Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Szorowanie podczas wjazdu/wyjazdu z parkingu podziemnego w IXgen

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Szorowanie podczas wjazdu/wyjazdu z parkingu podziemnego w IXgen

Cześć,

Proszę Was o radę w tej sprawie. Odebrałem wczoraj civic-a z salonu. Autko fajne, jeździ się nim bardzo przyjemnie, ale mam problem z wjazdem i wyjazdem z parkingu podziemnego. Wjazd/wyjazd jest pochylony, podczas wjazdu/wyjazdu autko trze/szoruje przodem o kostkę. Podejrzewam, że haczy o dwa elementy, zaznaczone na rysunku czerwonymi strzałeczkami, przód auta :
    CivicPrzód.png

Doradźcie proszę co z tym zrobić.

Pozdrawiam
    d

1. Zdemontować
    2. Zmienić parking
    3. Jeździć tak dalej

Comment

1. Czy można to zdemontować? Czemu to służy?
      2. Nie mogę :/
      3. Czy nie urwę czegoś?

Comment

Zamieszczone przez dinuś Zobacz posta
        1. Czy można to zdemontować? Czemu to służy?
        2. Nie mogę :/
        3. Czy nie urwę czegoś?
        Jak chcesz to demontuj, są to deflektory poprawiające opływ powietrza wokół opony.
        Demontaż polega na odkręceniu dwóch śrub i odpięciu jednej spinki na stronę.

Comment

Też tak mam, jeżdżę tak od ponad rokum ale nie są nawet naruszone i trzymają się tak jak się trzymały. Są giętkie, więc bym to olał. Znam kilka osób co mają to trochę uszkodzone ( krawężniki - tutaj musisz uważać ) to podobno od tak im wymieniają w ASO o ile im się na to zwróci uwagę. Większym problemem są chlapacze, bo raz w górach na nich zawisłem i niestety z tyłu mi się jeden uszkodził i to nadkole wyskoczyło, a potem to zrobili w ASO.

Większym problemem są spowalniacze na drodze. Tutaj uważaj, bo u mnie więcej niż 12 km/h powoduje haratanie i niestety zderzak od spodu jest trochę zrysowany.
          Last edited by Onkel; 21-01-2017, 22:00.

Comment

To nie dobrze. U mnie na osiedlowej drodze, też są 4 spowalniacze, ale jakoś po nich przejeżdżam bez tarcia/szorowania. Muszę to jeszcze dokładnie zbadać czy czasem zderzak się nie rysuje :/

Comment

Zajrzałem dzisiaj w dzień pod samochód i trę przy wjeździe/wyjeździe tym z lewej strony. Jest poharatany tak do 3/4 długości.

Comment

Jak masz możliwość, to próbuj wjeżdżać na podjazd lekko na skos, tak żeby najpierw jedno koło a potem drugie.. nie prostopadle.. bo tak najgorzej.. chyba, że nie masz innej możliwości.. to lipa..
                Moja łódka Civic..
                Mój "klekocik" Ceed..
                New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                Coś na temat olejów..

Comment

Nasz Civic wcale nie jest aż tak nisko osadzony i dzioba też najdłuższego nie ma, ale i mi się zdarzyło przyszorować deflektory przy zjeżdżaniu.
                  W Twoim przypadku dowiedziałbym się o inne auta korzystające z tego parkingu i jeśli jest szerszy kłopot to zgłosił temat do zarządcy, by to poprawili, np. jakiś próg zmieniający kąt wszczepiony w beton.
                  Last edited by roar; 23-01-2017, 14:59.

Comment

Problem chyba jest większy. Poprosiłem żonę, żeby pomogła zbadać mi problem. Usiadła za kółkiem i zjeżdżała do garażu. Po tych eksperymentach wiem, że bez tych deflektorów jechałbym zderzakiem po betonie. :/ chlip chlip

Spróbujmy podejść do problemu od innej strony.

Czy jest jakaś szansa na podniesienie zawieszenia?? O jakieś 2-3 cm??

Comment

Zamieszczone przez dinuś Zobacz posta
                      Czy jest jakaś szansa na podniesienie zawieszenia?? O jakieś 2-3 cm??
                      Bardzo trudna sprawa. Poza założeniem większych kół, które upośledzą z kolei inne rzeczy to nie za bardzo możesz cokolwiek w tej kwestii zrobić.

Ale to jest Wasz garaż? To jest naprawdę dziwne, bo auto nie ma ani jakichś wyjątkowo wielkich zwisów ani małego prześwitu... Czym poprzednie jeździliście? Jak miałem tak u ojca to przełożyliśmy kostkę wyżej... aczkolwiek ja na gwincie miałem prześwitu mniej niż połowę tego co Ty w seryjnym "cywilu" Swoją drogą deflektory miałem zdemontowane, bo po obniżeniu seryjnego zawieszenia haczyły mi za często...
                      ............................C I V I C
                      .. generacje . wersje usportowione ..silniki
                      . .
                      Autka: 4gen żelazko ED7 / 8gen ufo FK2 / 9gen Type R / Jaguar XJ-SC / Jaguar F-Type R / Mini F56 JCW / Nasz kanał LEGO

Comment

To jest garaż pod blokiem. Prawdopodobnie jest problem ze źle wyprofilowanym zjazdem.

Wcześniej jeździliśmy Fabią II i tam problemu nie było. Sąsiedzi mają różne auta: megankę, focusa 2, audi a4 i nie trą. Jest też jakiś civic viii ale nie mogę złapać osoby od tego auta.

Comment

Zrób fotkę tego zjazdu... Jestem ciekaw co za baran zaakceptował projekt zjazdu że zwykły hatchback ma problem.
                          Front IC by FMIC, CG Motorsport Exclusive 8 Paddle Clutch Kit, CG Motorsport SMF kit, DPF out, front BBK K-Sport floating discs 330mm x8, rear BBK ARTMotorSport 280mm, Eibach Pro-Kit -25mm, Short Shifter, Poliuretany w zawieszeniu, forged wheels SSR-Type-C 17", a reszta to pierdoły

Comment

Jest ciemno i fotka tego nie pokaże. W krytycznym miejscu jest około 1cm pomiędzy zderzakiem a kostką

Comment

Bardzo wolno jedź. Tak by buda się nie dobiła od przeciążenia.
                              Tak samo jest ze zjezdzaniem z krawężnika, gdy przednie dwa koła wyżej, a dwa tylne niżej. Normalny zjazd tyłem spowoduje dobicie aż serce krwawi Gdy wolniutko to jest ok.

Comment

Working...
                              X