Czy ktos robił przegląd 3 i 4 po 120 kkm i moze podac orientacyjna cenę?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Raport kosztów przeglądów IX
Collapse
This is a sticky topic.
X
X
-
Zamieszczone przez Rogerson Zobacz postaWymiana świec, plynu hamulcowego oraz oleju w skrzyni plus dwie podkładki w ASO Biela kosztowało mnie 326,47 zl. Materiały własne wyniosły mnie ostatecznie 490 zł.
Podpytałem przy okazji o wymianę filtra paliwa, bo to sobie na razie odpuściłem - koszt samego filtra w salonie to 440 zł, natomiast robocizna wyjdzie 250 zł. Przy zakupie filtra przes internet zaoszczędzimy może z 50-60 zł, bo taniej niż za 380 filtra nigdzie nie widziałem.
Na moje oko jak chciałbyś zrobić pełne 3 i 4, to musisz liczyć na ok. 1200-1300 zł w ASO, o ile materiały będziesz miał własne.
Comment
-
Po 40tys.km nie robi się jeszcze regulacji zaworów, zauważ, że nawet komputer pokładowy nie przypomina o tym. Oczywiście jak kto chce, ja sie na razie nie odzywam, silnik pracuje póki co dobrze, bez "dzwonienia".
Comment
-
Zamieszczone przez solarlodge Zobacz postaCzy ktoś robił już po 40 tys km regulację luzów zaworowych?
Comment
-
Zamieszczone przez Lukas Zobacz postaWhaaat? Po 100 kkm się to robi. U mnie 92.5 kkm na blacie i jeszcze nie słychać klepania.
Comment
-
Jeździj póki co i nie kombinuj, dzwoniące zawory będzie słychać, szkoda tam pchać łapy przy takim przebiegu, nasypią piachu prędzej niż zawory lepiej ustawią niż masz teraz
Comment
-
Witam wszystkich
Zbliża się termin przeglądów A+B i jestem już po lekturze całości tego wątku. To co nasuwa się i kuje wręcz w oczy to rżnięcie przez ASO na cenie roboczogodziny i następnie "dodawanie" sobie ilości czasu na poszczególne czynności co skutkuje fakturami na kwoty kompletnie z d....y. Po drodze dolewki, żarówki i inne pierdoły do dalszego strzyżenia klienta. Za to zawsze dziękuję, wszelkiej maści płyny eksploatacyjne potrafię uzupełnić samodzielnie
Poprawcie mnie proszę jeśli się mylę, dla Civica z motorem 1.8 benzyna przegląd A+B, zgodnie z książką gwarancyjną powinien trwać: 0.2 (A) + 0.6 (B) - 0.2 (bo A razem z B) = 0.6h.
Koszt takiej operacji tj. samej robocizny bez materiałów przy stawce na poziomie 240 zł za roboczogodzinę powinien zamknąć się w okolicach 144 zł!!! Darując już im te smutne 0.2h wychodzi 192 zł, chyba nikomu nie udało się nawet zbliżyć do tej stawki.
Comment
-
Zamieszczone przez chromaticall Zobacz postaA wyświetla Ci się coś? W zależności od przebiegu zakres przeglądu i czynności są różne.
Comment
-
Biela Długołęka - A przy 122 tys na blacie i po ok. 12 tysiącach od poprzedniej wymiany oleju we wrześniu 2017. W sumie ok bo jeżdżę głównie po Wrocławiu.
172 zł w tym 143 robocizna i 29 materiały eksploatacyjne. Olej i filtr z podkładką własny.
W sumie to powinienem od końcowej ceny odliczyć 25 zeta, bo auto wyjechało czyste po myjni u nich, więc nie będę musiał jechać go myćLast edited by Rogerson; 09-06-2018, 11:30.
Comment
-
Był: Honda Civic Tourer 2015 FL 1.8
Jest: Toyota Corolla 1.8 Hybrid 2023
Comment
-
No i mamy ASO ze stawką brutto (bez rabatu) powyżej 300 zł/rbgI nawet materiały eksploatacyjne w roboczogodziach potrafią wycenić!
Kto da więcej ??Last edited by ZbyszekS; 11-06-2018, 18:53.był: Accord CL7 2004 Royal Ruby Red Pearl
jest: Civic FK2 Sport 2015 Brilliant Sporty Blue Metallic
sigpic
http://www.civicforum.pl/showthread....y-Blue-Metalic
Comment
-
Tak się płaci w ASO
Comment
Comment