Przy tej firmie efekt będzie podobny, do tego klocki mają tendencje do pękania/ rozwarstwienia się niestety, ale o tym już pisałem wcześniej. Jeszcze kilka lat temu bym polecił tą firmę.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Klocki i Tarcze wymiana co polecacie do IX 2011-2016
Collapse
X
-
Zamieszczone przez slepak Zobacz postaPrzy tej firmie efekt będzie podobnyLast edited by MW80; 06-01-2023, 22:40.
Comment
-
Bo klocki się rozwarstwiaja.
Wklejałem zdjęcia, linki z innych for, a sam miałem dość reklamacji tego towaru i wyleciał ze stanu magazynowego wraz z pakowaczem blueprint.
Jedna i druga firma miała swoje "dobre" czasy i dobrą opinię.
Dla jasności, nie wszystko wracało, ale jakaś partia wypłynęła wadliwa, bo tak jak napisałem był czas że sam polecałem tą firmę poprzez stosunek cenę do jakości.
Comment
-
Zamieszczone przez MW80 Zobacz posta(...) w przeciwieństwie do zasyfialych ATE ( mialem caly nowy komplet w Lancerze, wytrzymaly dwa dni....)
Ciekawi mnie to bo w wielu swoich pojazdach często pakowałem klocki i/lub tarcze ATE i w sumie nigdy nie miałem powodu do narzekań.Last edited by Pete; 07-01-2023, 11:47.
Comment
-
To co teraz warto kupować ?? Ja W Civicu wsadziłem klocki przód/tył ATE i w sumie jest wszystko ok. -przód pyli jak oem. W Opelku, 3 lata temu tarcze ATE i klocki jakieś o dziwnej nazwie i w sumie też jest ok.. Ale jakbym miał teraz kupować tarcze do Civicia, to patrząc na powyższe posty miałbym poważny problem - co wybrać..
Comment
-
Zamieszczone przez Pete Zobacz postaRozwiniesz?
Ciekawi mnie to bo w wielu swoich pojazdach często pakowałem klocki i/lub tarcze ATE i w sumie nigdy nie miałem powodu do narzekań.
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaTo co teraz warto kupować ?? Ja W Civicu wsadziłem klocki przód/tył ATE i w sumie jest wszystko ok. -przód pyli jak oem. W Opelku, 3 lata temu tarcze ATE i klocki jakieś o dziwnej nazwie i w sumie też jest ok.. Ale jakbym miał teraz kupować tarcze do Civicia, to patrząc na powyższe posty miałbym poważny problem - co wybrać..
Oczywiście cenowo OEM Honda wchodzi w rewiry tarcz nawiercanych, quasi-sportowych, tuningowych itp.
Też będę miał ten dylemat, na szczęście jeszcze nie teraz. Ale dobrze wiedzieć co w trawie piszczy i być przygotowanym.
P.S. ATE nie miał w ofercie tarcz 293mm, konfigurator niczego nie pokazywał a tymczasem:
- choć pewnie i tak dla ATE robi je Zimmermann.
@MW80, dzięki za wyjaśnienie.
Ja zawsze z warsztatu odbierałem auto już o oczyszczoną powierzchnią roboczą, swoją drogą ta powłoka zabezpieczająca jest świetna, po wielu latach nadal wygląda dobrze, zupełnie inna liga w stosunku do np. TRW, gdzie tarcze też niby zabezpieczone przed korozją a po pół roku wyglądały jakby 10 lat leżały w solance...
Z ATE - jak z produktami wszystkich wielkich koncernów - jest problem wielu fabryk i różnic jakościowych między pozornie tym samym produktem. Tak bywało np. ze świecami, oponami.
Niestety, wtopy zdarzają się nawet najbardziej renomowanym producentom a co gorsza, niektórzy sami świadomie zjeżdżają z jakością jadąc tylko na renomie marki.Last edited by Pete; 07-01-2023, 13:44.
Comment
-
Zamieszczone przez Stelmi Zobacz postaProszę o podanie jakie tarcze ATE do civic ix 1.8 sport 2012 I jak można sprawdzić po vin bo na allegro wychodzi że te same co do civic x
Comment
-
U mnie ATE nie piszczą, ale pylą.. z tym piszczeniem to chyba jakaś loteria.. jak komu się trafi. Zakładałem ATE na przód parę lat temu, niedawno tez na tył i nic nie piszczy.. tarcze nadal oem fabryka.
Comment
Comment