Czy drogo, to zależy od tego, czy jest to sam przegląd A, lub sam B, czy równocześnie A i B. W tym ostatnim przypadku tanio, w pozostałych drogo.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Raport kosztów przeglądów IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez jozef8 Zobacz postaWitam
Dzwoniłem właśnie do serwisu umówić się na pierwszy przegląd po 10.000 km. Cena jaką usłyszałem /730 zł / jest chyba najwyższą za pierwszy przegląd na tym forum.
Moje auto to :Honda Civic Tourer 2015. Serwis: Honda Daszuta Olsztyn
Comment
-
Co zrobili? Olej + filtr oleju wymienili na pewno, filtr przeciwpyłkowy też... hamulce pewnie też obejrzeli.. coś jeszcze ? materiały ASO ?
Comment
-
jaki miałeś przebieg ? przy A + B nie ma regulacji zaworów. Silnik 1,8 ?
Comment
-
20160817_183919.jpg
Auto mam z instalacją gazową, myślałem że zrobili też wymianę filtrów gazu i dlatego tak drogo ale jednak nie bo w książce od instalacji gazowej nie ma żadnych wpisów.
Niestety w książkę zerknąłem dopiero w domu, a byłem pewny że filtry zostały zrobione
auto ma przebieg prawie 19tyś. silnik 1.8
Comment
-
Dodatkowe operacje które podniosły koszt to właśnie ta regulacja zaworów + uszczelka pokrywy, widzę też, że był niby jakiś przegląd instalacji gazowej i filtr powietrza. Przy A +B normalnie tych czynności nie ma ( filtr powietrza mogą zmienić jak mocno zabrudzony, zazwyczaj po 3 latach zmieniają ) Reszta materiałów i czynności wyglądają, że tak powiem normalnie przy A + B.Last edited by Grzechu; 17-08-2016, 19:09.
Comment
-
Poczytaj wcześniejsze strony tego tematu, normalnie A+B chodzi po około 800zł.. dodając do tego twoja kwotę regulacji zaworów, kwotę za przegląd instalacji gazowej + uszczelka pokrywy i filtr powietrza wychodzi właśnie około tych 1200zł..
Comment
-
Też mam instalację gazową i jak bym policzył u siebie podobny przegląd:
Zamieszczone przez hondtom9 Zobacz postaU mnie dzisiaj kolejny raz AB2 -przebieg 50 tyś., ASO Honda SIGMA CAR Rzeszów
- przegląd okresowy - 234,56 zł.
- olej (własny) SHELL HELIX ULTRA AM-L 5W30 (4 litry) - 120 zł.
- filtr oleju - 55,1 zł.
- filtr przeciwpyłkowy - 90,25 zł.
- podkładka korka spustowego - 4,75 zł.
- płyn chłodniczy - 9,5 zł.
- środek do dezynfekcji A/C - 14,25 zł.
Razem: 528,41 zł.
Dodatkowo, jako że śmigam na LPG, robiłem regulację zaworów:
- regulacja zaworów - 179,28 zł.
- uszczelka pokrywy zaworów - 78,28 zł.
Razem 257,56 zł.
Czyli licząc razem zapłaciłbym ok. 1000 zł. za wszystko. Czyli trochę mniej.Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017
Comment
-
Kolego, czytaj uważnie posty.
Silnik ma założoną instalację LPG. Regulację zaworów zaleca się co 20 tyś.Powietrze świszcze pod uszczelkami szyb przy 330 km/h, czy to normalne?!
Była: Honda CIVIC IX 1.8 2013, Jest: Mazda CX-5 2.0 2017
Comment
-
Jednak wszystko gra, wymieniają filtry jeśli stwierdzą że są brudne, a myślałem że po prostu nie zrobili przeglądu gazowego przez to że nie był wpisany do książki i będę musiał np. za 1000km się u nich pojawić na przeglądzie gazowym.
Czyli cena jak najbardziej w porządku i taka jaką mi wcześniej oznajmiono.
Tylko dla mnie to akurat była nowość bo serwisowałem Fiata i tam co 15tyś musowo wymieniali filtry gazowe po 15tyś bez względu na to jaki jest ich stan.
Comment
Comment