Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana oleju - jaki olej wlać?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Najbardziej zalecanym olejem do naszych hond jest MOTUL. Przeznaczony on jest do silników wyczynowych (nasz jest wysokoobrotowy). W środę czeka mnie wymiana więc zdam relacje.

Comment

Witam Mam pytanie jaki olej wlać do Hani z przebiegiem 156 tyś ?? Poprzedni właściciel nie zaznaczył jakiego oleju używał

Comment

a ja powiem ze wlalem olej GM (General Motor) 10w40 i jestem z niego bardzo zadowolony
        d16z6 http://www.honda-civic.pl/showthread.php?t=14261

Comment

witam ja mam pytanie, bo kupilem hanie z 93 r 5 gen 1.5 V HB i chce wymienic w nim olej, wlasciciel mowil ze polsyntetyk leje, czy jak kupie polsyntetyk, mam nowy filtr oleju to czy jak wleje to bedzie chodzic dobrze ?? Zastanawiam sie nad Castrolem albo Motul co wybrac. Prosz o pomoc

Comment

Poprzedni właściciel lał Total Quartz 10w40 półsyntetyk, zbliża się wymiana i chyba przy nim zostanę. Chociaż nie zauważyłem nikogo kto by na tym oleju jeździł... kijowy jakiś?

Comment

kupuje castrola ;] pisza o nim bardzo dobrze i duzo ludzi go bierze tym sie keiruje

Comment

Ja także do mojej Hondy leje Castrola 10W40 półsyntetyk i spisuje sie bardzo dobrze.

Comment

Ja tez mam wlany Castrol GTX przez poprzedniego wlasciciela jeszcze i chyba bede wymienial na taki sam.

Comment

radzil bym ci sie zastanowic nad castrolem jak nie był lany wczesniej to bym nie ryzykował kup motula bedzie bezpieczniej

Comment

Słuchajcie, ostatni olej jaki wlałem to był Mobil półsytnetyczny ale dokładnie nie wiem jaki rodzaj. Było to w listopadzie. Dzisiaj postanowiłem sobie sprawdzić poziom oleju i troszkę się zawiodłem. Wygląda tak jak by mi silniczek brał Dlatego podpowiedzcie mi czy mogę dolać do tego oleju co mam jakiś inny półsyntetyk czy koniecznie musi to być ten sam który był lany ???

Comment

lej jakikolwiek półsyntetyk (nie napisałeś jaki rocznik ale podejrzewam że nie wyjechałeś z salonu :P)... i nie patrz na gadanie że Shell Mobil lub Castrol... obojętne... temat olejów jest nudny na maksa... to jak gadane czy wolisz pepsi czy coca-colę... a to że ci bierze olej to się nie martw- lepiej dolewać niż robić remont silnika... kupisz sobie 4l w hurtowni gm-55zł, mobil 75zł, shell 85zl i rok masz spokój... hehehe i ciągle świerzy olej ;] (co nie zwalnia z wymiany)

Comment

Dzięki za podpowiedź a olej rzecz jasna że wymieniać trzeba. W końcu jak dobrym nie posmarujesz to dobrze nie pojeździsz

Comment

sprawdź sobie czy nie ma widocznych wycieków- spod osłony pokrywy zaworów i w okolicach aparatu zapłonowego. Tam uszczelki możesz sam tanim kosztem wymienić jeśli coś bedzie nie tak. Jeśli olej będzie szybko znikał przy spokojnej jeździe to niestety wizyta u mechanika. Pozdrawiam.

Comment

podłącze sie pod temat z takim pytaniem .
                              Czy żeby wymienić filtr oleju potrzebne jest jakies specjalne narzędzie zeby go wykręcic czy moge zrobic to jakims domowym sposobem ??

Comment

jak nie chce sie odkrecic recznie to przebij go srubokretem i pojdzie

Comment

Working...
                                X