Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Osiągi silnika 1.8 i-vtec

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• nie chodzi mi o sam head-up tylko o zegary (główny obrotomierz i cyfrowy prędkościomierz) ta wersja dla mnie była ok, tylko taki zestaw zawsze był z head-up (podobno w rocznikach jeszcze 2017 poprawiony).

Comment

• W kwestii wyposażenia trójki to moim zdaniem godne uwagi są tylko dwie ostatnie wersje. Silnika innego niż ten mocniejszy na chwilę obecną bym nie rozważał. Może w ostatnim roku Mazda poprawiła wykończenie, niemniej jednak powtórzę to, co parę stron wcześniej pisałem: w kategorii funu z jazdy Mazda jest naprawdę minimalnie lepsza, ale...Honda załatwia ten niedostatek praktycznością nieosiągalną dla konkurentki.
      Co do aheadupa: taki urok tego segmentu aut, ze jest tu stosdowana jego tańsza wersja. Csy goirsza?Bo ja wiem, obie dają radę, niemniej jednak ten w Audi czy BMW jest ..wyraźnie lepszy
      www.4kolkaszczescia.pl

Comment

• Mnie headupy denerwują. Czy tani w Mazdzie czy wychwalany w BMW. Nie cierpię dublowania wskazań i bardziej czytelne i tak są na chwilę obecną normalne budziki. Jak się kiedyś prawdziwe holografy do tego zatrudni, to proszę bardzo. Ale nie prymityw na plasticzku jak jest teraz. To rozwiązanie potrzebuje paru lat rozwoju technologicznego IMO.
        ............................C I V I C
        .. generacje . wersje usportowione ..silniki
        . .
        Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• a jakie czuliscie roznice w zawieszeniu? ja w zakretach duzo bardziej ufalem hondzie

Comment

• To dziwne bo mazda ma wielowahacz a Honda Belkę dodatkowo, w Mazdzie jakby środek ciężkości niżej.. ale moze to tylko wrażenie

Comment

• No wlasnie wiedzialem o roznicach w budowie zawieszenia i bylem zdziwiony zachowaniem obu aut. Honda wygrywala w każdym tescie jaki widziałem, a jazdy probne tylko to potwierdzily :P W tvn turbo było porównanie 4 kompaktów i honda była jedynym z belką. Wygrała odcinek Tu z kolej mazda vs honda (ok 10. minuty) https://www.youtube.com/watch?v=ygV2VpijzwQ - mazda wypadla z 'toru' !

Comment

• troche przepraszam że off topic... ale jestem jeszcze w szoku... teraz wróciłem lawetą do domu... wczoraj przegląd B... zatankowałem na Lotosie do pełna (95 mam rachunek)... jade pare km (przejeżdzam delikatnie przez przejazd kolejowy... dziurawy) i chce pocisnąc ... a tu ... check engine mruga... auto nie przyśpiesza a silnik tak jakby na 2 cylindrach... stanąłem i kontrolki - ciśnienia w oponach, stabilizacji jazdy no i check engine. Wyłączanie i włączanie nic nie daje... Laweta i do ASO. Jestem ciekaw co powiedzą ... czy paliwo ... czy coś wczoraj nie podłączyli na przeglądzie B. nie wiem... hOnda i laweta...
                Last edited by Marvin22b; 19-02-2017, 16:31.

Comment

• Powiedz czy zapłon cały sprawdziłeś od cewki po świece? bardzo ciekawy przypadek i niewiarygodny.
                  4gen D15B2/VW Polo AKV/8gen R18A2/407 9HZ/8gen L13A7
                  Mój samochód: http://www.civicforum.pl/showthread....AN-Civic-R18A2
                  https://www.civicforum.pl/showthread...L13A7-Wiferide

Comment

• nie bawiłem się przy aucie... pare prób włączenia i wyłączenia... telefon po lawete i do ASO. Ja to wiąże z wczorajszym przeglądem że coś nie poskładali jak należy ( zaraz za przejazdem kolejowym... auto mocno podskoczylo i coś się odłączyło... nie wiem takie teorie mnie teraz nachodzą). ale że silnik jak traktor... i te wzroki właścicieli Renault jak civic na lawecie... Nawet nie wjeżdżałem ...silnik tak dziwnie chodził że kolo z lawety wolał go wciągnąć niż żebym miał wjeżdżać.
                    Last edited by Marvin22b; 19-02-2017, 16:56.

Comment

• U kogoś tutaj już tak było... miał poluzowana klemę od akumulatora.. też chyba po przeglądzie.
                      Moja łódka Civic..
                      Mój "klekocik" Ceed..
                      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                      Coś na temat olejów..

Comment

• Za duży zbieg okoliczności. Coś źle podłączone spadło podczas przejazdu przez tory, nic więcej nie może być. Kiedyś oddałem Passata do serwisu, ruszam z parkingu a on właściwie nie jedzie... Chłopak w warsztacie nie podłączył jakiegoś kabelka w okolicach przepływomierza bodajże. Wystarczyło żeby zaparkować, a normalna jazda awykonalna. Daj znać. Myślę, że paliwo nic nie ma z tym wspólnego. A klemy sprawdziłeś? Wiem, że kręcił i świecił ale....

Comment

• Zamieszczone przez vltR Zobacz posta
                          No wlasnie wiedzialem o roznicach w budowie zawieszenia i bylem zdziwiony zachowaniem obu aut. Honda wygrywala w każdym tescie jaki widziałem, a jazdy probne tylko to potwierdzily :P W tvn turbo było porównanie 4 kompaktów i honda była jedynym z belką. Wygrała odcinek Tu z kolej mazda vs honda (ok 10. minuty) https://www.youtube.com/watch?v=ygV2VpijzwQ - mazda wypadla z 'toru' !
                          W tym teście jest Honda sedan, a ta ma wielowachacz.

Comment

• Ale jak oni tym sedanem zrobili 12,5 sek do 100 to ja nie wiem... Tyle miałem w Mondeo 1,6 125 KM Zresztą czas "trójki" też jakiś nie taki/ Może nie chcieli piłować nowych silników

Comment

• aha no to dobrze wiedziec ale i tak poza tym testem widzialem multum innych, w których był hatchback. Słyszałem teorię, że wypada bardzo dobrze ze względu na umiejscowienie baku. Ile w tym prawdy - nie wiem

Comment

• Umiejscowienie baku raczej niewiele tu robi. To jest zmienna. Jakby to było: bak pełny = auto trzyma się jezdni jak przyklejone, świeci się rezerwa = bujamy się? Eeee Sam bak z jakiegoś konglomeratu, lekki, więc też bez znaczenia dla auta o takiej wadze.

Comment

Working...
                                X