Tylko pamiętaj aby przed wymianą wyłączyć radio bo w przeciwnym razie skasują ci się stacje i będziesz musiał ustawiać na nowo
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Akumulator - eksploatacja, żywotność i jaki wybrać gdy się zużyje.
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz postaDzięki za szybki odzew jutro biorę się za wymianę wybór padł na akumulator Sznajder Carbon EFB 12V 62Ah 550A cena najlepsza na chwilę obecną na rynku.
Ja po nieudanych vartach skończyłem na yuasie.
Comment
-
Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz postaDzięki za szybki odzew jutro biorę się za wymianę wybór padł na akumulator Sznajder Carbon EFB 12V 62Ah 550A cena najlepsza na chwilę obecną na rynku.
Comment
-
-
Zamieszczone przez Gucio33 Zobacz postadawny ZAP Piastów gdzie dalej są klepane pod nowym szyldem
Comment
-
Zamieszczone przez ewerest Zobacz postawgrać jego nowe parametry do kompa
Comment
-
Zamieszczone przez Grzechu Zobacz postaDaj spokój, jakie parametry.. wyjmujesz stary, wkładasz nowy i auto jeździ dalej.. To nie BMW, że musisz żarówkę programować po wymianie..
Comment
-
Ni cholery ? Trzeba ? Myślałem, że Civic to nie BMWTrzeba do tego HDS ?
Comment
-
Reset zapamiętanych wartości rezystancji jest potrzebny aby ECU nauczył się go od nowa dla świeżego akumulatora. Jest to potrzebne do prawidłowego działania start-stopu. Jeśli ktoś ma ASS w d...e, to może sobie darować procedurę.
Nie trzeba do tego HDS, kroki są następujące.
1. Wyłączamy wszystkie odbiorniki energii elektrycznej (nawiew, radio, światła etc.).
2. Wyłączamy zapłon.
3. Włączamy zapłon do pozycji ACC (zasilania akcesoriów) - czekamy 2 sekundy.
4. Odpalamy silnik.
5. Czekamy 1 minutę - silnik chodzi na obrotach biegu jałowego.
6. Wyłączamy zapłon.
7. Powtarzamy kroki 2-6 co najmniej cztery razy.Last edited by Lukas; 23-02-2018, 08:29.
Comment
-
Czyli nie jest tak źle, myślałem, że więcej przy tym "zachodu"
Comment
-
Zamieszczone przez rysiol1 Zobacz postaJa po nieudanych vartach skończyłem na yuasie.
Ja mam taki od nowości, czyli od 2012r. i jeszcze działa, choć obecnie start-stop (który i tak z reguły wyłączam) od wielu tygodni nie działa, mimo dłużej trasy tydzień temu.
Comment
-
Zamieszczone przez arkan Zobacz postaSkąd taka opinia o nieudanych "vartach" ?
Ja mam taki od nowości, czyli od 2012r. i jeszcze działa, choć obecnie start-stop (który i tak z reguły wyłączam) od wielu tygodni nie działa, mimo dłużej trasy tydzień temu.
Comment
Comment