Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gaśnie na niskich obrotach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Fotke wrzuce pozniej a teraz sprobuje Ci to jakos dokładniej wytłumaczyc. Ten cały przekaznik znajduje sie pod ta puszka od filtra po prawej stronie nie jest duzy ten przekaznik i do niego podłaczona jest jedna wtyczka.

Comment

Rozumiem że pod puszką od filtra powietrza czyli gdzieś koło gaźnika?jak go się wymontowuje??

Comment

Tak tak. Tam sa dwie sruby na klucz 12 i ten przekaznik Ci wyjdzie i musisz mieć imbusa bo na nim jest srubka na imbus. W nim jest taka sprężynka ktora zamyka i otwieta go. Wieczorem najprawdopodobniej wrzuce foto.

Comment

Już wszystko wiem.ten przekaźnik o którym mówisz to silniczek krokowy.i to wyjaśnia sprawę tego że autko Ci nie odpalało.ale ja go czyściłem także u mnie nie będzie to przyczyną dzięki za pomoc.piwko masz u mnie

a możesz jeszcze powiedzieć jak sprawdzałeś go pod prądem czy się "zamyka" czy nie?może ja bym tak zrobił ze swoim.
          Last edited by przemo_wb; 26-02-2009, 20:07. Powód: łącz posty, uzywaj opcji edytuj

Comment

Wziełem go odkreciłem dwa kabelki podłaczyłem do akumulatora i dwa dotykałem tam gdzie wtyczka wchodzi i widziałem ze sie zacina i wtedy go rozebrałem.

Comment

okej.dzieki wielkie za pomoc.pozdrowionka

Comment

problem z obrotami gdy wciskam pusacyjnie pedał hamulca spadaja wtedy mi obroty nie wiem czy to wina serwa

Comment

sprawdź silniczek krokowy tak jak zrobił to kolega.gaśnie Ci samochód?opisz dokładniej co się dzieje bo obroty zawsze trochę spadają kiedy autko jest obciążone przez nawiew,światła itp.

Comment

kolego jeśli wykluczyłeś świece silniczek itp to radze podjechać na warsztat i sprawdzić ciśnienie na tłokach a tak w ogóle to ile ma nastukane twoja hanka

Comment

przebieg to 250000 ale moim zdaniem silnik ok oleju nie bierze zadnych problemow nie ma jedyne to to ze przy szybkim 10 krotnym wcisnieciu w pedal hamulca spadaja obroty do zera gdy przestane wciskac wracaja obroty i jest ok myslalem ze to wina serwa

Comment

sprawdz kolego czy masz wszystkie podcisnieniowe weze dobrze podlaczone a czy jak odlaczasz krokowy to jest jakas roznica w obrotach czy silnik wogle na cos reaguje

Comment

identyczna mam akcje jak wojtas - jakbym sam opisywal co mi sie dzieje ...
                          - moj majster specjalizujacy sie w hondach jak i serwis hondy w ktorym tez wszystko bylo sprwdzane ( powiedzial ze " na pewno" jest to wyrobiona jakas gumka pod iglica czy przepustnica jakos tak - co powoduje nietrzynanie poziomu paliwa, zalewanie silnika ...
                          i niepalenie silnika na wszystkie baniaki - koszt tej gumki to ok 190 zl - bo nie wystepuje ponoc zaden zamiennik - tylko bedzie bol jak sie okaze ze to nie to...
                          - a kupic w ciemno na allegro gaznik uzywke to tez jest obawa czy to samo nie jest padniete

Comment

yagas a co jeszcze robiłeś przy swojej Hani??gdzieś na forum czytałem że to mogą być przewody WN.ja mam na pewno walnięte przewody 1 i 3.są pęknięte więc muszę wymienić.tylko już dwa komplety zamówiłem( firmy sentech czy jakoś tak) i oba są za krótkie a niby odpowiadają do mojego modelu;/ wymieniam od razu też świece bo mogą być uszkodzone przez te przewody.jutro powinienem mieć już kabelki firmy Saqura.jak wymienię i się poprawi to dam Ci znać czy to to

Comment

wojtas - nie sadze zeby to byly przewody ale jak masz pekniete no to trzeba to wyeliminowac - wymienilem na poczatku swiece kable, kopulke, palec, - nawt kupilem modul zaplonowy - bo juz mialem podobna akcje i byl padniety modul zaplonowy - i dalej kicha - jakby cos to mam modul do sprzedania:
                              moduł zapłonowy honda civic (563477291) - Aukcje internetowe Allegro
                              jutro bede dzwonil do majstra czy moge mu dostaczyc samochod - bo bede wiedzial cos wiecej - ale z tego co wczesniej mowil ze to jakas gumka w gaznniku - ktora odpowiada z poziom paliwa czy jakos tak - i w serwisie firmowym to potwierdzili ...
                              - zobaczymy bo juz wymiekam od tygodnia nie jezdze bo moment zapale i zalewa swiece

Comment

ok.jakbyś doszedł o co biega to napisz ja już kabelki mam tylko jeszcze nie zmieniłem.też się odezwę jeśli zobaczę poprawę.pozdrawiam

Comment

Working...
                                X