Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raport kosztów przeglądów IX

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

• przecież klocki to można spokojnie za 300 zł kupić + wymiana za ok 100 na mieście, razem 400, po co tracić kasę na aso?

Comment

• Na przód kupowałem firmy ATE za 177zł z przesyłką, robocizna moja Taniej chyba się nie da 1000zł za wymianę kompletu klocków to bardzo drogo.. a ile by sobie policzyli razem z tarczami ? 2tys.zł ?
      Moja łódka Civic..
      Mój "klekocik" Ceed..
      New... "Japończyk" e:Hev 2.0
      Coś na temat olejów..

Comment

• mi powiedzieli ze komplet tarcze-klocki-przod-tyl to ok. 2500 honda slupsk

Comment

• Nooooo, okazyjna cena. Nic tylko kupić kawę i flakon i lecieć na wymianę

Comment

• Pierwszy przegląd B przy przebiegu 11900km, Kraków Arher, 535.11PLN.
            Co ciekawe zreflektowałem się dopiero w domu - na fakturze czynnik R134A, w aucie nowy "europejski" R-1234yf...

IMG_20180716_182818.jpg

Comment

• Miałeś ubytek chłodziwa z klimy? No i pytanie: czy cena jaką zapłaciłeś jest ceną za R1234YF czy pomylili się, wbili R1234YF a skasowali jak za R134A robiąc prezent?

Comment

• Pytanie jeszcze czy te dwa różne czynniki klimy można mieszać

Comment

• Raczej wygląda to na błąd doradcy, który do systemu wpisał czynności. Przy nowym czynniku są chyba inne zawory i raczej nie da się podłączyć maszyny ze starym.
                  Ale cena za rbg bardzo fajna....
                  był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
                  jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
                  sigpic
                  http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic

Comment

• No to na pewno - nie da się wymieszać ani przypadkiem nabić starym, bo zaworki inne. Pytanie czy ta cena też jest pomylona czy jest to cena za nowy czynnik R1234YF. Znając systemy kasowe zakładam, ze niestety jest to cena starego. Człowiek wypisujący fakturę wpisał stary czynnik a cena wskoczyła z automatu.
                    Cena za rbg faktycznie bardzo miła

Comment

• na fakturze wpisana ilość 0,1 z 1kg w cenie 21,4zł, co wskazuje raczej na stary czynnik, więc jeśli zaworki są inne do układów na nowy czynnik to taki prezencik ze strony aso zamierzony czy nie...

Comment

• O co chodzi z tym czyszczeniem hamulców? Trochę pachnie to samowolką ASO.

W zakresie przeglądu B jest, że hamulce są do sprawdzenia, a nie czyszczenia. Jak robię przegląd B, który ma polegać (podobno) na sprawdzeniu paru rzeczy, to przed wykonaniem jakichkolwiek innych czynności, chciałbym się najpierw dowiedzieć co jest do zrobienia tak bym sam mógł sobie podjąć decyzję gdzie te czynności wykonam.

Comment

• Jak na przegląd z dobiciem klimy i czyszczeniem hamulców to cena wręcz rewelacyjna.
                          Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
                          Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023

Comment

• U mnie na przeglądzie B hamulców na 100% nie czyścili mimo, że taka pozycja widniała na fakturze - wiem bo po odebraniu auta z serwisu zmieniałem koła na letnie i widać było gołym okiem że nie było przy nich nic robione. Mam za to wrażenie, że światła mi trochę opuścili i bliżej świecą...

>>> Mój Tourer <<<

Comment

• Ja mam wrażenie, że to całe czyszczenie hamulców dumnie widniejące na fakturze to coś w rodzaju dmuchnięcia kompresorem, żeby kurz i błoto z wierzchu zacisków zdmuchać .... o ile w ogóle i to się komukolwiek chce tam zrobić .
                              Jest: 1985 Fiat 126p 650E, 2019 Jeep Compass 4x4 1.4t
                              Były: 2002 Honda Civic Sedan 1.6 VTEC, 2015 Honda Civic Tourer 1.8 i-VTEC

Comment

• Auta nowe są, niewiele tam do zrobienia - więc nie robią. Chyba, że staniesz obok albo siądziesz za szybą i będziesz lustrował. Tylko nie wszędzie się tak tak... Ja mam we wrześniu drugi B to sobie tym razem zamiast robić jazdy próbne, siadę na fotelu za wielką szybą i będę się gapił bezczelnie

Comment

Working...
                                X