porównywał ktoś jazdę civika z hrv ? kupiłem civika ale jak widzę na drodze hrv to nie wiem czy dobrze zrobiłem :-)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Osiągi silnika 1.8 i-vtec
Collapse
X
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postaporównywał ktoś jazdę civika z hrv ? kupiłem civika ale jak widzę na drodze hrv to nie wiem czy dobrze zrobiłem :-)
Comment
-
jeździłem mazdą 3 120 konną, nie ma co porównywać do civica 1,8 (którego miałem 4 lata ), naprawdę byłem ciekawy tech skyactiv, nie jeździłem 3 165 konną być może jest dużo fajniejsza. Natomiast 120 konna nie zrobiła na mnie wrażenia, zresztą jak i cały samochód. Ciągnie równo od 2 do 5,5, ale nie ma kopa na górze jak civic, poza tym przy 100 km/h na 6 biegu jak wcisnalem gaz, to po prostu masakra, normalnie jak w jezzie(może kwestia egzemplarza) nie pisze, że civic jest megaelastyczny, ale od 100 na 6 naprawdę się zbiera, a tamta mazda tragedia
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postato chyba szybciej sprzedasz HRV niż civika, dlatego że crossovery stały się strasznie modne na ulicy
Comment
-
Jeździłem HRV około 70km.
Za wysoko, głośno- tak, głośniej niż w Civicu, za słaby silnik, za mały bagażnik.
Z przyjemnością chwilę później wsiadłem do Civica. Sztywniejsze, bardziej zwarte, o niebo precyzyjniejsze w prowadzeniu auto.
HRV jest bardzo ładne, to prawda, ale to dla mnie za mało.
Civic jest kompletny.
Comment
-
HRV byłby fajnym crossoverem,ale...z 1.8 pod maską. I tyle. Za głośno, brak dynamiki.
Comment
-
Ja mam CIVICA a ojciec HR-V z CVT. Do miasta na HR-V to bardziej poręczne auto bez dwóch zdań, w trasie głośno, chociaż CIVIC też do cichych nie należy. HR-V jest skierowana inny target odbiorców, raczej statecznych, rodzin z dziećmi. Co do bagażnika to się nie zgodzą 453 w HR-V i 477 w CIVICU to mała różnica. HR-V pomimo małych wymiarów oferuje właśnie spory bagażnik i dużo miejsca w środku. Na SUVY jest moda CR-V sprzedałem w 2 dni, telefony się urywały dosłownie, a cena była w górnych granicach dla tego rocznika i przebieg 100kkm.
Comment
-
A ja się zgodzęmam Civica Tourera
Mogłem kupić i to i to. Wybrałem bardziej funkcjonalne auto dopasowane do moich potrzeb.
Z modą na "wysokie" to prawda. Kolega w pracy szuka auta. Podobają mu się właśnie te wyższe. Tłumaczę mu, że będzie woził głównie powietrze. Nie chcę słuchać. Cóż, z gustami się nie dyskutuje. Przynajmniej w dobrej marce szuka.
HR-V byłby o niebo przyjemniejszy gdyby miał silnik 1.8 jak za wielką wodą.
Natomiast obecny 1.5 jest dość ekonomiczny.
Polska- Hiszpania-Polska średnie spalanie 5,7.
Taki OT.
To wątek o 1,8 i-VTEC.Last edited by roar; 20-02-2017, 10:03.
Comment
-
Zamieszczone przez to-masz Zobacz postaporównywał ktoś jazdę civika z hrv ? kupiłem civika ale jak widzę na drodze hrv to nie wiem czy dobrze zrobiłem :-). Fakt, HRV to ładne auto, ale jak wsiadłem to czułem się lepiej jednak w civicu, jakoś mało miejsca mi się wydawało w HRV, nie jeździłem nim, ale silnik do spokojnej jazdy się nadaje. Jak już chcesz się bawić w suvy to mogłeś popatrzeć na CRV lub Outlandery, HRV to sobie kupisz jak będziesz miał problem z wsiadaniem do samochodu w wieku 60 lat
.
Żeby nie zbaczać z tematu to zalałem ostatnio do pełna jakimś paliwem no name bo podjeżdżam na stację na rezerwie, a tam karteczka "brak paliwa". To teraz w ogóle auto nie startuje tak jak zawsze od 2.8 obrotów. Ma opóźnienie o te 200-300.
Last edited by solarlodge; 20-02-2017, 11:09.
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta... HRV to sobie kupisz jak będziesz miał problem z wsiadaniem do samochodu w wieku 60 lat.
Żeby nie zbaczać z tematu to zalałem ostatnio do pełna jakimś paliwem no name bo podjeżdżam na stację na rezerwie, a tam karteczka "brak paliwa". To teraz w ogóle auto nie startuje tak jak zawsze od 2.8 obrotów. Ma opóźnienie o te 200-300.
Paliwa współczuję. Z zasięgu 0 mogłeś sporo zrobić km, prędkość max 90km\h i jeszcze nawet 100 kilometrów.
Comment
-
Civic jest o niebo lepszym, 2 klasy lepiej jeżdżącym autem o bez porównania lepszym podwoziu i praktyczniejszym, lepiej wykonanym nadwoziu. Argumentem za HR-V może być co najwyżej mania na SUVy i wyższa pozycja za kierownicą i przy wsiadaniu (dla mnie gorsza akurat, ale rozumiem potrzeby 60+)... reszta wszystko lepsze w Civie. Z silnikiem włącznie. HR-V oszczędny póki nie wyjedziesz na autostradę. Wtedy aerodynamika lodówki szybciutko sprawia, że SUVik zaczyna żłopać nieproporcjonalnie do prędkości od ok 120km/h. No i ma tam już na 6tce prawie zerowy napęd w przeciwieństwie do Civa.
I żeby było jasne mówię to po pojezdzeniu HR-V, nie teoretycznie:
Last edited by Alix; 20-02-2017, 14:16.............................C I V I C
.. generacje . wersje usportowione ..silniki
.
.
Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO
Comment
-
Mały offtopic... Moja sprawa wyjaśniona... Paliwo z wodą !!!!!. Stacja Lotos na Arkuszowej (Wawa) miała przeciek zbiornika i wody roztopowe przedostały się do paliwa... !!!!!. Się przyznają ... Wiecie może czy to może się odbić w przyszłości na silnik ????
Comment
Comment