Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Żarówki do zegarów

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Żarówki do zegarów

Honda Civic Coupe 1996r. coupe.

Czy polecacie te żarówki do zegarów i do tego chcę zdrapać folię na zegarach z tyłu aby był lepszy efekt.

A skąd weźmiesz zasilanie 24 V ?

Comment

Nie polecam. U mnie w civicu 3d 98r strasznie słabo świeciły, ledwo widać cyfry. no i jak już coś to szukaj 12V. A z tym zdrapywaniem folii nie próbowałem.Najlepsza opcja były by
      takie https://allegro.pl/listing.php/searc...tring=led+5smd ale nie wiem czy r5 t5 są w takiej formie dostępne i czy się zmieszczą.
      http://www.psgarage.pl/

Comment

No właśnie nie widzę aby takie, które wejda do mojego zegara. Na tutorialach wiele osób daje w2w t5, zdrapują folię z tyłu i podobno ładnie wygląda. Co myślicie o tych?
        Last edited by Genax; 13-03-2013, 22:11.

Comment

Kąt świecenia 180 st,powinny dać rade, ale ręki nie dam uciąć. Spróbuj z tą folią, też o tym słyszałem i mam zamiar spróbować. Puki co poczekaj, może się ktoś jeszcze wypowie.

Comment

Nie kupuj zarowek w oprawkach bo Ci nie wejda. te oprawki nie pasuja do Ciffa.

Zajrzyj do mojego tematu, bawilem sie ostatnio troche zegarami. Co do "folii". Tam nie ma folii jest farbka ktora trzeba zdrapac albo zmyc zmywaczem do paznokci. Przez diody przechodzilem i nie dadza Ci takiego efektu poniewaz maja zbyt maly kat swiecenia. Nie wiem jaki chcesz kolor uzyskac ale jesli bialy to wg mnie tylko i wylacznie paski diodowe. Sam mam tak obecnie i jestem zadowolony. Jeszcze czeka mnie mala poprawka ale ogolnie jest dla mnie spoko.
            The 1st. - EJ9
            The 2nd. - ES7
            The 3rd. - FD7
            The 4th. - CU2
            ------------------------------------------------------------------

Comment

Jakiś tutorial jak przylutować itp. będziesz może udostępniał?

Comment

Przy tych w oprawkach wystarczy lekko przy szlifować blaszki bo sama oprawka wchodzi, ale posłuchaj Crisa, efektywniejszy sposób i trwalszy.

Comment

Moge zrobic tutka ale to dopiero w weekend moze jutro albo w niedziele jak uda mi sie wyludzic komputer
                  Mam sporo zdjec z przebiegu prac to powkladam.

Pozderko
                  The 1st. - EJ9
                  The 2nd. - ES7
                  The 3rd. - FD7
                  The 4th. - CU2

Comment

Kiedyś zakupiłem takie same jak w linku poniżej,zamontowałem i była totalna tragedia! Wysyłałem tu z forum komuś nawet foty z "efektem" a raczej jego brakiem. Możliwe że zmycie tej farby pomoże,ale mnie wtedy ten "znakomity" efekt skutecznie zniechęcił i dałem sobie spokój po czy wróciłem do zwykłych żarówek.

Honda Civic 98r 1.8.B18C4 VTI VTEC DOHC 169 KM. MB6.

Jadą jadą chłopcy w japońcach,Nikt Ich nie dogoni,bo kręcą do końca !

Comment

Felix przechodzilem przez podobne LEDy i tez nie bylem zadowolony z efektu. Dlatego w koncu spialem poslady i zrobilem na tasmach LEDowych. Teraz jest az za jasno i poszukuje aktualnie jakiegos dimmera zeby to sciemnic ewentualnie jakas delikatnie mleczna farbka pomaluje zeby przytlumic to swiatlo.
                      The 1st. - EJ9
                      The 2nd. - ES7
                      The 3rd. - FD7
                      The 4th. - CU2

Comment

Tylko z tymi taśmami to pewnie grzebaniny jest. I trzeba mieć jakieś pojęcie aby w delikatnym zegarze czegoś nie uszkodzić.
                        To jest fajna opcja.

Comment

No INDIGLO to u mnie zagosci napewno tylko pewnie na drugi rok.

Powiem Ci z tymi paskami nie jest tak strasznie trudno. Lutownica pistolet do kleju na goraco,caly dzien czasu i bez problemu mozna to samemu zrobic

Orlem nie jestem jesli chodzi o elektronike a bez problemu sobie poradzilem
                          The 1st. - EJ9
                          The 2nd. - ES7
                          The 3rd. - FD7
                          The 4th. - CU2

Comment

Właśnie też rozważam zakup Indiglo Ale tam chyba trzeba wskazówki do montażu ściągać. Ciekawe czy jest to skomplikowane?,albo przydała by się instrukcja montażu.
                            A swoją drogą,po wyciągnięciu zegarów z deski jak chcesz ściągnąć ten przeźroczysty plastik"obudowę" przednią to jak to wykonać? bo się nie zagłębiałem,ale wydaje mi się że jest to zgrzane na ciepło czy jakoś tak?

Comment

Jesli chodzi o montaz INDIGLO to jest bajecznie prostu. Nie trzeba zdejmowac wskazowek. Jest masa filmikow na YT o tym. ten przezroczysty plastik trzyma sie na zatrzaskach (nie wiem czy tak samo jest w angielkach ale podejrzewam ze tak) wystarczy odpiac zatrzaski i ladnie wszystko da sie rozebrac.
                              The 1st. - EJ9
                              The 2nd. - ES7
                              The 3rd. - FD7
                              The 4th. - CU2

Comment

Working...
                              X