Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Interfejs oprócz HDS

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Delphi to robi. Kasujesz pamięć ECM i przechodzisz do nauki biegu jałowego (automatyczny proces). Dodatkowo w delphim w podglądzie parametrów rzeczywistych jest parametr "nauka biegu jałowego " i status ukończona lub nie. W hds jest ta zaleta, że widzimy czy nauka się zaczęła czy nie. To tak po krótce. jak będziesz miał pytania po przyjściu interfejsu to napisz w tamtym temacie żeby bałaganu nie robić.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka

Comment

Nabyłem klona delphi ale na razie honda nie chce błędem poduszki poczęstować. Niby jakieś błedy były kiedyś, ale na ten moment cisza. Pomogłem za to dla brata w oplu poduszkę zgasić i błąd odczytać.

Comment

A ja mam pytanie w kontekście HDS-a i DPF. Czy gdzieś jest pokazywane zapełnienie/stan filtra DPF (1.6idtec), jeżeli tak to gdzie? Są jakieś funkcje extra, czyli np. wypalanie statyczne lub coś podobnego?

Comment

Zamieszczone przez Paluch Zobacz posta
          Delphi to robi. Kasujesz pamięć ECM i przechodzisz do nauki biegu jałowego (automatyczny proces). Dodatkowo w delphim w podglądzie parametrów rzeczywistych jest parametr "nauka biegu jałowego " i status ukończona lub nie. W hds jest ta zaleta, że widzimy czy nauka się zaczęła czy nie. To tak po krótce. jak będziesz miał pytania po przyjściu interfejsu to napisz w tamtym temacie żeby bałaganu nie robić.

Wysłane z mojego SM-G988B przy użyciu Tapatalka
          Miałem oprogramowanie 2016, nie było tam Civica IX, zainstalowałem wersję 2017 i jest tylko że w sumie nie za wiele mogę zrobić. Także jak wejść w te ustawienia nauki biegu jałowego w delphi?
          Piszę o wersji 2015 z małym liftem 2015 18z4

Comment

Witam kolegów. Od miesiąca borykam się z problemem gaśnięcia civica podczas jazdy. Problem pojawia się najczęściej gdy dojeżdżam do krzyżówki ,gdy zwalniam lub się zatrzymuję,i-shift hamuje biegami w trybie automat. Najczęściej gaśnie jak jest silnik zimny,ciepły a najmniej jak jest rozgrzany. Obroty spadają do 500 a nawet poniżej i wtedy gaśnie. Zrobiłem próby: -na zimnym silniku i ciepłym podczas jazdy np 40km/h wrzuciłem n a N i zahamowałem do zera...obroty spadły do zera i zgasł

Przepraszam za post pod postem, ale mam nadzieję że się komuś przyda, bo sam nie doczekałem się odpowiedzi.

Comment

Chciałbym kupić Launch x431 z ali ale jest tam tyle tych wersji i podwersji że nie wiem co wybrać.
              Ma ktoś i może mi polecić konkretny model?

Comment

Working...
              X