Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Wymiana oleju - jaki olej wlać?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Wymiana oleju - jaki olej wlać?

Witam.
    Mam Hanie '93r D13b2 i w tym miesiącu zamierzam wymienić olej. Chciałem się poradzic jaki olej najlepiej wybrac przy przebiegu 210 000km, poprzedni własciciel nigdzie nie zaznaczył jaki olej poprzednio wlewał.

będe wdzieczny za wszelkie porady

ja mam d15b7 i też nie wiedziałem jaki olej jest i zalałem castrola magnatec 10w40 nic nie ubywa. Dodam że przebieg u mnie to 202 tyś
    http://www.honda-civic.pl/nasze-auta...j-nabytek.html

Comment

kolego z tego co wiem to castrol nie jest dobrym rozwiazaniem do hanki
      zalej sobie motulem albo mobilem słyszałem ze BP VISCO 3000 i schell tez są całkiem nie zle
      i jak na ten przebieg to raczej polsyntetyk

Comment

Moja hondzia długo jeździła na shell-u syntetyk przy 200 000 wlałem półsyntetyk hellix plus 10w40. Na nic nie zmieniłbym shell-a. Honda chodzi na nim jak złoto!

Comment

Ja mam mobila półsyntetyk 10w40 i bardzo dobrze się sprawuje, tak samo motul jak kolega wcześniej napisał

Comment

a ja mysle ze po 200 tys. to juz sie powinno mineralny lac, po zatym spojrzcie w manuale tam jest dokladnie wszystko o olejach napisane wystarczy poszukac.

Comment

ja tez jezdze na mobilu polsyntetyku
              i teraz czeka mnie wymiana oleju bo mam juz zrobione na tym oleju prawie 12 tys

Comment

jeśli nie bierze oleju to po co mineralny lać...

Comment

kolego mineralny to sobie mozna nalac do duzego fiata :] a nie do hondy nawet przy duzych przebiegach polsyntetyk daje rade

Comment

czyli koledzy helix, mobil, motul i castrol będą dobrym rozwiązaniem. Dzięki za porady - pozdro

Comment

mam pytanie gdzie kupic olej silnikowy zeby miec pewnosc ze kupiło sie oryginał a nie ochrzczony;/

Comment

Hmm w sklepie ;p
                        Kupujesz oryginalnie zamknięty, z pląbą... nie powinien być ochrzczony.
                        Osobiście nie mam zaufania do olejów z "beczki" bo tam może być wszystko wlane...
                        Last edited by przemo_wb; 06-03-2009, 23:22. Powód: pkt 12 reg. forum

Comment

a czy wybranie Elf'a 10W40 półsyntetyk to dobre rozwiązanie do Hani ?

Comment

Ja leję syntetyka Mobila i nie bierze mi oleju

Comment

Ja proponuje AGIP 10W40... Broń Boże jakiś mineral!!
                              http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=12570

Comment

Working...
                              X