Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

civic 1.8 vs król kompaktów 1.4 tsi

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
    nasze IX geny to w zasadzie ostatnie egzemplarze starej sprawdzonej technologii.
    Oj nie tylko Hondy, Astrę też można jeszcze kupić ze starym sprawdzonym silnikiem 1,6 120KM... to samo Megan 1,6... do wyrobu do koloru, a można wybrać z turbiną, Honda takiego wyboru nie dała w IX.. a szkoda..

Zamieszczone przez solarlodge Zobacz posta
    po 80k poszła turbina.
    ciekawe ile kosztuje taka turbina.. może wcale nie jest taka droga..
    Last edited by Grzechu; 30-11-2016, 09:47.
    Moja łódka Civic..
    Mój "klekocik" Ceed..
    New... "Japończyk" e:Hev 2.0
    Coś na temat olejów..

Comment

taka turbinka za ok. 2 tyś można jakoś znieść, u posiadacz diesla może tyle zapłacić za 1 wtryskiwacz

Comment

panowie jak to jest z podłokietnikiem ? żona po jezdzie testowej powiedziała że nie mogła skorzystać z podłokietnika bo był zbyt oddalony do tyłu , w dodatku brak jakiekolwiek regulacji

Comment

Civic nie mial chyba nigdy regulowanego podlokietnika.
          Jesli ktos jest niski i siedzi blisko deski, to faktycznie czuje sie tak jakby podlokietnika nie bylo.
          Civic 8 2.2D -> Civic 8 1.8 -> Civic 9 1.6D -> Golf 7 2.0 TDI -> C 220d 4MATIC -> Lexus GS-F

Comment

Zamieszczone przez Glosima Zobacz posta
            Civic nie mial chyba nigdy regulowanego podlokietnika.
            Na 100% pewien nie jestem, ale VIII 4D ma chyba możliwość przesuwania.
            Last edited by markow71; 03-12-2016, 09:36.

Comment

Tak, ma przesuwany podłokietnik.
              Moje FD7

Comment

OK. civic kupiony

Comment

Gratuluje. I zapraszam do działu nasze auta
                  www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Gratulacje i dużo radości z jazdy. Ja wybrałem podobnie i poza okresem adaptacji do dźwięku silnika jestem zadowolony.

Zresztą poczytaj https://www.auto-swiat.pl/uzywane/te...s-a-180/pmkj61

Comment

co przeważyło?

Comment

Zamieszczone przez roar Zobacz posta
                        co przeważyło?
                        zaznacze że kupiłem używkę, trafiło się auto w idealnym stanie, pierwsza rejestracja luty 2015 więc pozostaje ponad rok gwarancji https://honda.did.pl/pl/samochody/sa...enzyna-18.html
                        golfa czy octavie TSI z drugiej ręki bym nie kupił bo już golf 6 mnie zawiódł i dziękuję , poza tym honda ładniejsza, taka oryginalna , tylko ta ergonomia a zwłaszcza obsługę komputera chyba ktoś za dużo sake wypił

Comment

Opanujesz raz dwa. Po jakimś czasie będzie intuicyjna.
                          Auto ledwo dotarte sadząc po przebiegu.

Gratulacje. Ładny egzemplarz.

Comment

Zamieszczone przez to-masz Zobacz posta
                            ergonomia a zwłaszcza obsługę komputera chyba ktoś za dużo sake wypił
                            Opanujesz, nie panikuj. Najważniejsze to zmiana wskazań komputera. Przyciskasz na kierownicy "i" aż zacznie migotać wskazanie i następnie tym samym przyciskiem "i" klikasz by przełączać spalanie, zasięg, prędkość i czas jazdy.
                            No i podczas jazdy cześć opcji z komputera znika :/

PS
                            Tak, VW ma komputer zdecydowanie bardziej przemyślany... Oni tak mają, zero szaleństwa - porządek musi być
                            Last edited by Cojakco; 04-01-2017, 22:29.

Comment

Urban Titanium Grey - obłędny kolor.

Minęło co prawda dość mało czasu odkąd kupiłem swoją Hanię (niecałe pół roku) ale nadal nie mogę się na nią napatrzeć, głównie przez ww. kolor.

Comment

A ja mam pytanie od to-masz'a. Jak to jest z tą gwarancją? Czy to jest normalna gwarancja na auto czy są jakieś wykluczenia i obwarowania. Nie ukrywam, że sam mam zamiar kupić auto z tej strony i ta gwarancja robi dobre wrażenie. Pytanie jak to jest w praktyce.

Moja była Honda Civic EK2 JDM D13B4
                                http://www.civicforum.pl/showthread.php?t=24172

Mój felieton "Samochodem przez Japonię."
                                http://www.civicforum.pl/showthread....535#post158535

Był Seat Leon 5F 1,4 TSI 125KM w kiju - jest Seat Leon 5F 2.0 TSI (190KM) z DSG

Tęsknota za Hanką jest ciągła.

Comment

Working...
                                X