdą tylko w miejsce tej jednej dużej w5w, do postojówek i kierunków. Ale dobre i to. Thanks

Comment

Wątek odkopałem w poszukiwaniu pomysłu jak to wykonać, opis felix'a mi pomógł i na nim się wzorowałem dodałem kilka swoich pomysłów jak dodanie czerwonej żarówki również 5 diodową. Obok wejścia na dużą żarówkę wywierciłem dwie dziurki w które wsadziłem niebieską i czerwoną żarówkę, obie oddzieliłem kartonikiem aby światło się nie mieszało. Po zmyciu farby świeciły zbyt jaskrawo, w nocy oślepiały, obkleiłem niebieską taśmą dwa razy, gdzieniegdzie tylko raz no i kawałek obkleiłem czerwoną
                      Mam zamiar jeszcze pomalować wskazówki na czerwony kolor ale myślę że już teraz robi efekt Przy okazji nawiew też poszedł w niebieski.

11026648_863527923710881_605829319_n.jpgIMG_0946.jpgIMG_0938.jpg11040024_863527913710882_1913809063_n.jpgIMG_0945.jpg

Mam nadzieję że ktoś to odkopie może i za dwa lata i mu się ta wiedza przyda

Ps. jedno zdjęcie pokazuje efekt bez podklejonej taśmy.
                      Last edited by modzel116; 13-03-2015, 23:41.

Comment

Nie powiem efekty robią robotę!

Mam pytanie zarówno do kolegów jak i modzela. Jestem już po etapie wymienienia żarówek na diody i zdrapania farby. Nie powiem, efekt już mi się podoba. Ale troszke popieścić trzeba jeszcze. Chciałbym też wymienić podświetlenie w panelu nawiewu. Tam też zachować zasadę drapania? Czy jakieś inne rozwiązanie wprowadzacie?
                        I pytanie co do podświetlenia wskazówek. Czerwona farba będzie zakupiona i...no właśnie. Co z żarówkami. Czy tam na góre 2 żarówki UV wystarczą? I czy są to te R5 T5? ( Swoją drogą łatwo nie jest je gdzieś znaleźć na necie)

Comment

Siema. W panelu nie musisz nic "zdrapywać?"(w liczniku to się łatwo zmywaczem zmywa), masz 2 diody, ja je wywaliłem całkowicie i wkleiłem paski led rgb, to samo zrobiłem w liczniku + farbka fluorescencyjna do wskazówek i od góry wlutowałem po 2 diody uv z każdej strony. Efekt myślę, że zaje..sty, biorąc pod uwagę wygląd-cena

Comment

@Dawid Ek. Gdzie zakupiłeś te diody UV? Orientowałem się i strikte do podmianki nie ma, nie potrafię znaleźć takich żeby wrzucić w miejsce obecnych. Czy kupiłeś najzwyklejsze UV-ki i przylutowałeś?

PS. Też masz problem z włożeniem radia do końca po demontażu panelu środkowego?

Comment

Jakie diody do panelu nawiewu polecacie ?

Comment

Ja rozwiązałem sprawębez diód. Wziąłem zwykły pasek led (tylko to miałem pod ręką) i odciąłem pasek długości ok 6-7cm i go wlutowałem w oprawkę oryginalnych żarówek. Wsadziłem w nią tak jak miała wisieć żarówka. Świeci nieziemsko!

Comment

Working...
                                X