Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mata bagażnika, dywaniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Skłoniłem się ku macie z alledrogo ze względu na cenę i wykonanie miałem w innym już aucie zamiennik i nie miałem zastrzeżeń ,logo można sobie darować a swoje zadanie i tak spełnia.Rant maty w zamienniku myślę że jest w sam raz przecież nie wozimy materiałów płynnych w większych ilościach aby miał służyć jako wanna po włożeniu nie ma się czego czepiać ładnie układa się do wyprofilowań w komorze bagażnika .
    Last edited by Gucio33; 10-02-2013, 12:40.

Comment

Ja miałem taką jak na allegro w 8gen, przetrwała 3 lata wożenia (wsówania, wyciągania) kartonów + 1,5roku wózek - na środku tej maty jest kwadratowe pole takich "włosków" antypoślizgowych troszkę się wycierają ale nie widać gołych placków.

Mata OK - nic po niej nie jezdzi w przeciwieństwi do maty którą ma moja żonka w aucie - lata wszystko

Comment

Wysoki rant nie zawsze jest dobry. Ja na przykład mam oryginalną mate z wysokim rantem który utrudnia dostęp do zaczepów do siatki zabepieczającej bagaże przed przemieszczaniem.

Comment

Większość mat jest podobnych, ja posiadam tą z Allegro i jestem zadowolony, chociaż tak jak każda - utrudnia dostęp do schowka.
          C I V I ɔ - It Drives You. Mój R18Z4.

Comment

Ja polecam sprawdzić tutaj https://www.autowarto.pl/dywaniki-do...ztucznego.html do wyboru różne rodzaje mat bagażnikowych. Różnią się od siebie materiałem który ma różne właściwości jeśli chodzi o przyczepność ustawionych na nim przedmiotów.

Comment

Zamieszczone przez hondaa Zobacz posta
              Ja polecam sprawdzić tutaj https://www.autowarto.pl/dywaniki-do...ztucznego.html do wyboru różne rodzaje mat bagażnikowych. Różnią się od siebie materiałem który ma różne właściwości jeśli chodzi o przyczepność ustawionych na nim przedmiotów.
              A ja nie polecam tam sprawdzać bo nie ma tam do Hond.

Comment

Ja uważam, że mata jest bardzo przydatna. W VIII gen pomimo pustego bagażnika, robiąc tylko zwykłe marketowe zakupy po kilku latach ciężko było dokładnie go doczyścić. Kupując nowe auto bez zastanowienia wzięłam mate i bez porównania. Dywaniki gumowe dostałam gratis tylko nikt nie wspominał, że są to zamienniki bo jednak oryginalnie byłyby dużo lepiej wyprofilowane.
                Zastanawiam się - rzekł - czy gwiazdy świecą po to, żeby każdy mógł pewnego dnia znaleźć swoją...

Comment

dostałem matę do civica IX 5D przy zakupie w salonie. Jakość tej maty jest żenująca, szkoda na nią kasy, lepiej poszukać jakiegoś zamiennika.

Comment

Również dostałem tą matę, jedyny pożytek z niej taki, że nie pobrudzi się tapicerka bagażnika jak coś się rozleje.
                    Moja łódka Civic..
                    Mój "klekocik" Ceed..
                    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
                    Coś na temat olejów..

Comment

Nie narzekajcie, nie jest tak źle. Zwłaszcza, że dostaliście to ustrojstwo GRATIS. Koszt w ASO to 390 zł. Fachowa nazwa to TACA a nie mata.
                      Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                      Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Czy ta mata/taca na którą koledzy narzekacie to jest ta oryginalna z honda-access?

Pytam, bo coś czuję, że to tak zwany "oryginalny zamiennik"

Comment

Moja wygląda na oryginalną i raczej taka jest. Niczym się nie różni jak ze strony: https://www.honda-access.com/pl/pl/home.jsp
                          mata.jpg
                          Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
                          Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017

Comment

Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
                            Moja wygląda na oryginalną i raczej taka jest.
                            Czy Ty również uważasz, że jest beznadziejna?

Osobiście mam zamiennik (ok. 80zł/100zł) i nie narzekam.

Comment

Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz posta
                              Moja wygląda na oryginalną i raczej taka jest
                              Gdzie kupiłeś swoją i jaka cena ? przyznam ,że wygląda przyzwoicie. Na zakupy by się przydała aby się nie ślizgały po bagażniku

Comment

Ja mam zamiennik również za ok 100pln i jest git. Nie ślizga die, nie sypie, idealnie wpasowana. Kupiłem z www łącznie z dywanikami.

Comment

Working...
                                X