Marimoto zapytaj o zakres, bo cena jest o jakieś 100-120 zł zawyżona.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Raport kosztów przeglądów IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Na fakturze, jest rozpiska co zrobili i ile to kosztowało, wcześniej koledzy wrzucali fotki faktur, można porównać co robią przy B2. Zresztą ASO zawsze coś tam zrobi na papierze, nawet jak nic nie zrobi w rzeczywistości hehe, szkoda, że nie można patrzeć przez szybę co oni robią z naszymi autami.. wtedy by tak pięknie już nie umieli ściemniaćzastanawia mnie ten przegląd i czyszczenie hamulców, ciekaw jestem czy w rzeczywistości oni to wszystko rozkręcają czyszczą potem składają itp.. trochę by to czasu zajęło żeby porządnie to zrobić, pamiętam jak w poprzednim aucie czyściłem prowadnice klocków, smarowanie, składanie itp..
Comment
-
Wiesz co jest piękne Grzechu? W Aries Motor można patrzeć przez szybę, jest wielka szklana ściana. Pewnie mechanicy się wkurzają, ale przynajmniej wiem, że wszystko jest zrobione i, że to na pewno mój olej, a nie inny
Czyszczenie hamulców polega na rozpięciu zacisków i przeczyszczeniu szczotką drucianą. U mnie na przeglądzie facet 4 koła robił prawie godzinę. Niestety nic nie smarował i stąd może wynikać to, że od czasu do czasu mi popiskują...
Comment
-
Zamieszczone przez PJW Zobacz postaW Aries Motor można patrzeć przez szybę, jest wielka szklana ściana.
Comment
-
Też mi się tak wydawało więc już przez telefon umawiając się na wizytę zapytałem o zakres i gościu stwierdził że "to standardowy zakres prac przy B Plus wymiana filtra kabinowego skoro pojawia się jeszcze 2". Ale 470 zł za samo sprawdzenie auta (bez filtra bo ten kupiłem sam słysząc te ceny) to tu na forum nie widziałem jeszcze... wyboru za bardzo nie mam bo w Poznaniu jest tylko Honda Karlik :/
Comment
-
Przegląd B2 - Aries Warszawa
Przebieg około 39 tyś km:
- aktualizacja Connecta [chodzi teraz dużo płynniej],
- wymiana filtra powietrza,
- wymiana filtra kabinowego (zakupiony w inter cars, węglowy Filtron),
- czyszczenie hamulców, przegląd opon, oświetlenia,
- legalizacja gaśnicy,
- kontrola zawieszenia,
- jazda próbna,
- dolewka płynu chłodniczego 0,5 l,
- dokręcenie mocowania fotela kierowcy (niestety nie rozwiązało problemu wrażenia podskakiwania fotela czy oparcia na progach zwalniających).
Koszt całości 504 zł z groszami.
Comment
-
Przegląd B przy przebiegu ok. 96 tyś w Honda Biela w Długołęce - 400,33 zł.
Zaproponowano mi również wymianę klocków tył za 500 zeta - odmówiłem
Pytanko. Zbliża się setka, więc i regulacja luzu zaworowego. Jak to się cenowo koształtuje?
Comment
-
Robiłem regulację zaworów w Rzeszowie :
- regulacja zaworów - 179,28 zł.
- uszczelka pokrywy zaworów - 78,28 zł.
Razem 257,56 zł.Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017
Comment
Comment