Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Siłowniki bagażnika

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Racja, a te Magneti-Marelli, to pewnie jeszcze większy badziew, ale niech się wypowie lepiej ten co je zakładał.
    To już chyba lepiej założyć te z Krosna, 2 lata dadzą radę spokojnie, czasami skrzypną sobie w upał ale 200 pln w OEM'ie nie dałbym za to.

Comment

Na stronach z częściami do samochodów wybór jest bardzo duży, ale której firmie zaufać ? Może ktoś ma jakąś sprawdzoną, choć zdaję sobie sprawę, że w dobie globalizacji nie ma reguł.

Comment

Ja mam z Krosna, ale trochę mocniejsze i do tego sprężyny. Oczywiście ciężej jest zamknąć klapę, ale coś za coś.
        Jak na razie od listopada działają bez problemów.
        Siłowniki KROSNO z FORD S-MAX 05.2006-12.2015 -> Nr. porównawcze: 8127564 LESJOFORS; 430719083600 MAGNETI MARELLI; 24546 KROSNO.

Comment

Hej,
          Ja kupiłem w lutym sprężyny z firmy Ridex za 57 zł za szt. z siłą wyrzutu 465N. Chwilę się musiałem do nich przyzwyczaić bo stare sprężyny już były zużyte nie otwierały klapę z pomocą siły ręki, ale mogę je polecić, jako tanie i na razie działające. Ile pożyją? Czas pokaże.

Comment

Zamieszczone przez dareq Zobacz posta
            Racja, a te Magneti-Marelli, to pewnie jeszcze większy badziew, ale niech się wypowie lepiej ten co je zakładał.
            To już chyba lepiej założyć te z Krosna, 2 lata dadzą radę spokojnie, czasami skrzypną sobie w upał ale 200 pln w OEM'ie nie dałbym za to.
            Magneti Marelli to nic innego jak Krosno które robi na nich sprężyny

Comment

Doradzi ktoś jakieś sensowne zamienniki? Kupiłem krosno i mimo montażu na odwrót niż ori (zgodnie ze strzałkami) trzeba użyć mega dużo siły aby zamknąć klapę - moja żona tego nie ogarnia. Nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem szczerze mówiąc. Auto to Civic 2016 HB

Comment

A ja żałowałem, że nie kupiłem z Krosna... Kupiłem za to jakiejś szwedzkiej chyba firmy (jak sprawdzę nazwę, to podam) i też nie działają lekko.
                Żeby podnieść klapę trzeba użyć większej siły, potem już idzie sama, ale wolno. Zamykanie, też z większą siłą niż oryginał.
                Oryginały przestały działać nagle po ośmiu latach, jakby gaz uleciał.

Comment

Masz LESJOFORS. Właśnie je dziś założyłem. Jest lepiej niż na Krosno... ale klapa się po otwarciu słabo unosi - trzeba mocno pomóc ręką do połowy - później idzie sama, ale nie wyhamowuje na końcu. Zamyka się zdecydowanie lżej niż Krosno. Spróbuję założyć odwrotnie, może będzie wyhamowywać. Ale coś czuję że skończy się na oryginałach bo patrząc jak te zamienniki pracują to mnie szlak trafia jednym słowem

Comment

Zamieszczone przez zorro102 Zobacz posta
                    Masz LESJOFORS. Właśnie je dziś założyłem. Jest lepiej niż na Krosno... ale klapa się po otwarciu słabo unosi - trzeba mocno pomóc ręką do połowy - później idzie sama, ale nie wyhamowuje na końcu. Zamyka się zdecydowanie lżej niż Krosno. Spróbuję założyć odwrotnie, może będzie wyhamowywać. Ale coś czuję że skończy się na oryginałach bo patrząc jak te zamienniki pracują to mnie szlak trafia jednym słowem
                    To jak lepiej niż Krosno, to już sobie wyobrażam co za męka z nimi była !
                    Napisz proszę jak po przełożeniu na odwrót. Nawet mi nie przyszło do głowy, że tak można

Comment

arkan - dałem sobie spokój z zamiennikami - zwróciłem je. Ale krosno po zmianie kierunku wyhamowywały na końcu - w LESJOFORS może być podobnie. Kupię po prostu jedną sztukę oryginału i tyle. To co ostatnio się dzieje z jakością zamienników to jest nie do opisania. Tak w ogóle to w polifcie siłowniki mają 475nm a wszystkie zamienniki 465. Może te od wersji kombi (480) działały by lepiej - ale nie chce mi się już tego badziewia sprawdzać

Comment

Założyłem tydz. temu krosno właśnie zgodnie ze strzałką na siłowniku. Na razie działa ok, trzeba im trochę pomóc na początku ale później idzie ok i przy końcu ładnie wychamowują. Nie wiem jak długo, ale tym będę się martwił później.

Comment

Zamieszczone przez DS72 Zobacz posta
                          Założyłem tydz. temu krosno właśnie zgodnie ze strzałką na siłowniku. Na razie działa ok, trzeba im trochę pomóc na początku ale później idzie ok i przy końcu ładnie wychamowują. Nie wiem jak długo, ale tym będę się martwił później.
                          Możesz podać namiary na komplet który masz założony

Comment

Zapewne to oznaczenie założył kolega powyżej.
                            FA 31782
                            Tak jak piszą. Do góry nawet spoko. W dół trzeba użyć siły.

Comment

Chciałem wrócić do tematu siłowników.... bo zima i klapa wali w głowę a tu... zonk
                              widzieliście ceny siłowników na allegro!!! krosno po ponad 200zł~! i ogólny brak dostępności oryginałów (stabilus)

Comment

Czy może ktoś potwierdzić że OEM siłownik to Stabilus?
                                Bo niestety muszę wymienić a chcę kupić coś pewnego.

Comment

Working...
                                X