Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie felgi aluminiowe 16”?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• I ostatnia próba ... narazie

Japan racing JR18 matt black, hyper black jakis taki mało czarny jest

jr18 civic red gradient.jpg

też dobrze

Comment

• Nie mogę nic znaleźć na temat tej firmy PDW. Czy ktoś mógłby coś o niej powiedzieć i napisać czy będą pasować do FL?

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• Kupiłem rok temu z tej firmy poniższe felgi: https://allegro.pl/037-felgi-16-5x11...715930683.html Póki co sprawują się dobrze. Te które wybrałeś też powinny pasować do Civica.

Zdjęcie0261.jpg
        Moja łódka Civic..
        Mój "klekocik" Ceed..
        New... "Japończyk" e:Hev 2.0
        Coś na temat olejów..

Comment

• PDW to Chińskie felgi ZHEJIANG SHUGUANG INDUSTRIAL CO China, dlatego raczej ciężko będzie znaleźć opinie na ich temat. Całkiem ciekawe wzory, dużo wzorowanych na oryginalnych modelach producentów aut, nie wiem jak z trwałością, możliwością wyważenie po większym przebiegu. Pamiętam jak kiedyś były polskie felgi Supra, których nie chciał wyważyć żaden zakład wulkanizacyjny, a w razie uszkodzeń, nie spawano aluminium (za słaby stop). Cena PDW jest niska, jednak brak im np. certyfikatów TUV, ISO itd.
          Ty decyduj. czy starszy wzó markowych felg np. dezent, bbs czy modniejszy PDW.

Comment

• Rzeczywiście ceny trochę straszą. Wybiorę chyba jednak coś takiego: https://www.alusy.pl/fw,3,76,16,11/f...-w-silver.html
            6,50x16 ET40
            Powinno pasować

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Comment

• W związku z tym, że sam korzystałem z tego wątku przed zakupem kół zimowych postanowiłem podzielić się zdjęciami z efektem końcowym. Sam trochę się nagłowiłem przed zakupem, może komuś się to przyda...

Felgi DEZENT RE DARK
              Średnica: 16"
              Szerokość: 6,5"
              Rozstaw śrub: 5x114,3
              Osadzenie: ET48

Opony NOKIAN WR D4
              Szerokość: 205
              Profil: 55
              Indeks nośności: 91
              Indeks prędkości: H do 210 km/h

IMG_68362.jpgIMG_68262.jpgIMG_68302.jpgIMG_68392.jpg

Comment

• Mógłby się jeszcze ktoś pochwalić jakie felgi alu 16 wybrał na zimę to White Pearl?

Ja biorę pod uwagę Anzio Turn Black, RIAL Milano lub Racer Syrah Black.

Możecie coś doradzić? Muszę podjąć decyzję dzisiaj.

Comment

• A skąd wiesz że indeks nośności 91- 615 kg jest wystarczający do Civica? Gdzie to można sprawdzić, bo też szukam zimówek i zastanawia mnie ten parametr a nie znalazłem go w świadectwie homologacji ani w instrukcji..

Comment

• 615kg na koło... A auto ile waży? 1400kg? Nie trzeba nawet liczyć żeby uznać że jest sporo zapasu nawet jak się weźmie masę całkowitą.
                    Last edited by Butler; 10-03-2016, 11:16.
                    Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

• Generalnie z nośnościa w osobowkach nigdy nie ma problemu, zawsze jest ogromny zapas powyżej Dopuszczalnej Masy Całkowitej pojazdu. Na ten parametr zwracają uwage w zasadzie tylko właściciele dostawczakow.
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

• Wracając jeszcze do Twojego wątku to też przymierzam się do tych opon Goodyear Ultra Grip 9- mam ultra grip 8 w innym aucie i są bez zastrzeżeń więc zostanę chyba przy Goodyear. Inna sprawa to czy sprawdzałeś sklep 24opony.pl ? Tam są te same za 298 zł.

Comment

• Obiecana fota ustrzelona z kom:

DSC_0848.jpg

Felgi DEZENT TD GRAPHITE
                          Szerokość: 6,5"
                          Rozstaw śrub: 5x114,3
                          Osadzenie: ET48

Opony NOKIAN WR D4
                          Szerokość: 205
                          Profil: 55
                          Indeks nośności: 91
                          Indeks prędkości: H do 210 km/h

Comment

• Napiszę tutaj, żeby nie zakładać nowego tematu.
                            Rozmiar 18 cali, szerokość 8, ET40 + 225/40/18 to odpowiedni/optymalny i zgodny z homologacją wybór?
                            Mowa o poliftowym IX GEN z 2015r.

Comment

• Zgodny z homologacją jest 18 x 7 1/2J ET 50 i opona 225/40 R 18 88V
                              był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                              jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                              sigpic
                              http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

Working...
                              X