Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spalanie w modelu IX- dyskusje na temat ekonomiki jazdy, ekodrajwingu itp.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• roar
    wchodzi mi 42 litry - zawsze. Jak mam na kompie "pozostało 20km" to już leję. Być może jakbym robił jak piszesz to pobiłbym rekord. Ale jakoś nie lubię ryzykować.
    Chcąc bić rekordy ekonomii trzeba jeździć dłuższe trasy. Ja mam do pracy 5km, więc zanim mi się zagrzeje to już muszę wysiadać. Gdybym dojeżdżał 20k to myślę, że wynik spokojnie do pobicia. Ale styl jazdy wtedy nie sprawia frajdy.
    Civic 1.5T

Varadero

Comment

• Jasne, no ale jaki można mieć styl jazdy w trasie. Suniesz nisko i patrzysz czy pod koła nic nie włazi
      System ostrzegania o braku paliwa to jak podwójny spadochron.
      Ja też nie ryzykuje. Po prostu wiem, że jest spory zapas i dojadę do wodopoju.

Comment

• Civic 1,8. W 80% jazda po mieście. Średnia prędkość wychodzi najczęściej ok. 35-38 km/h.
        Wskazania komputera pokładowego najczęściej się pokrywają, czasami różnica wychodzi 0,1-0,3 l/100km
        Wyniki poniżej z kilkunastu tankowań zawsze pod korek. W większości na BP:

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

Comment

• Pytanie do właścicieli CTR: jakie macie chwilowe spalanie jadąc ze stałą prędkością autostradową? np 150, 160, 170 km/h?
          Last edited by Doctor; 12-12-2016, 20:25.

Comment

• @jumnik - co to za aplikacja?

Comment

• Od czasu jak nie wrzucam 6 biegu (ten dopiero od 100km/h) i obroty zmieniam przy 3 tyś. to pokazuje mi spalanie 7,4l - trasa 60%, miasto 40%, wcześniej 6.8l.

Moja

Comment

• No chłopie... dzięki! Nareszcie ktoś napisał, jak jest! Wiem wiem.... zaraz napiszą, że prędkość autostradowa 160 km/h to jest zabronione itd... ale pomijając pitolenie "praworządnych" kolegów/koleżanek - to właśnie tak paili civic 1.8 NIe 5.5, nie 6,8 nie 8,1 ..... ale właśnie tyle, ile kolo napisał! Brawo za szczerość!!!

Comment

• Ale to było w 80% po mieście, a to super wyniki.
                  Niemniej miasta są różne, czasy przejazdy różne.
                  Mnie zazwyczaj po Warszawie średnio wychodzi 8,5. Natomiast wczoraj 14 te same miasto, ale średnia prędkość rowerowo turystyczno ...Świąteczna.
                  Ale zawsze mam tak, że auto mi spali tyle ile mu wleję. Ni mniej ni więcej.

Dzisiaj na to wpadłem.
                  Last edited by roar; 23-12-2016, 21:40.

Comment

• Civic9, szkoda, że nie napisałeś do czyjej wiadomości się odnosisz . Civic 1.8 potrafi spalić i 5.0, i 12, nie ma z tym żadnego problemu. Wszystko zależy od stylu jazdy.

Comment

• Zamieszczone przez Doctor Zobacz posta
                      Pytanie do właścicieli CTR: jakie macie chwilowe spalanie jadąc ze stałą prędkością autostradową? np 150, 160, 170 km/h?
                      140 - 9L
                      160 - 11L
                      180 - 13.5L
                      200 - 16.2L

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
                      CTR

Comment

• Zamieszczone przez rlk120 Zobacz posta
                        @jumnik - co to za aplikacja?
                        https://itunes.apple.com/pl/app/road...ign-mpt=uo%3D4
                        Last edited by jumnik; 24-12-2016, 16:00.

Comment

• Nukh coś masz duże to spalanie. U mnie wychodziło jakoś mniej na odcinku tak po 10km sprawdzałem.
                          ............................C I V I C
                          .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                          . .
                          Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Zamieszczone przez Alix Zobacz posta
                            Nukh coś masz duże to spalanie. U mnie wychodziło jakoś mniej na odcinku tak po 10km sprawdzałem.
                            140 i 160 sprawdzałem dość dokładnie - też po 10 - 15 km, bez zwalniania (była pusta droga). 180 i 200 już trochę gorzej, bo co jakiś czas trzeba było hamować i przyśpieszać. Za kilka dni będę wracał do domu to może uda się jeszcze raz przetestować. O ile ruch pozwoli.
                            CTR

Comment

• ma ktoś porównanie spalania do 1.4 tsi? podobno wychodzi ponad litr mniej ?

Comment

• Wiesz ile spali civic to teraz wejdź na forum vw i będziesz wiedział.
                                Civic 1.5T

Varadero

Comment

Working...
                                X