Witam posiadam Hondę civiv Tourer IX 1,8 benzynka chciałbym zamontować w niej dwa foteliki dla dzieci jeden do 36 kg dla syna 6 letniego drugi mniejszy dla syna 2 letniego . Oczywiście obydwa w systemie isofix ( nie wiem czy dwa można zamontować) . Może macie jakieś doświadczenie , które foteliki można bezproblemowo zamontować? w poprzednim aucie Toyota fotelika Cybexa nie mogłem zamontować bo Toyota ma krótkie pasy. Pozdawiam Krystian
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fotelik dla dzieci ISOFIX
Collapse
X
-
Powiem na własnych doświadczeniach ..... mam Chicco Go-One Isofix Grupa 1: 9-18 kg. Wchodzi bez problemu - prosty montaż z systemem isofix, a jeśli się chce to można przypiąć go jeszcze klasycznie pasami - pasy są długie i spokojnie wystarczą, przy pasach w Aurisie I gen i II gen a także skodzie fabii I gen pasy w civicu są bardzo długie.
Bez problemu zamontujesz 2 foteliki z tyłu.Last edited by handman; 13-10-2016, 15:38.
Comment
-
-
Cześć, ma ktoś może fotelik z baza dla grupy wiekowej 0-13 który miesci się za kierowca? Kupilem Recaro Privia Fix z baza i nie bardzo fotelik miesci się za mna. Trochę słabo bo straciłem miejsce dla pasazera z przodu ponieważ fotel musi być dosc mocno wsuniety.
Auto: Civic Tourer
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Na Isofix bez problemu zamontujesz dwa foteliki z tyłu. Ja kilka dni temu wsadziłem nawet bez żadnych problemów fotelik tyłem do kierunku jazdy (RWF) dla dzieci do 4 roku życia (do 18 kg).
Fotelik 0-13kg w razie potrzeby przypinałem pasami bez żadnych problemów.Sunday Driver
Comment
-
Zamieszczone przez poziomek Zobacz posta@mehau co to za fotelik?
Czy ktos wie coś o Recaro zero.1? Czy profil tylnej kanapy nie powoduje,że dziecku podczas snu opada główka?
Zastanawiam się jeszcze nad GB Vaya i-Size (Isofix)
Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu TapatalkaSunday Driver
Comment
-
Zamieszczone przez zapass Zobacz postaMam recaro zero.1. W Dacii sandero I kanapa jest pochyła i główka opada nawet po pochyleniu fotelika (tyłem do kierunku). W civic ix jest ok. Mam montaż pod isofix wiec nie można nic podlożyć żeby trochę wypoziomować.
Comment
Comment