Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana oleju - jaki olej wlać?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

No minerał to zabójstwo dla Hani szczególnie jeśli jeździsz na wysokich obrotach a nie da się Hanią jeździć wolno

Comment

Ja leje castrola magnatec 10W-40 i jeżdzi świetnie juz robie na nim drugą wymianę. zastanawiałem sie na shellem, ale jakos wybrałem castrola

Comment

witam.zbliża mi się 3 wymiana,cały czas jeżdżę na 10w40 lotos.na dzień dzisiejszy nie widzę potrzeby zmiany na inny.pozdrawiam

Comment

smn192smn kolego z tego co wiem to castrol nie jest dobrym rozwiazaniem do hanki
          ja jezdze na castrol 10w/40 i jest ok. przejechalem juz na nim 45tys.to moj 3 samochod i kazdy jezdzil na castrolu i nie bylo zadnego problemu

Comment

Witam, koledzy mowicie zeby sobie kolega nalal jakiegos 10W/40 tylko jak silnik jezdzil na 15W/40 to po wlaniu 10 silnik sie umyje i olej bedzie gorszy niz ten co byl. A kiedys mialem vectre i tez nie wiedzialem jaki olej nalac wiec nalalem 10W/40 i nie minelo duzo czasu i silniczek zaczol sie pocic. No ale robota musi sie rodzic. Honda to nie opel ale jaka jest dokladnie to nie wiem.

Comment

ja latam na mobilu , a jak mi.ałem wcześniej castrol to mi brał olej a teraz pzrestał tak samo było u mojego brata w mazdzie 6 2004r. mobil moim zdaniem jest lepszy
              VGEN NAJWAŻNIEJSZY GEN W MOIM DNA

"...Mnóstwo ludzi marzy o sukcesie. Według mnie, sukces można osiągnąć tylko dzięki
              powtarzającym się porażkom, które ciągle należy analizować.
              Tak naprawdę sukces to 1% pracy wykonanej w 99% dzięki niepowodzeniom..."

Soichiro Honda - Honda Corporation

Comment

to tylko swiedczy o tym ze castrol jest zadszym olejem od mobila chodz oba sa polsymtetykami.

Comment

a czy elf 10w40 pólsyntetyk to dobry wybór? wlałem taki we wrześniu 2008 i do tej pory mam przejechane na nim 12tys.km. stan licznika to 174tys.km., rok produkcji 95. kiedy mam wymienić olej. Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!

Comment

też jeżdżę na tym elfie i mi nic nie ubywa, jak dla mnie olej ok. stan licznika to 224tyś. km.

Comment

u mnie też nic nie ubywa, tyle tylko że nie wiem kiedy go wymienić. Niektórzy mówią, że po 10 tys, niektórzy że po 15tys. A w niektorych poradnikach napisali ze raz na rok co dalej?

Comment

Ja wymieniam co 10 tkm i tak jest w książce pojazdu, tak robił poprzedni właściciel i jest ok

Comment

nawet jeśli od ostatniej wymiany minęło 6 miesięcy?

Comment

Ja slyszalem ze olej powinno wymieniac sie po okresie 12 miesiecy lub po 10tys/km. Wiec jesli ktos robi w roku ok 20tys km to wymienia 2 razy. A wydaje mi sie ze lepiej wymieniac szybciej niz pozniej bo w koncu nowy olej ma lepsze wlasciwosci niz stary.

Comment

Tak kolego, wymieniam co 10 tkm, czy bym je zrobił w miesiąc to tez bym wymienił ...

Comment

OK, w taki razie dziękuję za porady i pozdrawiam

Comment

Working...
                                X