Zamieszczone przez Grzechu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Czy Civic IX gen ma ocynkowane blachy/ konserwacja karoserii
Collapse
X
-
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz postaczęstym myciu podwozia w zimie, aby usunąć sól. Jak sądzicie czy to ma sens (w pewne szczeliny dostanie się woda)?
Comment
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz postaew. lancę na myjni samoobsługowej bezdotykowej można próbować gdzie tam pod auto celować.
Comment
-
Zamieszczone przez hondamanone Zobacz postaGrzechu: dobrze że nie mam kanału bo bym tam siedział dzień i noc i pucował Civica
Comment
-
A po dobrym myciu oddać do porządnej konserwacji! Rude miejsca wyczyścić i zapuścić odrdzewiaczem, a potem miękka konserwacja.
Moja H przyjechała z Włoch, więc zimy nie widziała i od razu ją zakonserwowałem! Tylko nie wybierajcie najtańszej wersji, bo po zimie wszystko stwardnieje i odpadnie.
P.S. U mnie musiałem się długo myć, jak po konserwacji montowałem czujniki parkowania...
Comment
-
Witam.
Rocznik 2013, po zdjęciu osłon, w części tylnej widać sporo korozji - na razie powierzchniowej, na konserwację czas najwyższy. Przód wygląda dużo lepiej, środkowa część podwozia jest w stanie idealnym (w pierwszej chwili pomyślałem, że to jakiś plastik). Jakieś zdjęcia stanu z przed konserwacji mam dostać, więc jeśli kogoś to interesuje mogę zamieścić. Najlepsza jest usztywniająca blacha ok. 30 cm x 8 cm przynitowana do środkowej osłony spodu - żona myślała, że to jakaś poniemiecka blacha, którą wykopałem w ogrodzie i faktycznie można się pomylić.
WP_20200526_16_49_23_edit.jpg
Comment
-
Zamieszczone przez HALLER Zobacz postaJakieś zdjęcia stanu z przed konserwacji mam dostać, więc jeśli kogoś to interesuje mogę zamieścić.
Comment
-
Nie zrobili zdjęć, bo jak stwierdzili, "skoro oglądałem przed konserwacją, to po co" ? Coś miał znaleźć z innego Civica, którego robił - jeśli podeśle to zapodam - rzekomo wyglądały podobnie do mojej. Niezależnie od tego uważam, że warto się umówić z kimś kto konserwuje, zdjąć tylną osłonę podwozia i nadkola tylne i wtedy zdecydować czy robić. Koszt demontażu nie powinien być duży. U mnie np. była korozja w miejscach zgrzewów punktowych łączeń blach tylnej części nadwozia - parę lat i by puściły na bank (miejsca pomiędzy, nie przegrzane zgrzewaniem były ok). I ogólnie rudy nalot - jeszcze cienki, bez wżerów. Ktoś tutaj pisał, że ma rocznik 2013 i nie ma sensu konserwować, bo za 3-4 lata to sprzeda (o ile dobrze zapamiętałem). Jest spora szansa, że sprzeda, ale na złom. Serio.
Comment
Comment