Mam probbelm. Mam Honde Civic 1.3 16v i ostatnio zaczeła mi gasnać na niskich obrotach i zobaczyłem ze cały czas dostaje za duzo powietrza. Czy moze mi ktos pomoc??
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Gaśnie na niskich obrotach
Collapse
X
-
Cały czas mam ten sam problem kolego i tez mam ten silniczek.Pewnie masz gaźnik tak jak ja.dojeżdżam do skrzyżowania daje na luz albo redukuje biegi i gaśnieco gorsze mam problemy z odpalaniem bo muszę długo trzymać na rozruszniku i "falować" gazem aż w końcu zaskakuje.ja już regenerowałem i regulowałem gaźnik u gościa który tylko tym się trudni.zapłon był ustawiany kilkakrotnie,kopułka przeglądana i czyszczona,silniczek krokowy tez czyściłem w benzynie ekstrakcyjnej choć nie wiem czy wystarczająco dobrze,świece były sprawdzane,cewka ma dobre wartości.ja już się pomału załamuje
Comment
-
Jak jeżdżę to jest dobrze.choć czasem miałem jeszcze taką fazę że nie chciała mi się zbierać szczególnie na niższych obrotach i przy jeździe pod górę.wtedy strzelała tak nienaturalnie jak seria z karabinu maszynowego.nie sądzę żeby gaźnikowiec coś schrzanił,daltego myślę że wina tkwi w elektryce.może cewka??nie mam pojęcia...w Twoim przypadku może być podobnie.
Comment
-
Ja dzisiaj swoja honde rozebrałem i przyczyna tego był taki przekaznik po prawej stronie kolo tej puszki( nie wiem dokladnie co to jest) ale rozebrałem własnie to bo sprawdziłem to pod pradem i zobaczyłem ze nie zamyka sie. Rozebrałem to i okazalo sie ze jakis kamyczek tam wpadł i blokował wszystko i teraz juz jest elegancko
Comment
-
A ja znów byłem u gaźnikowca i powiedział mi że go zalewało i dlatego gasł i nie palił bo nie miał małych obrotów.co z tego jak teraz dodam gazu,zanim wejdzie na obroty to nierówno się wkręca,strzela i przerywa tak dziwnieJaca777 możesz dokładnie wytłumaczyć co to za przekaźnik,gdzie dokładnie leży??może jakąś fotę wrzucisz.
Comment
Comment