Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

opinie użytkowników o zastosowanych olejach w Civic IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Paliwo sprzedawali w milionach litrów przez lata ,widocznie aż taka ślizgawka to to nie jest...
    Nie ma co przesądzać,tylko porównać z wiadomym oryginałem i przede wszystkim sprawdzić datę przydatności do spożycia,bo może z tego jest cena.

Comment

• A może jest to Motul prosto z Ameryki, wychodzi nawet mniej https://www.ecstuning.com/b-motul-pa...-liter/812351/
      Last edited by Grzechu; 24-10-2017, 09:18.
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• Czyżby zniknęło parę olejów z oficjalnej oferty LM?
        Liqui Moly Synthoil High Tech 5W40 A3
        Liqui Moly Synthoil Longtime 0W30 A3

Pojawił się Longtime 0W30 Plus A5 oraz Synthoil High Tech 5W30 A3

Podpowiadaczka
        Motor oil, additives and car care: with over 4000 articles, we have the right products for every vehicle in the world.
        Last edited by roar; 31-10-2017, 15:31.

Comment

• A u mnie mój Civic i Corsa latają na tych dwóch olejach.. i co ja teraz zaleję ?
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          Coś na temat olejów..

Comment

• Przecież są normalnie dostępne: https://liqui-moly.pl/index.php?opti...id=5&Itemid=29

Comment

• Na Polskiej w sumie są. Ale na obcojęzycznej stronie chyba nie ma
              Moja łódka Civic..
              Mój "klekocik" Ceed..
              Coś na temat olejów..

Comment

• Robicie zapasy?

To pewnie stany magazynowe, a info na głównej stronie to tylko zajawka, że koniec produkcji i idzie lepsze...

Comment

• A zalał ktoś Motulem 8100 X-maxem 0/40 A3? Przeleciałem wyszukiwarką ale specjalnie nic nie znalazłem... Moje Liqui Moly znikło a tu się przeglądu zachciało. Grzechu miał tym zalać chyba. Zalał w końcu?

Comment

• Grzechu też wspominał o Mobil1.
                    LM znikło i znowu się pojawiło jak klikam ten powyższy link z posta #693. Wygląda na błąd strony, czyli znowu jest wszystko w ofercie.
                    Jeśli chodzi o zimowe OW to również LM ma 0W40, Synthoil Energy
                    Για μέγιστες επιδόσεις κινητήρα! Συνθετικό λεπτόρρευστο λιπαντικό κινητήρων. Γρήγορη λίπανση στην ψυχρή εκκίνηση. Διατηρεί χαμηλή την κατανάλωση λιπαντικού. Αποτρέπει τη δημιουργία ενοχλητικών επικαθήσεων. Εξαιρετική ικανότητα καθαρισμού και απομάκρυνσης ρύπων για απόλυτα καθαρό κινητήρα.

Wcześniej jakoś go nie zauważyłem
                    Last edited by roar; 06-12-2017, 04:58.

Comment

• No fajny, ale bezsensownie drogi - bo występuje w pojemnikach 5-litrowych. W tej sytuacji wole wydać te 60 zł mniej na nasz poprzedni 5/40 - różnica między nimi pewnie będzie jak dla mnie niedostrzegalna. Dobrze, że wrócił tamten. Mobile używałem do Passata przez 11 lat, takiego 5/50. Był świetny - podobnie jak silnik 9A. Przez te wszystkie lata nie dolałem ani kropli. Może wrócę do marki. Póki co ciągle rozważam tego Motula

Comment

• Ja póki co jeżdżę na LM 0W30 A3, kiedyś w Oplu miałem Mobil 1 5W50 i się sprawdzał. Ten Mobil 1 0W40 A3 ma dosyć dobre parametry, myślę, że to dobry olej.
                        Moja łódka Civic..
                        Mój "klekocik" Ceed..
                        Coś na temat olejów..

Comment

• Własnie kilka dni temu zalałem Hankę olejem Valvoline Synpower 5W30, poprzednio jeździłem na Valvoline 5W40, ale zaobserwowałem większe zużycie paliwa. Pytanie, czy to kwestia oleju, czy cięższych butów W każdym razie na 5W40 nie miałem żadnych ubytków podczas całego przebiegu. Ciekaw jestem zatem jak wypadnie 5W30.
                          Honda Civic IX HB 1.8, Ford Focus MK4 ST

Comment

• Już była o tym mowa, że japońce lubią oleje trzydzieści i rzadsze, silnik chodzi na nich przyjemnie i bez oporów wkręca się na obroty, co do spalania to może kilka dziesiątych litra mniej na 100 k
                            Na olejach 40 i wyższych silnik ma większe opory wewnętrzne, co niektórzy zauważają tę różnicę a niektórzy twierdzą że ma lepszą ochronę oraz wskaźnik HTHS przez zastosowanie szerszego zakresu SAE.
                            Testuj dalej i opowiesz nam, że w trasie palił kiedyś 5,9 L a teraz na trzydziestce 5,6 litra potrafi spalić. Zrób testy długodystansowe i podziel się spostrzeżeniami.
                            Pamiętaj też, że temperatury zimowe mogą zakłócić twoje pomiary z racji dłuższego czasu nagrzewania silnika i tym samym jazdy na ssaniu przez dłużej niż dzieje się to w lecie.
                            Może i będzie mało zauważalna poprawa, jakbyś przeszedł na 5W20 to różnica byłaby już organoleptycznie odczuwalna, wiem bo na takim śmigam.
                            4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                            Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                            https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

• Ja już 10kkm przejechałem na Valvoline syn power 5w30 i ubyło moze 100 ml oleju. I noga się cieszą zrobiła. Wcześniej był 0w20 i głośniej silnik na tym oleju chodził. Na 30tce dźwięk silnika jest przyjemniejszy co właśnie prowokuje do wyższych obrotów silnika. Umówiony jestem właśnie na zmianę oleju i też zalewam ten sam valvo .

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
                              Last edited by Krokiew; 07-12-2017, 21:48.
                              MOJA HONDA http://www.autowcentrum.pl/samochod/1999836993/

Comment

• Kolega ma ten sam olej w cx-5. Zadowolony.
                                Wymienia co 12-15tys km, zależy kiedy złapie go okres wymiany.
                                Styl jazdy radosny i beztroski szczególnie na rozgrzanym silniku.
                                Ubytków zero albo pomijalne.

Comment

Working...
                                X