Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Koła w IX gen - Kompendium

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Te felgi mają 7j i et 50.
    Co masz zrobić dalej to już wiesz.

Dodam jeszcze że dla IX to 8,5j z et 45 jest felga na równo.

Szersza czy z niższym et spowoduje że będzie wystawać.

Co bym zrobił? Co mogę polecić?

Z tak wąskiej felgi i tak szału nie będzie, szukał bym innej 17 o parametrach jakie podałem

Comment

Zamieszczone przez MiCyran Zobacz posta
      Mój letni setup to właśnie takie obręcze (oryginalne hondowskie Kryptony) z oponami Eagle F1 Assymetric 3 (https://www.civicforum.pl/showthread...1-8-Sport-2012). Poza tym, że trzeba nieco bardziej uważać na dziury i krawężniki, to nie powiem o takim zestawie złego słowa. Fakt, na pewno ani obręcze, ani opony nie należą do najlżejszych, ale mimo relatywnie dużej masy nieresorowanej (w stosunku do węższych i lżejszych opcji homologowanych dla cywilnego Civic-a IX) po 144 tys. km całkowitego przebiegu (około 55 tys. km ze mną jako kierowcą), nie wygląda, aby coś miało się dziać z zawieszeniem. Z drugiej strony, nie robiłem testu przyspieszeń, ale na spalanie PB takie koła mają chyba wpływ marginalny (moja średnia z 50 tys. km to około 6,6l/100 km - latem oczywiście mniej).
      Powiedz mi proszę bo mam te same felgi - kryptony, opony wielosezon 225/40/18 ile pompujesz? ja wziąłem 2,3 bara tył i przód, tak jak 17tki ale się zastanawiam czy to jest ok.

Comment

Do swoich krypton w turasie pompowałem tak samo 2.3 bara, chyba że była przyczepa na haku to z tyłu 2.5 lub przy pełnym bagażniku.

Comment

W XI przy kołach 235/40R18 każą pompować, 2,5 bara przód i 2,3 bara tył.

Wysłane z mojego SM-F956B przy użyciu Tapatalka
          Moja łódka Civic..
          Mój "klekocik" Ceed..
          New... "Japończyk" e:Hev 2.0
          Coś na temat olejów..

Comment

Working...
          X