Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mata bagażnika, dywaniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zaimpregnuj porządnie welurowe i będzie OK.
    Gumowych - takich z 1 linka używam tylko, jak śnieg jest po kostki. Plus za wysoki rant, dobre dopasowanie i montaż gniazd pod fabryczne stopery (tylko gniazda muszą być owalne) więc jeśli już musisz to takie polecam. Dodatkowo w komplecie był kawałek gumy do przykrycia tunelu między tylnymi dywanikami.
    Last edited by ZbyszekS; 13-01-2016, 19:25.
    był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
    jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
    sigpic
    http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

org. dywaniki welurowe w IX generacji są do d...po 20 tys. dywanik pod pedałem kierowcy jest już prawie przetarty na wylot-to k... jakieś grube nieporozumienie (już gdzieś czytałem o podobnych problemach), reklamacje chyba muszą uznać...

Comment

Ja mam oryginalne gumowe, dostałem do auta i welur i gumowe. Jak na razie nie mam na co narzekać. No może tylko na welurowe, że pod miejscem pięty prawej nogi już jest wgłębienie...

Comment

Zamieszczone przez ZbyszekS Zobacz posta
          Zaimpregnuj porządnie welurowe i będzie OK.
          A co mi da to zaimpregnowanie? Chodzi mi, żeby te welurowe w czasie zimy nie nasiąkały wodą, bo później w aucie szyby zaparowują że hej. Więc rozwiązaniem jest chyba tylko kupić gumowe. Widziałem, że w temacie przewijał się tylko rezawplast. Polecacie tę firmę? Widziałem, że jest problem ze stoperami, ale wyczytałem w którymś temacie, że bardzo dobrym rozwiązaniem jest kupno rzepu z klejem i przyklejenie go do dywaników. Więc tutaj chyba problemu nie będzie.

Comment

Ja również mam oryginalne gumowe. Delikatnie wzór się starł pod piętą do tej pory, generalnie jestem z nich zadowolony. Sądzę, że gumowe to najpraktyczniejsze rozwiązanie.

Moja

Comment

Welurowe też tam kupowałem, szyte na miare, bo mam do tego zakładu/sklepu 10 minut.
              Jednak sprzedają dywaniki od kilku lat i nie kupisz tam śmierdzącej chińszczyzny, raczej tylko europejska produkcja i dobra jakość.

Comment

Szukam maty do bagażnika. Ktoś może ma taką? https://allegro.pl/mata-do-bagaznika...693372067.html

Comment

Fajna... Organizery i wysoki rant.
                  Ja mam wersje za 99zl i póki co jest ok.
                  Ta ,,Twoja'' wygląda lepiej.

Comment

Najpierw patrzyłem na taką ( https://moto.gratka.pl/tresc/honda-c...-16842237.html ) ale wydaje mi się, że odstaje jakościowo od tej PRO-Line. Tylko niewiem czy warto płacić 100% więcej. Ja w bagażniku jeździć nie będę...

Comment

Mam dokładnie taka samą z tego drugiego linka. Jest naprawdę ok.
                      Taka mata to podstawowy tuning auta.

Comment

Zamieszczone przez roar Zobacz posta
                        Mam dokładnie taka samą z tego drugiego linka. Jest naprawdę ok.
                        Taka mata to podstawowy tuning auta.
                        Też mam taką, ale w hatchbacku, czyli inny kształt, ale wzór taki sam. Kupiłem ją w sklepie cikcar.pl. Co do jakości i dopasowania, to może być, ale mogłoby być lepiej. Nie jest idealnie dopasowana, ranty odstają trochę, nie w każdym miejscu przylegają do boków bagażnika. Część antypoślizgowa łapie wszystkie śmieci i trudno je potem stamtąd usunąć, a poza tym po dwóch latach trochę się już kruszy. Najlepsza byłaby z gumy tak jak dywaniki, a to jest jakieś tworzywo.

Comment

Ja mam do 5D oryginałkę Hondy i jest super

Comment

Zamieszczone przez PJW Zobacz posta
                            Ja mam do 5D oryginałkę Hondy i jest super
                            Bo prawda jest taka, że oryginały są nie do zajechania. Teraz mam jakieś rzemiosło, które mi dali w salonie (na razie wygląda dziewiczo, ale to dopiero pół roku) ale w poprzednim aucie maiłem oryginalną matę i oryginalne dywaniki gumowe. Sprzedawałem auto razem z nimi - miały 8 lat i poza wyblaknięciem i niewielkimi rysami na macie były w świetnej kondycji. A dywaniki z tyłu z racji wożenia dzieci w fotelikach przez większość tego czasu w ogóle wyglądały jak nowe.

Comment

Ja tez mam taka matę 99zl, ale jak dla mnie szybko się niszczy ale spełnia swoje zadanie zabezpieczające. Od wkladania wózka i gondoli zaczęły gumki antypoślizgowe odchodzić i śmieci przynoszę na reklamowkach z zakupami. Oczywiście pewnie trzeba by było odkurzac jak się odrywa i tyle. Następnym razem kupię coś bardziej sztywnego i plastikowego. No i szkoda że nie ma otwierania na wneke na koło, bo tak to cała matę muszę wyciągać żeby włożyć jakieś graty.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
                                Najpierw patrzyłem na taką ( https://moto.gratka.pl/tresc/honda-c...-16842237.html ) ale wydaje mi się, że odstaje jakościowo od tej PRO-Line. Tylko niewiem czy warto płacić 100% więcej. Ja w bagażniku jeździć nie będę...
                                Używam dokładnie taką matę od roku. W bagażniku jeździ 2 częściowy wózek + bagaże. Mimo, że jestem osobą dbającą o wszystko w koło - mata wygląda fatalnie. Środkowa część maty jest gumowana dla zwiększenia przyczepności przywożonych rzeczy, jednak jest to jakaś dziwna pianka, która rysuje się od samego patrzenia - przetarcie kołami od wózka pozostawia trwały ślad. Dla osób używających siatki dzielącej przestrzeń bagażową od pasażerskiej, mata ta nie posiada wycięć pod mocowania (mata proline też ich nie posiada). Nożyk do tapet rozwiązał problem, jednak traci się w ten sposób ciągłość rantu maty.

Comment

Working...
                                X