Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Gaśnie na niskich obrotach

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Gaśnie na niskich obrotach

Mam probbelm. Mam Honde Civic 1.3 16v i ostatnio zaczeła mi gasnać na niskich obrotach i zobaczyłem ze cały czas dostaje za duzo powietrza. Czy moze mi ktos pomoc??

a są może falujące obroty, czy po prostu z powodu niskich obrotów gaśnie?

Comment

Gasnie mi bo sa niskie obroty a jak dam mu gazu troszke to nie gasnie.

Comment

kolego a to się dzieje jak jedziesz czy jak stoisz w miejscu? na gazie tak masz czy na pb?

Comment

powodem moze byc silniczek krokowy lub przeplywomierz powietrza a powiedz jeszcze czy hania cos wiecej pali z tego powodu

Comment

Dzieje sie tak jak powoli jade i jak stoi w miejscu bo bez dodawania gazu to ona w ogole nie bedzie chodziła. dzieje mi sie tak na pb.

A czy wiecej pali to narazie nie zauwazyłem.
            Last edited by Gość; 23-02-2009, 21:41.

Comment

Krokowy albo luzy zaworowe - 2 najczęstsze przyczyny .

Comment

Może też być coś z zapłonem a dokładniej to kopułkę bym wyczyścił. Teraz zima to takie awarię mają miejsce. A wyczyścić nie zaszkodzi

Comment

A czym najlepiej wyczyscic kopułke i zawory najlepiej??

Comment

Cały czas mam ten sam problem kolego i tez mam ten silniczek.Pewnie masz gaźnik tak jak ja.dojeżdżam do skrzyżowania daje na luz albo redukuje biegi i gaśnie co gorsze mam problemy z odpalaniem bo muszę długo trzymać na rozruszniku i "falować" gazem aż w końcu zaskakuje.ja już regenerowałem i regulowałem gaźnik u gościa który tylko tym się trudni.zapłon był ustawiany kilkakrotnie,kopułka przeglądana i czyszczona,silniczek krokowy tez czyściłem w benzynie ekstrakcyjnej choć nie wiem czy wystarczająco dobrze,świece były sprawdzane,cewka ma dobre wartości.ja już się pomału załamuje

Comment

A jak jezdzisz normalnie trzymajac go na wyzszych obrotach to zachowuje sie normalnie ??

Comment

Jak jeżdżę to jest dobrze.choć czasem miałem jeszcze taką fazę że nie chciała mi się zbierać szczególnie na niższych obrotach i przy jeździe pod górę.wtedy strzelała tak nienaturalnie jak seria z karabinu maszynowego.nie sądzę żeby gaźnikowiec coś schrzanił,daltego myślę że wina tkwi w elektryce.może cewka??nie mam pojęcia... w Twoim przypadku może być podobnie.

Comment

Ja dzisiaj swoja honde rozebrałem i przyczyna tego był taki przekaznik po prawej stronie kolo tej puszki( nie wiem dokladnie co to jest) ale rozebrałem własnie to bo sprawdziłem to pod pradem i zobaczyłem ze nie zamyka sie. Rozebrałem to i okazalo sie ze jakis kamyczek tam wpadł i blokował wszystko i teraz juz jest elegancko

Comment

ja mam problem z obrotami gdy wciskam pusacyjnie pedał hamulca spadaja wtedy mi obroty nie wiem czy to wina serwa

Comment

A ja znów byłem u gaźnikowca i powiedział mi że go zalewało i dlatego gasł i nie palił bo nie miał małych obrotów.co z tego jak teraz dodam gazu,zanim wejdzie na obroty to nierówno się wkręca,strzela i przerywa tak dziwnie Jaca777 możesz dokładnie wytłumaczyć co to za przekaźnik,gdzie dokładnie leży??może jakąś fotę wrzucisz.

Comment

Working...
                              X