Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fotelik dla dzieci ISOFIX

Collapse
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• Fotelik dla dzieci ISOFIX

Witam posiadam Hondę civiv Tourer IX 1,8 benzynka chciałbym zamontować w niej dwa foteliki dla dzieci jeden do 36 kg dla syna 6 letniego drugi mniejszy dla syna 2 letniego . Oczywiście obydwa w systemie isofix ( nie wiem czy dwa można zamontować) . Może macie jakieś doświadczenie , które foteliki można bezproblemowo zamontować? w poprzednim aucie Toyota fotelika Cybexa nie mogłem zamontować bo Toyota ma krótkie pasy. Pozdawiam Krystian

najlepiej podjedź pod punkt i przymierz...

Comment

Powiem na własnych doświadczeniach ..... mam Chicco Go-One Isofix Grupa 1: 9-18 kg. Wchodzi bez problemu - prosty montaż z systemem isofix, a jeśli się chce to można przypiąć go jeszcze klasycznie pasami - pasy są długie i spokojnie wystarczą, przy pasach w Aurisie I gen i II gen a także skodzie fabii I gen pasy w civicu są bardzo długie.

Bez problemu zamontujesz 2 foteliki z tyłu.
      Last edited by handman; 13-10-2016, 15:38.

Comment

ok dzięki za info . podjadę chyba do jakiegoś sklepu i zobaczę (-;

Comment

Dwa fiteliki isofix wchodza
          Nie ma opcji aby sie nie udalo
          www.4kolkaszczescia.pl

Comment

Ja mam bliźniaków, wiec mam 2 sztuki Diono Monterey 2, są dosyć szerokie, ale bez problemu się mieszczą, chociaż w prawym, żeby zapiąc pas, trochę trzeba się nagimnastykować.

Comment

Dzięki za info

Comment

Cześć, ma ktoś może fotelik z baza dla grupy wiekowej 0-13 który miesci się za kierowca? Kupilem Recaro Privia Fix z baza i nie bardzo fotelik miesci się za mna. Trochę słabo bo straciłem miejsce dla pasazera z przodu ponieważ fotel musi być dosc mocno wsuniety.

Auto: Civic Tourer

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

Comment

Witam, krystian1979 udało Tobie się wybrać foteliki?

Comment

Na Isofix bez problemu zamontujesz dwa foteliki z tyłu. Ja kilka dni temu wsadziłem nawet bez żadnych problemów fotelik tyłem do kierunku jazdy (RWF) dla dzieci do 4 roku życia (do 18 kg).
                    Fotelik 0-13kg w razie potrzeby przypinałem pasami bez żadnych problemów.
                    Sunday Driver

Comment

@mehau co to za fotelik?
                      Czy ktos wie coś o Recaro zero.1? Czy profil tylnej kanapy nie powoduje,że dziecku podczas snu opada główka?
                      Zastanawiam się jeszcze nad GB Vaya i-Size (Isofix)

Comment

Zamieszczone przez poziomek Zobacz posta
                        @mehau co to za fotelik?
                        Czy ktos wie coś o Recaro zero.1? Czy profil tylnej kanapy nie powoduje,że dziecku podczas snu opada główka?
                        Zastanawiam się jeszcze nad GB Vaya i-Size (Isofix)
                        My kupiliśmy cybex siron m2. Jest obracany, dobre wyniki w testach i spoko cenę jak na rwf. Sprawuje się bardzo dobrze. Na czas snu można opuścić oparcie w tryb kołyski.

Wysłane z mojego LG-H840 przy użyciu Tapatalka
                        Sunday Driver

Comment

Mam recaro zero.1. W Dacii sandero I kanapa jest pochyła i główka opada nawet po pochyleniu fotelika (tyłem do kierunku). W civic ix jest ok. Mam montaż pod isofix wiec nie można nic podlożyć żeby trochę wypoziomować.

Comment

Zamieszczone przez zapass Zobacz posta
                            Mam recaro zero.1. W Dacii sandero I kanapa jest pochyła i główka opada nawet po pochyleniu fotelika (tyłem do kierunku). W civic ix jest ok. Mam montaż pod isofix wiec nie można nic podlożyć żeby trochę wypoziomować.
                            Dzięki za odp. Najchętniej to recaro nam by pasowalo. Czy w civ ix zostaje coś miejsca z przodu na fotelu pasażera? Może dzisiaj uda nam sie podjechać z córką ten fotelik przymierzyć. Zawsze kurcze coś wypadnie i tak temat odłogiem leży.

Comment

Miejsca z przodu jest "przeciętnie". Wysoka osoba bedzie miała ciasno. Ja jestem z fotelika zadowolony. Wysoka jakość tapicerki-łatwo się czyści. Funkcja obracania jest bardzo wygodna.

Comment

Working...
                              X