Powie mi ktoś dlaczego kopci na biało czy w lato czy zime ,to samo,uszczelka pod głowicą jest nowa!Może pierścienie?!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bierze olej ;/
Collapse
X
-
Zamieszczone przez maniek1234 Zobacz postaPowie mi ktoś dlaczego kopci na biało czy w lato czy zime ,to samo,uszczelka pod głowicą jest nowa!Może pierścienie?!Moja była: Honda CRX del Sol VTi B16A2
Moja była: Honda Civic '92 EG8 1.5 (D15B7) automat (V gen) sedan 4D wer. USA
TPGarage - MECHANIKA - DIAGNOSTYKA - KLIMATYZACJA - WULKANIZACJA - SPAWANIE TIG/MIG - SPAWANIE PLASTIKÓW - PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH - WARSZAWA I OKOLICE
OGLĘDZINY SAMOCHODÓW PRZEZ ZAKUPEM - WARSZAWA I WOJ. MAZOWIECKIE
Comment
-
Witam wszystkich! Piszę pierwszy post...
Użytkuję Hanię od listopada zeszłego roku. Motor D15B2. Przebieg aktualnie 210 tyś.km
Niestety także mi bierze olej ;/ Jeżdzę spokojnie, biegi zmieniam do 3tyś. Spalanie oleju wynosi ok. 0,5l/1000km. Zrobiłem mały test i podczas jazdy przez określony czas (około tygodnia) i zmiany biegów przy 4 tyś. spalała już ok. 1l/1000km ;/ Nie mam gazu! Pełna seria, żadnych modyfikacji.
Przeczytałem ten temat chyba z 5 razy i ciągle nie wiem za co ma sie zabrać! Najpierw wymienić pierścienie (bo podobno są bardzo felerne w tym modelu) czy uszczelniacze?
Nie ukrywam że nie mam pieniążków na obie naprawy dlatego pytam co będzie lepiej zrobić w pierwszej kolejności...
Aktualnie jeźdzę na Mobil 1 10W-40 ale na wiosnę planuję zmianę na Motula 15W-50 (podobno polecany do silników co biorą olej)
Pierścienie CTI koszt około 120-150 zł, a uszczelniacze to już koszt ponad 300 zł... no i do tego robocizna. Nie stać mnie na nowy motor dlatego chciałbym go jakoś uratować...
Proszę o fachową poradę. Z góry dzięki.Last edited by Gość; 31-01-2009, 11:27.
Comment
-
Zamieszczone przez BGZ Zobacz postauszczelniacze do wymiany!!!
Na wysokich obrotach bierze olej - pierścienie
ogólnie bierze olej na wolnych itd - uszczelniacze ..........
jak bierze ci tyle oleju to pewnie siwo jest z tyłu
Comment
-
Zamieszczone przez jaca Zobacz postawymieniłem uszczelniacze zaworowe i komplet pod pokrywa,czy bierze olej,nie wiem bo mało po wizycie u mechanika jezdziłem ale przestała kopcić,jestem zadowolony...
Comment
Comment