Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pióra Wycieraczek lub gumki - gdzie zakupić nowe wycieraczki?

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zakupiłem niedługo po tym jak się pytałem.
    U mnie działają normalnie, czyli cicho.
    A zbierają dobrze, choć faktycznie zimy jeszcze nie ma, i nie da się w pełni zweryfikować ich działania.

Comment

zima jako taka ale wystarczająca aby wyrobić sobie zdanie na temat wycieraczek BOSCH (niestety wycieraczki smużą), lato jeszcze pośmigam ale na następną zimę to zakup samych gumek w ASO (wracam do oryginałów).

Comment

Ja też wypróbowałem już kilka w tym Bosha i twierdzę, że nie ma jak oryginały, tylko że już same gumki muszę wymienić, bo mażą przy powrotach.

Comment

Niestety muszę się zgodzić z wypowiedzią Alwina, zimy jako takiej nie było ale i tak wycieraczki już smużą, wytrzymały krócej niż oryginały.

Comment

A jaki czas/przebieg wytrzymały Wam oryginały a ile Bosch?
            CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Oryginały zmieniłem po 14 miesiącach (w tym zima na wielkanoc), bosch'e już po 6 miesiącach wydają się zużyte, a do tego mizerna zima.

Comment

Coś drgnęło bo można nabyć w rozsądnej cenie komplecik https://allegro.pl/wycieraczki-hybry...359851994.html zobaczymy jak będą się sprawować w deszczowe dni .Zobaczymy czy cena jest adekwatna do jakości .

Comment

Ja nabyłem AERO za 29 zł komplet z linka w pierwszym poście i po 4 tys mogę powiedzieć że cały czas działają.
                  CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

Przednie wyciraczk szyb

Cześć
                    IX - nowy, sprzed tygodnia.
                    Słabo zbierają wycieraczki. Po stronie kierowcy, na połowie szyby, w obszarze " wspólnym " wycieraczek, gdzie prawa jakby poprawiała lewą pozostaje warstwa nie oczyszczona . Praktycznie drażni to bo widoczność jest znacznie ograniczona.
                    Czy może miał ktoś podobną sytuację ?
                    Jakby miało to być przez same gumy wycieraczek , to pal licho , ale boję się żeby to nie było coś z szybą.
                    Czy może jak nowe, to się jeszcze ukształtują ?.
                    Nie wiem jak to z gwarancją ? Coś mi się wydaje że kiedyś na żarówki i wycieraczki to chyba nie było. ( a jak się później okaże, że szyba krzywa ?)
                    Z góry dzięki za podpowiedzi .

Comment

Witam ciepło, ja tez mam tak samo ,kupiłem Hanie pod koniec kwietnia.po jakimś czasie zauważyłem to samo na szybie jak opisujesz.Zobacz na gumę pióra jaka jest poszarpana/tak to u mnie wygląda/ mam przegląd w kwietniu to będę musiał kupić w serwisie same pióra/o gwarancji raczej zapomnij/ Pozdrawiam. a jeszcze jedno z szybą jest ok bo to juz moja druga Hania 9 i w tamtej było super.

Comment

U mnie to samo.

Comment

U mnie podobny problem, ale wycieraczka bardziej nie zbiera w lewym dolnym rogu. Na części wspólnej jest wszystko OK.
                          C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

No tak, różnie to jest.
                            Ale jak myślicie ? . Jest szansa że się to poprawi ? Czy kupić nową wycieraczkę ? A może samą gumkę ?

Comment

Na moje nie ulozy sie. Nie wiem jak u ciebie, u mnie ds sie z tym zyc. Używam więcej spryskiwacza i jakos tam jest. Deszcz zbiera ok. Problem jest tylko gdy po deszczu chce przetrzeć zaschniety syf. U mnie slad zostawia prawa wycieraczka gdy wraca do pozycji spoczynkowej

Comment

Podobny problem byl/jest w 8 gen. Winne sa spryskiwacze, ktore nie obejmuja zasiegiem calej szyby.
                                W ASO moga je minimalnie wyregulowac (samemu nie radze, bo sa delikatne tzw. szczelinowe, a nie punktowe). Jednak nie da sie ich ustawic nisko, bo wtedy strumien leci na ramiona wycieraczek.
                                Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Working...
                                X