Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mata bagażnika, dywaniki

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Używa ktoś może takiej siatki do bagażnika ?

Czasami chciałbym przewozić więcej rzeczy w bagażniku i zastanawiam czy taka siatka zabezpieczy.
    Trochę cena spora... jak na siatkę... PLN 841.00 PLN 684.00 (bez VAT)

Comment

Mam ją w schowku w Tourer'rze, była w standardzie. Jeszcze nie używałem. Użyję na majówkę jak załaduję rowery do auta. Po załadunku postaram się zrobić fotkę i wrzucę na forum.

Co do cen akcesoriów... bez komentarza.
      Jakość OEM jest świetna, ale ceny to rozbój.

- siatka ponad 800
      - mata pewnie z 500
      - listwy ozdobne zewnętrzne ok 2000
      - chlapacze 250-300

Comment

Zamieszczone przez roar Zobacz posta
        Mam ją w schowku w Tourer'rze, była w standardzie.
        W bagażniku w schowku miałeś ? W każdej wersji jest ?

Comment

Ja dostałem do HB w cenie siatkę na bagaż i nie bardzo wiem jak i po co jej używać ...

Comment

Mam Lifestyle'a. Jak to wygląda w poszczególnych wersjach nie wiem.
            Dopiero niedawno odkryłem, że mam haczyki w bagażniku na np., torby za zakupami.

Ona jest po to by w łeb nie dostać kartonem z bagażnika przy położonych fotelach.
            Albo na ryby...
            Last edited by roar; 10-04-2017, 16:08.

Comment

Ona ma 2 miejsca montażu. Momntujac z tylu można bagażnik zapakować po dach bezpiecznie. Tylko ciekawe czy w momencie uderzenie ta siatka się nie odczepi i wszystkie bagaże na głowę

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Comment

Zdarzenie miało miejsce lata temu ale pamiętam to do dziś. Kolega z pracy wiózł w bagażniku wiertarkę w walizce całość słusznej wagi, na skrzyżowaniu ktoś wymusił pierwszeństwo i doszło do zderzenia. Walizka uderzyła w oparcie tylnego fotela, złożyła je i jak z katapulty wyleciała przez przednią szybę. Od tego czasu staram się używać siatki gdy wożę coś w bagażniku. Tylko ja zapinam ją poziomo na uchwytach w bagażniku a nie tak jak to zaprezentowano na zdjęciu czyli pionowo. Cena siatki na portalach to kilkadziesiąt złotych, żona do swojego auta kupiła oryginał w salonie za 65zł, cena 800zł od Hondy to chyba pomyłka o jedno zero
                CIVIC IX 1,8/142KM

Comment

U mnie od dziś chlapacze na pokładzie. Oryginale wyglądają super.
                  Co do maty to dzisiaj w salonie oglądałem oryginalną od Tourera. IMO znacznie lepiej wyglądają te z portalu aukcyjnego.
                  Widziałem oryginalne dywaniki do IXki, po 130-140zł.

Comment

Zamieszczone przez remar Zobacz posta
                    Cena siatki na portalach to kilkadziesiąt złotych, żona do swojego auta kupiła oryginał w salonie za 65zł, cena 800zł od Hondy to chyba pomyłka o jedno zero
                    800 PLN kosztuje siatka odgradzająca przestrzeń bagażnika od przedziału pasażerskiego, jest ona seryjnie w Tourerze Lifestyle i Executive, zakładam ją zawsze na dłuższe trasy z zapakowanym bagażnikiem, u mnie wygląda to tak:

Net1.jpg

Natomiast siatka OEM do mocowania mniejszych rzeczy w bagażniku wygląda następująco:

Net2.jpg

Nie wiem ile dokładnie kosztuje ale na pewno nie 800PLN, ja swoją dostałem w komplecie z OEM dojazdówką za którą zapłaciłem 150 EUR.

Comment

No właśnie.
                      Mam tę siatkę z 1 fotki.

Comment

Ja mam 2 drugie. Jedną gratis do auta, a drugą z zestawem dojazdowki.
                        W HB jak na tak zamontujesz jak na 2 zdj to i tak nie trzyma walizek, jest za luzna...

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Comment

Widziałem oryginalne dywaniki do IXki, po 130-140zł.
                          Możesz podać namiar bo jestem bardzo zainteresowany.

Comment

[QUOTE=Lukas;340813]800 PLN kosztuje siatka odgradzająca przestrzeń bagażnika od przedziału pasażerskiego, jest ona seryjnie w Tourerze Lifestyle i Executive, zakładam ją zawsze na dłuższe trasy z zapakowanym bagażnikiem, u mnie wygląda to tak:

Net1.jpg

Dzwoniłem do Hondy. Cena siatki 840zł

Comment

Zamieszczone przez luzny41 Zobacz posta
                              Możesz podać namiar bo jestem bardzo zainteresowany.

Proszę.
                              To aż tak dobra cena?
                              Hmm, u siebie mam gumowe, ale może warto na lato mieć dywan..
                              Last edited by roar; 11-04-2017, 11:36.

Comment

Dzięki tylko szukam gumowych oryginalnych.
                                W ASO ponad 200 zł

Comment

Working...
                                X