Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Klocki i Tarcze wymiana co polecacie do IX 2011-2016

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Napisz źródło gdzie kupiłeś, bo to istotna kwestia.

Comment

• Założone Zimmermany tarcze 293 mm i klocki przód, jak na razie wszystko OK. Kupione w brakeparts.pl

Comment

• Mam dokładnie taki sam zestaw i wszystko działa ok. Żadnego bicia a przejechałem już sporo kilometrów.

Comment

• Witam Wszystkich.
          W mojej Hondzie mam jeszcze oryginalne tarcze i klocki. Na przeglądzie zostałem poinformowany że klocki z przodu mają około 80% zużycia. Tarcze są Ok. Jakie klocki polecacie na oryginalne tarcze?

Comment

• Witam
            Czy któryś z kolegów posiadających sedana 2013 r 1.8 FB wymieniał tarcze z przodu? Czy pasują tarcze do hatchbacka 280mm? Kupiłem ate 24.0125-0201.1 i zastanawiam się czy będą pasowały.

Comment

• Panowie na oryginale tarcze które klocki nie będą piszczały textar czy ate?

Comment

• U siebie, na oryginalne tarcze, założyłem, zarówno z przodu, jak i teraz niedawno z tyłu, klocki marki ATE. Nic nigdy nie piszczało.
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

• Klocki w podobnym budżecie które piszczeć nie będą : zimmermann, A.T.E, EBC czarne

Comment

• Dzięki Panowie ATE zamówione z brakeparts.pl. Koszt za przód i tył 341 więc nie wiele drożej jak textar. Choć z poprzednich aut mam dobre wspomnienia o textar. Nie wiem jak jest obecnie.

Comment

• Panowie, myślę nad tarczami i klockami zimmermanna na przód. Tarcze nawiercane czy zwykłe gładkie. Róznica 250 zł, warto? Jazda dynamiczna, ale bez szaleństw. Większość trasy.

Comment

• Zdecydowanie gładkie:

Witam, tak się zastanawiam - gdy już nadejdzie czas wymiana klocków (być może niedługo), może wartoby zainwestować w coś lepszego? Np. Brembo. Moje pytanie - czy nie stracimy gwarancji montując inne klocki/tarcze? Może ktoś zna się i wiem, jakie tarcze/zaciski/klocki pasują do tego modelu Civica? :)

Kilka postów wcześniej napisałem :

Cześć mam zamiar wymienić klocki przód i tył oraz tarcze na przód. O klockach coś poczytałem , natomiast nic nie ma o tarczach. Podzielcie się swoimi doświadczeniami i opiniami .

Comment

• Hej, przy jakich przebiegach wymieniacie tarcze?

Comment

• Przód na siłę wymieniony przy 60/70 tysiącach.

Tył dalej pierwsze tarcze 98 tysięcy obecnie przebiegu.

Głównie autostrady i drogi lokalne.

Comment

• Zamieszczone przez slepak Zobacz posta
                              Przód na siłę wymieniony przy 60/70 tysiącach.

Tył dalej pierwsze tarcze 98 tysięcy obecnie przebiegu.

Głównie autostrady i drogi lokalne.
                              Uuuuu. To bardzo szybko. Przy 60K to ja klocki wymieniałem. Teraz mam 100k i w serwisie się zdziwili, że chce wymieniać już tarcze. Mówią, że ewentualnie przód.

Comment

• Ja mam 91tys.km, klocki przód i tył - raz zmienione- tarcze dalej oryginał, obstawiam, że dobiję na nich do 120tys.km.
                                Moja łódka Civic..
                                Mój "klekocik" Ceed..
                                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                                Coś na temat olejów..

Comment

Working...
                                X